skip to Main Content
Apple Introduceert Nieuwe 10,2 Inch IPad
Afbeelding: Apple / 7e generatie Apple iPad met 10,2 inch display

Apple introduceert nieuwe 10,2 inch iPad

Apple heeft vandaag de nieuwe iPad van de zevende generatie geïntroduceerd. De nieuwe versie van de populairste en voordeligste iPad heeft meer schermruimte en ondersteunt het Smart Keyboard1 van volledige grootte. De vernieuwde iPad, verkrijgbaar vanaf slechts 329 dollar, heeft een schitterend 10,2-inch Retina-display en is uitgerust met innovaties als ondersteuning voor Apple Pencil2, de snelle A10 Fusion-chip, geavanceerde camera’s en sensoren, ongeëvenaarde mobiliteit en connectiviteit, veel gebruiksgemak en een batterij voor een hele dag3. De nieuwe iPad kan vanaf vandaag worden besteld en is vanaf maandag 30 september verkrijgbaar in de winkel.

“Met de nieuwe iPad biedt ons populairste en voordeligste iPad-model nog meer waar voor z’n geld. Dit model heeft een groter 10,2-inch Retina-display, ondersteunt Apple Pencil en is voor het eerst uitgerust met ondersteuning voor het Smart Keyboard van volledige grootte”, aldus Greg Joswiak, Vice President Product Marketing van Apple. “De nieuwe iPad is gemaakt voor iPadOS, met krachtige nieuwe manieren om te multitasken, documenten te beheren en te annoteren, met Apple Pencil te werken en in één keer meer informatie te tonen in het vernieuwde beginscherm. Deze nieuwe iPad met iPadOS biedt alles wat mensen aanspreekt aan onze populairste iPad, maar is nog beter geschikt om dingen te maken, te leren, te werken en te spelen.”

Een groter display en een krachtige, handzame uitvoering.

De nieuwe iPad met 10,2-inch Retina-display heeft bijna 3,5 miljoen pixels en een brede kijkhoek, en is daardoor uitermate geschikt voor creatief gebruik en meeslepende AR-toepassingen die profiteren van de verbeterde camera’s en sensoren. De nieuwe iPad van de zevende generatie is uitgerust met de krachtige A10 Fusion-chip en biedt daarmee tot twee keer snellere prestaties dan de bestverkopende Windows-pc4. Dat zorgt voor krachtige multitasking en een vloeiende weergave van games in Apple Arcade.

iPad, die is ontworpen voor ultieme draagbaarheid en duurzaamheid, weegt zo’n 500 gram en heeft voor het eerst een behuizing die is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium. Daarmee is hij even sterk, duurzaam en fraai afgewerkt als alle andere Apple producten van aluminium.5 Met iPad blijven gebruikers eenvoudig online, dankzij het supersnelle draadloze internet en de ondersteuning voor LTE van Gigabitklasse – voor tot drie keer snellere6 mobiele dataverbindingen7. Met Touch ID kan iPad snel en veilig met één vinger worden ontgrendeld en is belangrijke informatie goed beschermd.

Een nieuwe iPad-ervaring met iPadOS

iPadOS biedt toegang tot krachtige nieuwe mogelijkheden en intuïtieve features die speciaal zijn ontwikkeld voor de unieke iPad-ervaring. In het vernieuwde beginscherm worden op elke pagina meer apps getoond. Ook kan de Vandaag-weergave worden toegevoegd om snel toegang te bieden tot widgets en in één oogopslag een overzicht te geven van het laatste nieuws, het weerbericht en afspraken. In één app kan eenvoudiger met meerdere bestanden en documenten worden gewerkt dankzij updates van Split View. Met Slide Over schakelen gebruikers gemakkelijk tussen verschillende apps.

De onmisbare Apple Pencil biedt nieuwe mogelijkheden voor creativiteit en productiviteit en is nog beter geïntegreerd in de iPad-ervaring. Volledige webpagina’s of documenten annoteren en versturen kan nu door met Apple Pencil vanaf de onderkant van het scherm omhoog te swipen. Via het vernieuwde palet zijn handige tools, kleuren en vormen sneller toegankelijk. Het beheer van documenten in de Bestanden-app is met iPadOS nog krachtiger geworden. Ook externe USB-stations en bestandsservers worden nu ondersteund. Safari biedt op iPad een internetervaring van desktopklasse. Gebruikers zien altijd de website die is geoptimaliseerd voor iPad en populaire webapps als Squarespace en Google Docs worden ondersteund. Meer informatie over features van iPadOS, waaronder Donkere modus, aangepaste lettertypen en het gebruik van Foto’s, is beschikbaar op apple.com/nl/ipados.

De meest complete iPad-serie ooit

De nieuwste en voordeligste iPad vormt samen met iPad mini, iPad Air en de meest geavanceerde iPad Pro-modellen de beste, veelzijdigste iPad-serie ooit. Alle modellen ondersteunen Apple Pencil, bieden de allerbeste prestaties, hebben een geavanceerd display en zijn voorzien van een batterij voor een hele dag, voor een ervaring die geen enkele andere tablet kan evenaren. Of klanten nu de meeste waarde hechten aan draagbaarheid, displaygrootte, power of prijs: er is voor iedereen een iPad. Meer informatie over de iPad-serie is beschikbaar op apple.com/nl/ipados.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • De nieuwe iPad van de zevende generatie is verkrijgbaar in zilveren, spacegrijze en gouden uitvoeringen met een capaciteit van 32 GB of 128 GB. iPad is verkrijgbaar vanaf €389 voor het Wi-Fi-model en €529 voor het Wi-Fi + Cellular-model via apple.com/nl, in de Apple Store-app en bij de Apple Store, en is ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en een beperkt aantal providers (prijzen kunnen variëren).
  • De nieuwe iPad kan vanaf vandaag worden besteld via apple.com/nl of de Apple Store-app in de VS en meer dan 25 andere landen en regio’s. iPad is in de winkel verkrijgbaar in deze en andere landen vanaf 30 september.
  • iPadOS wordt gratis meegeleverd met de nieuwe iPad van de zevende generatie en is vanaf 30 september beschikbaar als gratis software-update voor iPad Air 2 en nieuwer, alle iPad Pro-modellen, iPad van de vijfde generatie en nieuwer en iPad mini 4 en nieuwer.
    Apple Pencil (1e generatie) is afzonderlijk verkrijgbaar voor €99.
  • Smart Keyboard is een toetsenbord van volledige grootte dat via de Smart Connector wordt aangesloten op de 10,2-inch iPad. Het is afzonderlijk verkrijgbaar voor €179 met een indeling voor meer dan 30 talen, waaronder Vereenvoudigd Chinees, Frans, Duits, Japans en Spaans.
Back To Top