skip to Main Content
Apple Fifth Avenue: De Kubus Is Terug
Afbeelding: Apple / Apple store Fifth Avenue New York

Apple Fifth Avenue: de kubus is terug

Vandaag geeft Apple een kijkje in de nieuwe Apple Fifth Avenue, een ruimte met een geheel vernieuwd ontwerp onder een van de bekendste iconen van New York. Met zijn karakteristieke lichtgevende glazen kubus op een nieuw ingericht pleintje staat Apple Fifth Avenue klaar om zijn plek midden in een van de bruisendste creatieve community’s ter wereld weer in te nemen.

Apple Fifth Avenue is bijna twee keer zo groot als de oorspronkelijke versie, heeft een hoger plafond en meer daglicht. De ruimte is groter en lichter geworden en is een perfecte plek voor klanten om de nieuwste producten van Apple te bekijken en uit te proberen. In het nieuwe Forum worden dagelijks gratis Today at Apple-programma’s gehouden. Zaterdag wordt het startschot gegeven met een speciale serie die inhaakt op de bijzondere creatieve sfeer van New York. Het gebied voor de Geniuses is ook dubbel zo groot geworden, zodat er veel meer gelegenheid is om klanten te helpen. Het is nog steeds de enige Apple Store die het hele jaar door 24 uur per dag open is.

Afbeelding: Apple / Nieuw interieur Apple Store Fift Avenue

“Onze klanten staan centraal bij alles wat we doen, en Apple Fifth Avenue is echt voor onze klanten, om ze te inspireren en ze de allerbeste plek te bieden om onze nieuwste producten te ontdekken”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Het is een unieke Apple store, en hij is nu mooier dan ooit en nóg prettiger voor onze klanten. We zijn er trots op om deel uit te maken van deze geweldige stad waar elke dag weer zo veel gebeurt.”

Steve Jobs opende Apple Fifth Avenue in 2006 en verwelkomde persoonlijk de eerste klanten die de kubus binnengingen. Sindsdien heeft deze Store meer dan 57 miljoen bezoekers gehad, meer per jaar dan het Vrijheidsbeeld of het Empire State Building. De glazen kubus was al vanaf de eerste iPhone in 2007 een baken en een belangrijke plek voor productlanceringen. Deze vrijdag wordt Apple Fifth Avenue het toneel voor de grootste productlancering die er ooit is gehouden, met iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en Apple Watch Series 5.

Aan het heringerichte pleintje staan 28 Amerikaanse gleditsia’s en rijen fonteintjes. Daarmee is het een vriendelijke en rustige plek om gewoon even wat te zitten. In het midden staat de spectaculaire glazen kubus, geflankeerd door 18 ‘Skylenses’ van spiegelglas en 62 dakramen die daglicht laten binnenstromen in de grote winkelruimte eronder. Bezoekers komen naar binnen over de nieuwe wenteltrap van roestvrij staal, of met de dynamische ronde lift die uitkomt in de grote hal. De trap is een opmerkelijk staaltje design, met 43 zwevende treden die op hun beurt een zwevende glazen cilinder ondersteunen. Er is een van achteren verlicht, wolkachtig plafond, gemaakt van gewelfd materiaal, waarin kunst- en daglicht zich in de loop van de dag samen aanpassen aan de schakeringen van het bovengrondse zonlicht.

“We vinden het fantastisch dat we onze klanten weer kunnen verwelkomen bij Apple Fifth Avenue”, zegt Deirdre O’Brien, Senior Vice President van Retail + People bij Apple. “De nieuwe ruimte en de nieuwe beleving zijn ongelooflijk inspirerend, en onze onvolprezen Geniuses, Creative Pros en Specialists hebben zich enorm goed voorbereid op deze dag. Zij zijn met al hun talenten essentieel voor de excellentie die we bij Apple altijd nastreven.”

Bij Apple Fifth Avenue komen negenhonderd mensen te werken die samen meer dan dertig talen spreken. Klanten die een geheel nieuwe Apple Watch Series 5 willen kopen, kunnen terecht in de persoonlijk georiënteerde Apple Watch Studio, waar ze zelf een Apple Watch kunnen samenstellen die bij hun individuele stijl past. Voor iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max kunnen Specialists klanten helpen met gratis Persoonlijke configuratie. Dat is de snelste en makkelijkste manier om het meest geschikte abonnement te bepalen, gegevens over te zetten en vervolgens met de nieuwe iPhone aan de slag te gaan. En met Apple Trade In is iPhone nu nog betaalbaarder geworden.

Back To Top