skip to Main Content
Teufel Introduceert De Cinebar Lux
Afbeelding: Teufel / Cinebar Lux

Teufel introduceert de Cinebar Lux

De nieuwste soundbar van Teufel is subtiel, onopvallend en past in elke moderne woonkamer. Dat is te danken aan zijn ranke ontwerp en het feit dat hij geen externe subwoofer vereist. Maar wat geluid betreft is de Cinebar Lux allesbehalve onopvallend. Dankzij de in Berlijn ontwikkelde geluidstechnologieën Dynamore Ultra en Dynamore 3D wordt het geluidsbeeld door de zijwaarts gerichte drivers horizontaal uitgebreid en door de naar het plafond gerichte drivers verticaal verbreed. Het resultaat: omringend driedimensionaal geluid dat vanuit alle richtingen op de luisteraar inwerkt.

Feiten in vogelvlucht

 • een slanke, hoogwaardige soundbar voor een meeslepende weergave van televisiegeluid, gaming-audio en muziek
 • een ingebouwde subwoofer (dus geen noodzaak van een externe subwoofer)
 • kan simpelweg op een televisiemeubel worden opgesteld of aan de muur worden bevestigd
 • vier passieve basmembranen produceren een krachtig, maar niet overdadig basgeluid
 • twaalf high performance-woofers en negen eindtrappen voor hoge volumesomringend
 • 3D-audio van bioscoopkwaliteit dankzij Dynamore Ultra- en Dynamore 3D-technologie en zijwaarts en naar het plafond gerichte drivers
 • ingebouwde centerspeakers voor optimaal verstaanbare dialogen
 • met de draadloze rear speaker Effekt van Teufel uitbreidbaar tot een onvervalst surround sound-systeem
 • mogelijkheid van een draadloze verbinding met compatibele subwoofers van Teufel voor grotere ruimten en een nog krachtiger basgeluid
 • uitgebreide streaming-mogelijkheden op basis van Raumfeld-technologie, bluetooth en Spotify Connect
 • één HDMI-uitgang met CEC voor regeling via de tv-afstandsbediening, ARC voor aansluiting op de televisie met één kabel, extra HDMI-ingang
 • geïntegreerde wandbevestiging, line in, optische digitale ingang, mogelijkheden voor het aanpassen van het geluid, nachtmodus
 • per direct verkrijgbaar voor 799,99 euro via teufelaudio.nl en in alle Teufel-stores
 • samen met de rear speaker Effekt verkrijgbaar als Cinebar Lux Surround-bundel voor een prijs van 1.099,99 euro

Slank ontwerp, groots geluid
Het kan niet makkelijker: de Cinebar Lux hoeft alleen maar op de televisie te worden aangesloten. Dat en uiteraard de stroomvoorziening is het enige wat voor de installatie nodig is. Dankzij de door Teufel ontwikkelde technologieën Dynamore Ultra- en Dynamore 3D wordt het geluidsbeeld zowel horizontaal als verticaal uitgebreid. Dit resulteert in een driedimensionale, omringende geluidsbelevenis. De Dynamore-technologie kan op elk gewenst moment via de afstandsbediening worden in- en uitgeschakeld. De twee midwoofers van de Cinebar Lux zorgen voor optimaal verstaanbare dialogen door gebruik te maken van het voor thuisbioscoopomgevingen zo belangrijke centerkanaal.

Een solide basfundament zonder subwoofer
Met vier passieve basdrivers rolt de Cinebar Lux een overtuigend, stemmig bastapijt uit met een indrukwekkende grensfrequentie van 45 Hertz, en dat zonder extra subwoofer. Dankzij dit prestatievermogen vult de soundbar ook grote ruimtes probleemloos met geluid. Wie niet genoeg van bas krijgt, heeft de mogelijkheid om de soundbar met compatibele draadloze subwoofers uit het assortiment van Teufel uit te breiden.

Nog meer surround sound met de Effekt
De Cinebar Lux biedt daarnaast de mogelijkheid om de draadloze surround speaker Teufel Effekt direct aan te sturen. In combinatie met deze aanvullende rearspeaker produceert de Cinebar Lux onvervalste surround sound. Wie besluit om de Effekt bij de Cinebar Lux aan te schaffen, is daarmee 100 euro goedkoper uit.

Stream me up, baby
De streaming-technologie Raumfeld van Teufel is geïntegreerd in de Cinebar Lux. Dat geldt ook voor bluetooth en Spotify Connect. Dat betekent dat de soundbar naadloos in combinatie met andere streaming luidsprekers van Teufel kan worden gebruikt en dat hij direct kan worden aangestuurd via elke Spotify-player (abonnement vereist). Voor de aansluiting op de televisie kan de gebruiker een beroep doen op zowel HDMI 2.0 met CEC en ARC als een optische digitale ingang. Dankzij de extra HDMI-ingang gaat er geen HDMI-aansluiting op de televisie verloren. Geluidsbronnen kunnen zo rechtstreeks op de Cinebar Lux worden aangesloten.

Een groot display en overzichtelijk OSD
Alle instellingen kunnen worden geconfigureerd met de compacte en luxe aluminium afstandsbediening, via het grote, dimbare dot matrix-display aan de voorkant van de soundbar en via het on-screen display (OSD) op de televisie. Daarnaast zijn er bovenop de Cinebar Lux knoppen beschikbaar voor veel gebruikte functies zoals de bronselectie en muziekbediening.

Prijzen en beschikbaarheid
De Cinebar Lux is per direct in een zwarte en zwart-witte uitvoering beschikbaar via de www.teufelaudio.nl en in Teufel-stores. De prijs bedraagt 799,99 euro. De soundbar is ook verkrijgbaar in combinatie met de draadloze rear speaker Effekt in de vorm van de Cinebar Lux Surround-bundel. Die gaat van de hand voor een prijs van 1.099,99 euro.

Back To Top