skip to Main Content
Het Eerste Jaar Van Apple Entrepreneur Camp
Afbeelding: Apple / Eerste jaar van Apple Entrepreneur Camp

Het eerste jaar van Apple Entrepreneur Camp

Vandaag wordt het eerste jaar van Apple Entrepreneur Camp afgesloten met de vierde lichting van 2019. Apple Entrepreneur Camp is speciaal opgezet om bedrijven met vrouwelijke oprichters en leiders te ondersteunen bij hun werk aan de nieuwste innovatieve apps. Het programma omvat een praktijkgericht technologielab, individuele begeleiding bij het programmeren door specialisten en technici van Apple, en mentorschap, inspiratie en inzichten van topleiders bij Apple. Ook na afloop van het technologielab krijgen deelnemers ondersteuning en worden ze deel van een groep bijzondere alumni die ook anderen kan helpen om een bedrijf te starten en te ontwikkelen.

De vrouwelijke leiders van 42 bedrijven doen samen met hun teams mee aan het Camp, verdeeld over vier lichtingen per jaar. Specialisten en technici van Apple werken direct met hen samen aan appontwikkeling, ontwerp en de nieuwste ontwikkelingen binnen machine learning en augmented reality. Ook kunnen de deelnemers advies krijgen over PR en marketing. Hun bedrijven worden ook uitgenodigd op de WWDC, zodat ze apps kunnen bouwen op de geavanceerde platforms van Apple en kunnen netwerken met leiders uit de branche.

“Heerlijk om te zien hoeveel passie en drive de innovators uit het eerste jaar van het Entrepreneur Camp hebben. Hun apps veranderen mensenlevens en lossen problemen op. Of het nu gaat om connecties maken voor ondervertegenwoordigde groepen binnen de IT, zonne-energie beter betaalbaar maken, of mensen de tools in handen geven om aan hun geestelijke gezondheid te werken”, zegt Esther Hare, Senior Director Worldwide Developer Marketing van Apple en drijvende kracht achter Women@Apple. “Deze fantastische vrouwelijke leiders zeggen dat hun ervaringen op het Entrepreneur Camp niet alleen hun app beter heeft gemaakt, maar hun ook het zelfvertrouwen en de tools heeft gegeven om nieuwe connecties te maken, netwerken op te zetten en investeerders te zoeken. En we zijn nog maar net begonnen.”

De zussen Jhanvi en Ketaki Shriram hebben deelgenomen aan de tweede lichting van het Apple Entrepreneur Camp. Zij vormen samen het brein achter Krikey, een mobiele AR-app die een brug slaat tussen de natuur en de digitale wereld en empathie creëert, zodat mensen weer dichter bij de natuur kunnen komen. Toen Jhanvi en Ketaki het Apple Entrepreneur Camp ontdekten, vroegen ze zich eerst af of ze wel genoeg ervaring hadden om mee te doen. Maar ze kwamen er al snel achter dat ontwikkelaars op uiteenlopende niveaus en leiders van zowel beginnende als grotere bedrijven zich konden aanmelden. Dit was dus dé kans om te leren van zowel de experts bij Apple als hun medeondernemers.

“Het gaat om het verschil tussen talent en bewijs”, zegt Jhanvi Shriram, CEO van Krikey, Inc. “Als vrouw moet je jezelf constant bewijzen en beargumenteren dat je een kans verdient, ook al heb je een Ph.D. of MBA. Maar op het Apple Entrepreneur Camp werd ons talent onderkend en werden we volop gesteund.”

Toen ze deelnamen, waren Jhanvi en Ketaki bezig met de ontwikkeling van “Gorillas!”, een AR-game voor meerdere spelers waarbij ze met een familie berggorilla’s in het oerwoud van Rwanda zitten. “Gorillas!” is met steun van The Ellen Fund ontwikkeld met het doel om niet alleen spelers te vermaken, maar ook om empathie op te wekken en natuurbescherming te bevorderen. Krikey is gebouwd met de krachtige tools en mogelijkheden van ARKit en Metal en biedt meeslepend realistische leefomgevingen en ecosystemen. Op het Apple Entrepreneur Camp kregen Jhanvi en Ketaki de kans om Apple experts een demonstratie te geven van “Gorillas!”.

“Toen we direct met het Apple team samenwerkten, kregen we feedback over onze ontwerpmethodologie. Daarmee konden we een probleem van onze app oplossen. We wisten dat het er was, maar we hadden geen idee wat we eraan moesten doen”, zegt Ketaki Shriram, CTO bij Krikey, Inc. “Op basis van die kennis hebben de ingrijpende verbeteringen doorgevoerd, zoals een nieuwe preview-modus waarmee spelers de game kunnen uitproberen voordat ze zich aanmelden. Dat heeft hele goede resultaten opgeleverd.”

Tot nu toe hebben 100 deelnemers uit 13 verschillende landen meegedaan aan Apple Entrepreneur Camp. De volgende lichting staat gepland voor 28 januari tot en met 5 februari 2020. Teams kunnen zich tot 5 november aanmelden via developer.apple.com/entrepreneur-camp.

Back To Top