skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Van Het Vierde Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten van het vierde kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2019, dat werd afgesloten op zaterdag 28 september 2019. De kwartaalomzet bedroeg $ 64 miljard, een stijging van 2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 3,03 per aandeel, een stijging van 4 procent. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 60 procent van de totale omzet.

“We sluiten met 2019 een recordboekjaar af met onze hoogste omzet van alle vierde kwartalen tot nu toe dankzij de toenemende groei vanuit Diensten, Wearables en iPad”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Zowel onze klanten als de media zijn enthousiast over de nieuwe generatie iPhones, het debuut van de nieuwe AirPods Pro met ruisonderdrukking, de komst van Apple TV+ op 1 november en ons beste assortiment aan producten en diensten ooit. We zijn dan ook heel optimistisch over het feestdagenkwartaal.”

“Dankzij onze sterke bedrijfsprestaties was de winst per aandeel hoger dan voorgaande vierde kwartalen met $ 3,03, net zoals de cashflow $ 19,9 miljard”, zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “We hebben dit kwartaal meer dan $ 21 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders in de vorm van bijna $ 18 miljard aan terugkoop van aandelen en $ 3,5 miljard aan dividend en dividendequivalenten. We blijven in de toekomst streven naar een neutrale netto kaspositie.”

Apple geeft de volgende indicaties voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2020:

  • Een omzet tussen de $ 85,5 miljard en $ 89,5 miljard
  • Een brutomarge tussen de 37,5 en 38,5 procent
  • Exploitatiekosten tussen de $ 9,6 miljard en $ 9,8 miljard
  • Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 200 miljoen
  • Een belastingtarief van ongeveer 16,5 procent

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,77 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Het dividend wordt per donderdag 14 november 2019 uitgekeerd aan aandeelhouders die op maandag 11 november 2019 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het vierde kwartaal van boekjaar 2019 worden besproken, kan vanaf woensdag 30 oktober 2019 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top