skip to Main Content
Adobe Introduceert De App Fresco Voor De IPad
Afbeelding: Adobe Fresco

Adobe introduceert de app Fresco voor de iPad

Adobe heeft een teken en schilder-app voor de iPad uitgebracht. De app heeft de naam Adobe Fresco gekregen en is bedoeld voor de creatieveling die zijn creaties graag op het digitale doek wil tekenen of schilderen.

Adobe geeft de gebruiker diverse penselen (brushes) die erg getrouw zijn. Zo kun je zelfs water- en olieverf met deze penselen laten uitvloeien. Het is zelfs mogelijk om de penselen van Adobe Photoshop te gebruiken.

De gemaakte creaties in Adobe Fresco kunnen geopend worden in Adobe Photoshop. Ook is het mogelijk om je projecten te exporteren in verschillende maten en indelingen, zoals PDF, PSD en PNG. En omdat het een onderdeel is van Creative Cloud, heb je al je bestanden, penselen, kleuren en content-bibliotheken altijd binnen handbereik, zoals Adobe laat weten op zijn website.

Adobe Fresco is speciaal ontwikkeld voor de Apple Pencil, waardoor je op een natuurlijke manier kunt schilderen en tekenen. Niet alle iPad’s zijn daarom geschikt voor Adobe Fresco. Op de website van Adobe wordt aangegeven dat de iPad Pro (alle modellen), iPad Air (3e generatie), iPad (5e en 6e generatie) en de iPad mini (5e generatie) geschikt zijn.

De nieuwe app Adobe Fresco is gratis beschikbaar voor de mensen die een Adobe Creative Cloud abonnement hebben. Los kost de app Adobe Fresco 10 euro per maand. Er is ook een gratis versie beschikbaar, maar deze heeft zijn beperkingen. Zo heb je in deze versie o.a. een beperkt aantal penselen en niet de mogelijkheid om high-res bestanden te exporteren.

Back To Top