skip to Main Content
Teufel Lanceert De CINEBAR ULTIMA En CINEDECK
Afbeelding: Teufel / Teufel lanceert de CINEBAR ULTIMA en CINEDECK voor een optimaal televisiegeluid

Teufel lanceert de CINEBAR ULTIMA en CINEDECK

De feedback van klanten over soundbars en sounddecks is duidelijk: de ene helft prefereert de klassieke setup van soundbar en subwoofer, de andere heeft wel behoefte aan basfrequenties, maar wil geen losse subwoofer. Teufel introduceert vandaag tegelijkertijd twee nieuwe audiosystemen die ook zonder subwoofer televisiegeluid met diepgang bieden: de CINEBAR ULTIMA en CINEDECK.

Met bas graag, maar zonder subwoofer
Klassieke soundbars laten de basweergave door een subwoofer afhandelen, net als bij speakersets voor thuisbioscoopsystemen. Dat is geluidstechnisch gezien een uitstekende oplossing. Maar helaas blijft het basgeluid niet tot de huiskamer beperkt. Het kan ook via de vloer worden overgedragen. In appartementencomplexen jaagt dat vroeg of laat de buren in de gordijnen. De televisie-audiosystemen CINEBAR ULTIMA van CINEDECK van Teufel brengen de basdriver direct in de behuizing onder. Met frequenties van ver onder de 50 Hz leveren beide systemen solide, maar niet overdreven basprestaties – de perfecte balans voor gebruik in de huiskamer.

CINEBAR ULTIMA: de audiolegende is nu als soundbar inzetbaar
Geen luidsprekerreeks belichaamt het DNA van Teufel meer dan Ultima. Deze reeks wordt nu uitgebreid met de nieuwe CINEBAR ULTIMA. In deze televisiesoundbar zijn diverse markante eigenschappen van de ULTIMA-reeks terug te zien, zoals de iconische koperkleurige tweeters en houten behuizing. De soundbar produceert een krachtig geluid met maar liefst zes luidsprekers – vier grote drivers van 3,5 inch en twee ovalen basdrivers (8 x 4 inch). Twee full-range speakers aan de zijkant zorgen samen met de door Teufel ontwikkelde Dynamore Ultra-technologie voor overtuigende surround sound. Het grote, ook op afstand makkelijk afleesbare display aan de voorzijde toont de gebruikte ingang en het volume. Alles is afstelbaar via het display en de elegante metalen afstandsbediening. En wie zijn luidsprekers graag ziet, kan de magnetische stofkap verwijderen. De CINEBAR ULTIMA is per direct in een zwarte en witte uitvoering verkrijgbaar voor een prijs van 699,99 euro.

CINEDECK: de perfecte basis voor televisies
De CINEDECK is een even praktische als elegante audio-oplossing voor televisies die op een dressoir zijn opgesteld. De soundbar kan direct onder de televisie worden geplaatst, zodat die niet onnodig ruimte in beslag neemt. Vanwege zijn compacte omvang maakt het systeem gebruik van meerdere kleine drivers: zeven breedbandchassis en twee naar onder gerichte subwoofers van 5,25 inch zetten de juiste toon. In de zijkant van het apparaat zijn twee drivers ingebouwd die met behulp van de Dynamore Ultra-technologie surround sound produceren. De andere vijf full range-luidsprekers zijn naar voren gericht. Er worden twee luidsprekers voor het linkerkanaal en twee luidsprekers voor het rechterkanaal gebruikt. Een luidspreker zorgt als dedicated centerspeaker voor optimaal verstaanbare dialogen. Alles is afstelbaar via de afstandsbediening en het grote dot matrix-display. De CINEDECK is per direct verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering voor een prijs van 599,99 euro.

Mag het ietsje meer zijn?
Zowel de CINEBAR ULTIMA als de CINEDECK kunnen worden uitgebreid en bieden ondersteuning voor draadloze verbindingen met rearspeakers en subwoofers. Voor onvervalste surround sound kan gebruik worden gemaakt van twee exemplaren van de Teufel EFFEKT. Wie interesse heeft in een nog voller basgeluid kan de draadloze Teufel-subwoofers T 8 en T 10 rechtstreeks op de CINEBAR ULTIMA of CINEDECK aansluiten.

Back To Top