skip to Main Content
Apple Introduceert IPhone 11 Met Dual Camera-systeem
Afbeelding: Apple / iPhone 11 verkrijgbaar in zes verschillende kleuren

Apple introduceert iPhone 11 met dual camera-systeem

Apple heeft vandaag iPhone 11 aangekondigd, met innovaties die de populairste smartphone ter wereld nog veelzijdiger maken en het dagelijkse gebruiksgemak verder verbeteren.1 Helemaal nieuw is het krachtige dual camera-systeem waarmee je op een intuïtieve manier video-opnamen van de hoogste kwaliteit maakt en dat beschikt over Nachtmodus voor foto’s. Het kloppend hart van iPhone 11 wordt gevormd door de A13 Bionic-chip, die de meest veeleisende taken aankan terwijl je toch de hele dag toekunt zonder de batterij te hoeven opladen. Dankzij een verhoogde waterbestendigheid is deze iPhone goed beschermd tegen de elementen.

iPhone 11 is verkrijgbaar in zes prachtige nieuwe kleuren, kan vanaf vrijdag 13 september worden voorbesteld en ligt vanaf vrijdag 20 september in de winkels. Het voordeligste model kost slechts €809.

“iPhone 11 is een nieuwe generatie van onze iPhone. Achter het prachtige design gaat een wereld aan handige nieuwe mogelijkheden schuil, zoals nieuwe ultragroothoek- en groothoekcamera’s waarmee je de mooiste video’s en foto’s kunt maken. Verder profiteer je als gebruiker van de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van iOS 13 en de A13 Bionic-chip, de snelste chip ooit in een smartphone, die een snelle afhandeling verzekert van alle dagelijkse taken die het belangrijkst zijn voor mensen”, aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Dankzij de sterke integratie van hardware, software en voorzieningen zorgen de innovatieve features van iPhone 11 voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring. En dat tegen een prijs die deze telefoon binnen het bereik van nog meer klanten brengt. Ze zijn er vast heel blij mee.”

Met uiterste precisie vervaardigd design en display

De achterkant is met uiterste precisie uit één stuk glas vervaardigd. Het glas van iPhone 11 is het sterkste van alle smartphones. Deze iPhone heeft een IP-gradatie van 68. Dat houdt in dat hij maximaal 30 minuten lang en tot 2 meter diep waterbestendig is. Als je er eens koffie of frisdrank overheen morst, is er dus niks aan de hand.2 iPhone 11 is verkrijgbaar in zes prachtige nieuwe kleuren: paars, groen, geel, zwart, wit en PRODUCT(RED).

Het mooie 6,1-inch all-screen Liquid Retina-display biedt ondersteuning voor brede kleurweergave en True Tone voor een natuurlijker beeld.3 Klanten kunnen snel en naadloos in hun favoriete apps werken, mede dankzij de verregaande integratie van Haptic Touch in iOS 13. Daarmee kun je op het beginscherm sneltoetsen voor veelvoorkomende taken maken, zodat je met een simpele vingeraanraking bijvoorbeeld een selfie maakt in Camera, een afspraak opzoekt in Agenda of een e-mail inziet in Mail.

A13 Bionic, de snelste chip in een smartphone

De A13 Bionic, de snelste chip ooit in een smartphone, biedt bij elke taak ongeëvenaarde prestaties. De CPU en GPU zijn tot 20 procent sneller dan bij de A12. De A13 Bionic is al berekend op machine learning, met een snellere neural engine voor foto- en video-analyses in realtime en nieuwe versnellers voor machine learning waardoor de CPU per seconde meer dan 1 biljoen bewerkingen aankan.

De A13 Bionic-chip en iOS 13 vormen samen het beste platform voor machine learning op een smartphone. De A13 Bionic werkt uiterst efficiënt en daardoor gaat de batterij een hele dag lang mee.

Nieuw dual camera-systeem

Helemaal nieuw op iPhone 11 is het dual camera-systeem met nieuwe ultragroothoek- en groothoekcamera’s die sterk geïntegreerd zijn in iOS 13. De videokwaliteit is de hoogste op een smartphone en sterk verbeterde fotofeatures zorgen voor de ultieme camera-ervaring.

Je kunt op een iPhone 11 prachtig scherpe video-opnamen maken. Zowel de ultragroothoek- als de groothoekcamera ondersteunen 4K-video met een breder dynamisch bereik voor beter uitgelichte details en filmische beeldstabilisatie. Omdat de ultragroothoekcamera een breder gezichtsveld en groter brandvlak biedt, kun je gedetailleerde actievideo’s schieten.

Dankzij het dual camera-systeem kunnen gebruikers makkelijk met elke camera in- en uitzoomen. Audiozoom zorgt voor een dynamischer geluid door de audio af te stemmen op de videokadrering. Dankzij iOS 13 kan iedereen beschikken over veelzijdige tools om video’s te bewerken, zoals roteren, bijsnijden, de belichting vergroten en filters toepassen. In de nieuwe gebruiksvriendelijke Camera-interface doe je dat snel en eenvoudig.

De nieuwe ultragroothoekcamera op iPhone 11 biedt een totaal andere fotografie-ervaring. Je hebt vier keer meer in beeld, wat goed van pas komt bij foto’s van landschappen of gebouwen, of extreme close-ups. Een nieuwe groothoeksensor met 100 procent Focus Pixels maakt de Nachtmodus mogelijk, wat een enorme verbetering is bij foto’s die binnen of buiten bij weinig licht worden genomen. Ze worden daardoor minder donker, de kleuren komen natuurlijker over en er is minder ruis bij weinig licht. De beide camera’s werken samen bij het maken van foto’s in Portretmodus, niet alleen van personen, maar ook van huisdieren of voorwerpen.

Slimme HDR van de volgende generatie maakt gebruik van geavanceerde machine learning om beelden vast te leggen die veel natuurlijker overkomen, met mooie licht- en schaduwtonen op het subject en op de achtergrond. Deep Fusion, dat later dit najaar beschikbaar komt, is een nieuw beeldverwerkingssysteem dat mogelijk wordt gemaakt door de neural engine van de A13 Bionic. Deep Fusion maakt gebruik van geavanceerde machine learning om foto’s pixel voor pixel te verwerken, waarbij de textuur en details in elk deel van de foto worden geoptimaliseerd.

Op basis van de sterke integratie van hardware en software is de camera-interface helemaal opnieuw ontworpen. Dankzij het dual camera-systeem en all-screendisplay kunnen gebruikers ook het beeld buiten het kader zien en vastleggen. Dat geeft hun ervaring een extra dimensie. Voor het eerst hoeven gebruikers niet uit de fotomodus te gaan om videobeelden op te nemen. Dankzij QuickTake hoeven ze alleen maar even de sluiterknop vast te houden om de opname te starten.

De TrueDepth-camera is vernieuwd met een 12-MP camera die een breder gezichtsveld biedt, zodat je meer kunt vastleggen als je een selfie maakt. Slimme HDR van de volgende generatie maakt foto’s mogelijk die veel natuurlijker overkomen. Je kunt ook expressieve selfievideo’s maken met de TrueDepth-camera, die nu 4K-video ondersteunt met maximaal 60 bps en 120 bps bij slowmotion.

Andere features

 • De nieuwe door Apple ontworpen U1-chip maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie voor ruimtelijk inzicht, een primeur voor smartphones. In iOS 13.1, dat op 30 september beschikbaar komt, wordt AirDrop nog beter met richtingsgevoelige suggesties.
 • Face ID, de veiligste gezichtsherkenning op een smartphone, is 30 procent sneller geworden. Verder is het gebruiksgemak verhoogd dankzij betere prestaties op wisselende afstanden en bij meer hoeken.
 • Ruimtelijke audio zorgt voor een ware surround sound-ervaring en dankzij Dolby Atmos klinkt het geluid op iPhone 11 krachtig en intens.
 • TE van Gigabitklasse en Wi-Fi 6 maken nog snellere downloadsnelheden4 en Dual-sim met eSIM mogelijk.

Uitgerust met iOS 13

iOS 13 op iPhone 11 zorgt voor een naadloze ervaring dankzij de integratie van software en hardware die je op geen enkele andere smartphone zult aantreffen. Nieuw in iOS 13 zijn de opvallende Donkere modus, een beter afgeschermde inlogmethode voor apps en websites (Log in met Apple) en een compleet vernieuwde Kaarten-ervaring.

Dankzij de geavanceerde features in Camera en Foto’s kun je foto’s nu nog uitgebreider bewerken. De veelzijdige en intuïtieve tools zijn bovendien ook te gebruiken bij het bewerken van videobeelden. In de Camera-app heb je de mogelijkheid om Portretbelichting direct aan te passen om de lichtinval op het subject feller of juist minder fel in te stellen. Met het nieuwe effect ‘High-Key Mono’ geef je portretfoto’s een mooie monochromatische look.

Prijzen en beschikbaarheid

 • iPhone 11 zal beschikbaar zijn met 64GB, 128GB en 256GB en verkrijgbaar in de kleuren paars, groen, geel, zwart, wit en PRODUCT(RED),  met een prijs vanaf 809 euro.
 • Klanten in de VS, Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden en meer dan dertig andere landen/regio’s kunnen iPhone 11 vanaf vrijdag 13 september om 05:00 uur (PDT) voorbestellen. Levering volgt vanaf vrijdag 20 september.
 • Klanten die gebruik willen maken van de mogelijkheid om in maandelijkse termijnen voor hun iPhone te betalen (ook in combinatie met het inruilen van hun oude toestel of een upgrade via het iPhone Upgrade Program), kunnen tot 21:00 uur (PDT) op donderdag 12 september (voordat de voorbestelperiode begint) alvast goedkeuring aanvragen in de Apple Store-app op hun iPhone.
 • iOS 13 is vanaf 19 september beschikbaar als gratis software-update voor iPhone 6s en nieuwere modellen. Op 30 september komt iOS 13.1 uit met nog meer nieuwe softwarefeatures.
 • Vanaf iOS 13 kan in de App Store een abonnement op Apple Arcade worden genomen voor €4,99 per maand, met een gratis proefperiode van één maand. Je hebt dan onbeperkt toegang tot de complete catalogus met ruim 100 nieuwe, exclusieve games die allemaal geschikt zijn voor iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV.
 • Apple TV+ maakt deel uit van de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac en andere platforms (ook online op tv.apple.com) en kost €4,99 per maand, met een gratis proefperiode van zeven dagen. Klanten die vanaf nu een willekeurige nieuwe iPhone kopen, mogen één jaar gratis gebruikmaken van Apple TV+.10
 • Apple Arcade in de App Store en Apple TV+ in de Apple TV-app zijn twee nieuwe loten aan de stam van andere baanbrekende diensten van Apple, zoals Apple Music, Apple News+, Apple Pay en iCloud.
 • Wie een iPhone 11 koopt bij Apple, kan gratis gebruikmaken van Persoonlijke Configuratie, online of in een Apple Store. We helpen klanten dan bij het overzetten van hun gegevens, het wissen van alle gegevens op hun oude toestel en het instellen van hun e-mail. Ook laten we bijvoorbeeld de nieuwste apps in de App Store zien.
 • Klanten kunnen hun beperkte garantie verlengen met AppleCare+ en AppleCare+ met dekking voor verlies en diefstal. Ze kunnen dan 24/7 direct een beroep doen op technische ondersteuning.
 • Klanten die meer willen weten over iPhone 11, kunnen meedoen aan een van de nieuwe Sneltips-sessies van Today at Apple. Een Sneltips-sessie duurt 15 minuten en gaat over veelgebruikte iPhone-features, bijvoorbeeld voor het nemen van foto’s. Je kunt er ter plekke spontaan aan meedoen. De nieuwe Sneltips-sessies worden vanaf vrijdag 20 september gegeven.
Back To Top