skip to Main Content
Apple Breidt Iedereen Kan Programmeren Uit
Afbeelding: Apple / Belinda Tagariello geeft les in Swift

Apple breidt Iedereen kan programmeren uit

Apple heeft het lesprogramma Iedereen kan programmeren volledig vernieuwd om nog meer leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs te laten kennismaken met programmeren. Het nieuwe lesprogramma is nu beschikbaar en omvat nu nog meer materiaal voor leerkrachten, een compleet nieuwe gids voor leerlingen en nieuw Swift Coding Club-materiaal. Op dit moment maken miljoenen leerlingen in meer dan 5000 scholen overal ter wereld gebruik van het lesprogramma Iedereen kan programmeren om hun ideeën tot leven te brengen en belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van creativiteit, samenwerken en problemen oplossen. Vanaf vandaag kunnen leerlingen overal ter wereld zich bovendien aanmelden voor een van de duizenden gratis Today at Apple-programmeersessies die in december in alle Apple Stores worden georganiseerd in het kader van Computer Science Education Week. Een mooie gelegenheid om aan de slag te gaan met programmeren en hun eerste regels code te schrijven.

Nieuw lesprogramma Iedereen kan programmeren

Het nieuwe lesprogramma Iedereen kan programmeren bouwt voort op de bestaande interactieve raadsels, handleidingen en activiteiten, maar sluit nu nog beter aan op het dagelijks leven van leerlingen en maakt leren programmeren nog toegankelijker. Iedereen kan programmeren – Puzzels is een compleet nieuwe Swift Playgrounds-handleiding voor leerlingen waarmee ze stapsgewijs steeds wat nieuws leren, experimenteren met nieuwe programmeerconcepten en op een creatieve manier ontdekken hoe ze programmeren kunnen toepassen in hun dagelijks leven. De bijbehorende docentenhandleiding helpt leerkrachten programmeren in hun lessen te integreren en reikt manieren aan om het leerproces van leerlingen te vergemakkelijken, verdiepen en beoordelen. Het nieuwe lesprogramma Iedereen kan programmeren is zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt voor alle leerlingen. Het is geoptimaliseerd voor VoiceOver, en omvat video’s met ondertiteling en audiobeschrijvingen, en ook video’s in Amerikaanse gebarentaal.

Het nieuwe lesprogramma Iedereen kan programmeren omvat ook de projecthandleidingen van Iedereen is creatief, die leerlingen inspireren om met tekeningen, muziek, video en foto’s te laten zien wat ze hebben geleerd. Iedereen is creatief stimuleert kinderen om creatief te zijn en geeft leerkrachten leuke, betekenisvolle tools in handen om creatieve vaardigheden in hun bestaande lesprogramma’s te integreren, voor om het even welk vak.

Computer Science Education Week

Tussen 1 en 15 december organiseren Apple Stores overal ter wereld duizenden extra Today at Apple-programmeersessies ter gelegenheid van Computer Science Education Week. Tijdens deze gratis interactieve sessies krijgen deelnemers van alle niveaus de kans om aan de slag te gaan met programmeren. Beginners ontdekken blokprogrammeren met robots, en deelnemers met meer ervaring gaan in Swift Playgrounds aan het werk om programmeerconcepten te leren of een AR-ervaring te programmeren.

In een beperkt aantal Stores worden ook speciale sessies aangeboden voor programmeurs van alle leeftijden. Peuters kunnen de creatieve activiteiten uitproberen van het nieuwe Code Lab met de Helpsters, een bende hyperactieve monsters die dolgraag problemen oplossen en de hoofdrol spelen in de nieuwe peuterserie op Apple TV+ van de makers van Sesame Street. Deelnemers van alle leeftijden kunnen ook hun licht opsteken bij Apple Distinguished Educators, Apple Entrepreneur Camp innovators, ontwikkelaars en kunstenaars. Klanten kunnen zich nu aanmelden voor de Apple Programmeren-sessies.

Voor het zevende jaar op rij doet Apple mee aan Hour of Code. Aan de hand van de speciale nieuwe docentenhandleiding voor Hour of Code kunnen leerkrachten en ouders zelf sessies geven met behulp van Swift Playgrounds en een aantal van de 200.000 onderwijsapps die verkrijgbaar zijn in de App Store.

Leerlingen en studenten klaarstomen voor de toekomst

Voor scholieren en studenten die zich voorbereiden op een loopbaan, biedt het lesprogramma Ontwikkelen in Swift nog steeds de nodige praktische tools en technieken die later goed van pas komen in veelgevraagde, gespecialiseerde functies. Ontwikkelen in Swift is een geweldig programma voor leerlingen met en zonder programmeerervaring. Bovendien is het een prima voorbereiding op een loopbaan als programmeur dankzij de gratis AP Computer Science Principles-cursus, waaraan ook een officiële certificering is verbonden.

Back To Top