skip to Main Content
Een Bericht Over IOS-beveiliging
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Een bericht over iOS-beveiliging

Google heeft vorige week een blog gepubliceerd over beveiligingsproblemen in iOS die Apple al in februari heeft opgelost. We hebben gemerkt dat sommige gebruikers zich zorgen maken over een aantal beweringen die in deze blog zijn gedaan en we willen al onze klanten graag zo volledig mogelijk informeren.

Ten eerste was de geavanceerde aanval specifiek gericht op bepaalde websites en zeker geen brede aanval op iPhones, zoals werd beweerd. De aanval was van toepassing op slechts enkele websites die zich richten op inhoud voor de Oeigoeren. Hoe groot of klein een aanval ook is, Apple neemt de veiligheid en beveiliging van al onze gebruikers uiterst serieus.

De blog van Google, die zes maanden na de release van iOS-patches werd geplaatst, beweert ten onrechte dat er sprake is van “massaal misbruik” door “de privé-activiteiten van hele bevolkingsgroepen in realtime te bespioneren” en voedt daarmee de angst van iPhone-gebruikers dat er met hun apparaten is geknoeid. Dit is echter nooit het geval geweest.

Ten tweede is er voldoende bewijs dat de aanvallen op deze websites slechts gedurende een korte periode plaatsvonden en niet gedurende “twee jaar”, zoals Google beweert. Het beveiligingsprobleem in kwestie is al in februari opgelost, tien dagen nadat we op de hoogte waren gebracht van het probleem. Op het moment dat Google ons benaderde, waren we al druk bezig met het oplossen van het probleem.

Beveiliging staat bij ons altijd zeer hoog in het vaandel en onze klanten kunnen erop vertrouwen dat we er alles aan doen om hen zo goed mogelijk te beveiligen. De beveiliging van iOS is ongeëvenaard, doordat we van begin tot eind de verantwoordelijkheid nemen voor de beveiliging van onze hardware en software. Onze productbeveiligingsteams wereldwijd zijn continu op zoek naar nieuwe beveiligingsmethoden en oplossingen voor beveiligingsproblemen zodra die zijn aangetroffen. En dit zullen we ook altijd blijven doen voor onze gebruikers.

Back To Top