skip to Main Content
Oprah’s Book Club Begint Een Nieuw Hoofdstuk Met Apple
Afbeelding: Apple / Oprah Winfrey’s Book Club

Oprah’s Book Club begint een nieuw hoofdstuk met Apple

Apple en Oprah Winfrey hebben vandaag aangekondigd dat Oprah’s Book Club lezers van over de hele wereld kennis zal laten maken met verhalen die er echt toe doen, van auteurs die lezers het meest aan het denken zetten. Winfrey, de gewaardeerde producent, actrice, talkshowpresentatrice, filantroop en CEO van OWN, gaat samenwerken met Apple om een levendige, wereldwijde boekenclub op te zetten die de kracht heeft om mensen in vervoering te brengen en te veranderen. Hierdoor is elk boek een kans voor de lezer om zichzelf te ontdekken en kan lezen de wereld samenbrengen.

Het eerste boek dat Winfrey heeft geselecteerd, is ‘The Water Dancer’ van Ta-Nehisi Coates. Het e-book en audioboek kunnen nu al worden besteld in Apple Books en het boek komt morgen uit.1 Voor de eerste aflevering van haar nieuwe, exclusieve serie op Apple TV+, ‘Oprah’s Book Club’, die op 1 november in première gaat, zal Winfrey Coates interviewen. Elke twee maanden is er een nieuwe aflevering. Voor elk door Oprah’s Book Club geselecteerd boek dat wordt verkocht via Apple Books doneert Apple aan de American Library Association om lokale bibliotheken te ondersteunen en programma’s te financieren waarmee iedereen de mogelijkheid krijgt om te lezen. Zo gaan kinderen al op jonge leeftijd lezen en blijven ze dit de rest van hun leven doen.

“Er zijn maar weinig mensen in de wereld die ons kunnen samenbrengen zoals Oprah dat kan. Ze laat als geen ander met veel medeleven en elegantie zien hoe krachtig boeken kunnen zijn,” aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We zijn vereerd dat we Oprah’s Book Club een nieuw platform mogen bieden en de American Library Association kunnen ondersteunen om mensen te laten zien hoe geweldig lezen is.”

“Ik ben wie ik nu ben doordat ik al op jonge leeftijd leerde lezen. Door te lezen ging er een hele nieuwe wereld voor me open, buiten de rode onverharde weg en de veranda van mijn oma in Mississippi,” zei Oprah Winfrey. “Ik wil dat voor iedereen doen. En de mogelijkheid om dit met Apple te doen, om met mensen over de hele wereld te praten over de geneugten, de opwinding, de spanning, het drama dat een goed boek je kan brengen… Ik kan niets beters bedenken.”

Lezers van over de hele wereld kunnen Oprah’s Book Club makkelijk ontdekken in de Apple Books-app, waar ze meer te weten kunnen komen over het nieuwste geselecteerde boek en door eerdere selecties kunnen bladeren in een prachtige en meeslepende omgeving. Met de nieuwe functie Leesdoelen in Apple Books kunnen lezers nog makkelijker elke dag lezen.

Winfrey interviewt de auteurs van de door haar geselecteerde boeken voor de boekenclub op verschillende locaties. Haar gesprek met Coates over ‘The Water Dancer’ wordt volgende maand met een live publiek opgenomen in Apple Carnegie Library in Washington, DC. Publiek van over de hele wereld kan vanaf 1 november ‘Oprah’s Book Club’ exclusief bekijken op Apple TV+, de allereerste video-abonnementsservice van Apple en de thuisbasis van ’s werelds grootste verhalenvertellers.

Back To Top