skip to Main Content
Adobe MAX 2019: Creativiteit Voor Iedereen
Afbeelding: Adobe / Adobe Photoshop voor de iPad

Adobe MAX 2019: Creativiteit voor iedereen

Tijdens Adobe MAX introduceert Adobe verschillende vernieuwde Creative Cloud-producten. Photoshop is officieel beschikbaar op de iPad en Adobe Fresco is uitgebreid naar Windows. Daarnaast wordt er een preview gegeven van Adobe Illustrator op de iPad en de nieuwe Photoshop Camera. Adobe blijft bovendien de grenzen verleggen op het gebied van creativiteit en innovatie met de introductie van Adobe Aero, een nieuwe tool om augmented reality mee te creëren.

Adobe heeft bovendien belangrijke updates aangekondigd voor Lightroom, Premiere Pro, After Effects, InDesign en Adobe XD. Met deze Creative Cloud-release worden Adobe Sensei-ondersteunde functies geïntroduceerd voor alle producten, waaronder Auto Reframe in Premiere Pro, Object Selection in Photoshop, Auto Tone in Photoshop Camera en Live Brushes in Fresco. Hiermee kunnen creatives sneller en slimmer werken dan ooit tevoren.

“We verleggen de grenzen van creativiteit in onze missie om creatives wereldwijd productiever en succesvoller te maken,” aldus Scott Belsky, chief product officer en executive vice president, Creative Cloud bij Adobe. “De nieuwe updates zorgen voor nieuwe creatieve ervaringen. Niet alleen professionals kunnen hiervan profiteren, maar ook de volgende generatie ontwerpers, kunstenaars, fotografen en videokunstenaars zullen de voordelen hiervan ervaren.”

Creëer op meerdere devices
Met de nieuwste Creative Cloud-updates kun je altijd, overal en met iedereen je creativiteit de vrije loop laten

 • Adobe Photoshop voor de iPad: Deze update werd vorig jaar tijdens MAX al gepresenteerd en brengt de belangrijkste functies en retoucheer workflows naar tablets. De app is compatibel met alle PSD-bestanden, de UI is geoptimaliseerd voor een touch-omgeving en biedt toegang tot cloud-documenten. Hiermee kan de app gebruikt worden om aan echte en gelaagde creaties te werken. Photoshop voor de iPad is speciaal gemaakt voor tablets en is een gebruiksvriendelijke app voor nieuwe gebruikers en een handige partner-app voor professionele creatives.
 • Adobe Fresco op Microsoft Surface: Adobe Fresco is eerder dit najaar uitgebracht voor iPad en is nu ook beschikbaar voor Microsoft, allereerst op Microsoft Surface Pro X-apparaten en Wacom MobileStudio Pro-hardware. Het biedt een veelzijdige teken- en schilderervaring door het combineren van raster, vector en nieuwe live-penselen. Gebruikers hebben een realistische ervaring met de aquarel- en olieverf live-penselen, ondersteund door Adobe Sensei. Creatives kunnen hun favoriete Photoshop-penselen synchroniseren voor een soepele workflow tussen verschillende apps.
 • Adobe Illustrator op de iPad preview: Adobe Illustrator is al meer dan dertig jaar dé toonaangevende illustratie-app. Met de nieuwe versie voor iPad is Illustrator nu ook op tablets te gebruiken voor een veelzijdige touchscreen-ervaring. De app beschikt over een veelzijdigere interface waarmee gebruikers documenten op meerdere apparaten kunnen bewerken. Daarnaast geeft de app toegang tot Adobe Stock, Adobe Fonts en alle Creative Cloud Libraries.
 • Adobe Photoshop Camera: Photoshop Camera is een nieuwe mobiele app waarmee Photoshop naar het begin van het proces wordt gebracht: het moment van vastleggen. Photoshop Camera geeft gebruikers een leuke en eenvoudige manier om hoogwaardige foto’s te maken en te delen op social media. Deze intelligente camera-app past de Photoshop magie toe op elke foto waardoor deze, in tegenstelling tot de standaard camera-apps, met behulp van Adobe Sensei automatisch de kwaliteit van foto’s verbetert. Photoshop Camera bevat veel unieke lenzen en effecten van toonaangevende artiesten en influencers, zoals Billie Eilish.

Meer snelheid en efficiëntie

 • Premiere Pro lanceert Auto Reframe, deze nieuwe feature maakt gebruik van Adobe Sensei om beelden te analyseren en bij te snijden. Hiermee besparen creatives veel tijd waardoor zij meer tijd overhouden voor de échte creatieve dingen.
 • After Effects heeft belangrijke performance-updates geïntroduceerd voor een vloeiende weergave van cached previews, snellere Multichannel EXR-bestanden en snellere Content-Aware Fill die slechts de helft van het geheugen gebruikt.
 • Lightroom lanceert in-app tutorials waarin je geïnspireerd wordt door professionele fotografen. Het beschikt over Panorama Fill Edges, waarmee de randen van een afbeelding automatisch gevuld worden met behulp van de Content-Aware Fill-technologie. Deze functie kan binnen de app gebruikt worden en is nu beschikbaar voor Windows en Mac.
 • Premiere Rush werkt samen met TikTok om video’s direct vanuit de app via TikTok te delen, hiermee is dit de eerste app die rechtstreeks bestanden kan delen met dit platform voor korte mobiele video’s.
 • InDesign biedt nieuwe support van SVG-import via digitale en printontwerp workflows, naast de optie om aanpasbare lettertypen te gebruiken binnen de app. Designers kunnen de eigenschappen van het lettertype aanpassen, zoals de dikte, breedte, helling en optische grootte. Adobe biedt ook een nieuwe functie voor Asset Link die een directe koppeling tussen Adobe Experience Manager (AEM) Assets en InDesign mogelijk maakt, waardoor de creatie van gedrukte en digitale content verder wordt versneld.

Creatieve productiviteit versnellen

 • Vernieuwde Creative Cloud Desktop-app: Door deze update zijn de Creative Cloud desktop-apps nu nog gebruikersvriendelijker. De update biedt een ingebouwde zoekmachine waarmee je bestanden, assets en tutorials kunt zoeken in alle Creative Cloud-apps. Het biedt ook nieuwe manieren om toegang te krijgen tot Adobe Fonts, Adobe Stock, Behance en een nieuwe management tool voor Creative Cloud Libraries.
 • Creative Cloud Libraries: Creative Cloud Libraries is de perfecte tool om creatieve elementen vast te leggen, te organiseren en te delen. Libraries is volledig geïntegreerd met XD, waardoor elementen uit bijvoorbeeld Illustrator direct in XD gebruikt kunnen worden. Libraries is toegankelijk in Microsoft Word en PowerPoint waardoor alle collega’s merk documentatie en presentaties kunnen maken met de meest actuele elementen. Er zijn Library-pakketten ontwikkeld, met deze vooraf ingevulde Libraries kunnen nieuwe gebruikers worden geïnspireerd.
 • Live co-editing en documentgeschiedenis in Adobe XD: Live co-editing wordt uitgebracht als een bèta-versie, hiermee kunnen gebruikers tegelijkertijd in een document werken. Gebruikers zien avatars van anderen die tegelijkertijd aan hetzelfde document werken en met visuele markers wordt aangegeven waar anderen wijzigingen aanbrengen. Het stroomlijnen van de workflows biedt teams inzicht in huidige wijzigingen en die uit het verleden. Door de nieuwe documentgeschiedenis kunnen gebruikers eerdere opgeslagen versies inzien om eerdere wijzigingen in te zien.

Nieuwe grenzen verkennen
Creatives kunnen niet meer om augmented reality, 3D en voice heen. Adobe bouwt tools die het mogelijk maken om eenvoudig deze nieuwe media te creëren. Met de introductie van Adobe Aero kunnen gebruikers eenvoudig content creëren die de grens tussen de digitale en de fysieke wereld vervaagt. Met Adobe Aero kunnen gebruikers augmented reality ervaringen creëren door gebruik te maken van bekende tools uit Photoshop en Dimension die in deze 3D-omgeving opduiken. Substance suite, voor 3D materiaal en texture design, wordt momenteel ook in de Adobe-programma’s geïntegreerd, hier volgen komend jaar meer details over.

Adobe MAX: creativiteit voor iedereen
Tijdens MAX 2019 zijn er toonaangevende keynotes van de meest innovatieve creatives ter wereld, waaronder muzikante Billie Eilish, artiest Takashi Murakami, regisseur en Foo Fighters frontman Dave Grohl, regisseur en producent M. Night Shyamalan, fotograaf David LaChapelle en visual artist Shantell Martin. De MAX Sneaks worden dit jaar gehost door schrijver en comedian John Mulaney. Hij geeft een preview van de technologische innovaties waaraan gewerkt wordt door Adobe Research.

De conferentie kan via livestream worden gevolgd via max.adobe.com vanaf maandag 4 november 17.00 uur en dinsdag 5 november om 18.00 uur.

Prijzen en beschikbaarheid
De updates voor Creative Cloud desktopsoftware zijn beschikbaar voor alle gebruikers. Adobe’s mobiele apps kunnen gedownload worden via de iOS App Store en Google Play.

 • Adobe Photoshop voor de iPad is beschikbaar voor alle Creative Cloud gebruikers als onderdeel van hun abonnement. Het is ook beschikbaar via de Apple App Store en Adobe.com. Meer informatie is hier beschikbaar.
 • Adobe Fresco is beschikbaar als individuele app of als onderdeel van de meeste Creative Cloud plannen. Er is een freemium versie beschikbaar met veel van dezelfde functies als de volledige versie. Extra informatie is hier beschikbaar.
 • Adobe Illustrator op iPad zal beschikbaar zijn in 2020. Gebruikers kunnen zich hier inschrijven voor een beta versie.
 • Adobe Aero is als gratis iOS-app beschikbaar.
Back To Top