skip to Main Content
Apple Selecteert Beste Apps En Games Van 2019

Apple selecteert beste apps en games van 2019

Apple heeft vandaag de beste apps en games van 2019 bekendgemaakt, aangevuld met de opvallendste trends in de appcultuur van dit jaar. Apps maken ons leven in allerlei opzichten makkelijker: we kunnen er onze creativiteit mee uiten, onze vrienden, familie en de rest van de wereld mee bereiken en natuurlijk veel plezier mee beleven. De apps in 2019 waren een afspiegeling van de tijdgeest van onze maatschappij en sloegen een brug tussen de digitale en populaire cultuur.

“Ontwikkelaars over de hele wereld inspireren ons met innovatieve apps die hun weerslag hebben op onze cultuur en die ons leven kunnen veranderen. Dat was dit jaar niet anders. De beste apps en games van 2019 zijn een afspiegeling van een wereldwijde hang naar verbinding, creativiteit en vermaak”, aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “De winnaars van 2019 zijn heel divers, wat aantoont dat fantastisch design en creativiteit niet voorbehouden zijn aan grote spelers of aan bepaalde landen. We willen alle winnaars van harte feliciteren én bedanken dat 2019 mede dankzij hen een topjaar was voor de App Store.”

Beste apps van 2019

iPhone-app van het jaar: Spectre Camera (Lux Optics)
Dit technische hoogstandje maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, zodat iedereen verbluffend mooie foto’s met een lange belichtingstijd kan maken.

iPad-app van het jaar: Flow by Moleskine (Moleskine)
In dit elegante digitale notitieblok kun je tekenen en schetsen. De grafietpotloden, fijnpuntige markers en andere tools zijn zo goed ontworpen dat ze bijna echt aanvoelen.

Mac-app van het jaar: Affinity Publisher (Serif Labs)
Affinity Publisher biedt een uitstekende gebruikerservaring voor een opvallend redelijke prijs. Zo komt professioneel design binnen handbereik van iedereen, of je nu een chic fotoboek maakt of een flyer voor de toneeluitvoering van een van je kinderen.

Apple TV-app van het jaar: The Explorers (The Explorers Network)
Deze baanbrekende app is gemaakt voor alle ontdekkingsreizigers, wetenschappers en kunstenaars die één doel voor ogen hebben: de natuur zo uitgebreid mogelijk visueel vastleggen in foto’s en video’s.

App-trend van 2019: Verhalen vertellen vereenvoudigd
In 2019 hebben een aantal apps ons geholpen om de spreekwoordelijke lege pagina te vullen met onze herinneringen, dromen, afbeeldingen en stemmen – en hebben dat met meer kracht en persoonlijkheid gedaan dan ooit tevoren. Met apps zoals Anchor (Anchor FM), Canva: Stories & Video Maker (Canva), Unfold (Unfold Creative), Steller (Expedition Travel Advisor), Spark Camera (Dayworks), Over (Over, Inc) en Wattpad (Wattpad Corp) kan iedereen zich op een eenvoudiger manier dan ooit tevoren uitleven via bewegende podcasts, unieke romans en levensechte fotocollages.

Beste games van 2019

iPhone-game van het jaar: Sky: Children of the Light (thatgamecompany)
In deze baanbrekende queestegame vlieg je boven uitgestrekte landschappen en moet je hemelse wezens helpen om de weg naar huis terug te vinden.

iPad-game van het jaar: Hyper Light Drifter (Abylight S.L.)
Hyper Light Drifter is een moderne versie van de klassieke 16-bits avonturengames. Het is een schitterende actiegame die dromerige ontdekkingsreizen combineert met een keiharde overlevingsstrijd.

Mac-game van het jaar: GRIS (Devolver/Nomada Studio)
Deze bijzonder bevredigende puzzelplatformgame is een ontroerend staaltje digitale kunst. De hoofdpersoon ervaart afwisselend verdriet en hoop terwijl ze probeert op te krabbelen na een tragisch verlies.

Apple TV-game van het jaar: Wonder Boy: The Dragon’s Trap (DotEmu)
Deze game is ontwikkeld door Lizardcube en Ryuichi Nishizawa, de bedenker van de populaire serie games uit de jaren 80. Daarin moest een eenzame avonturier – half mens, half hagedis – allerlei uitdagingen het hoofd bieden. In deze reboot zijn de animaties met de hand getekend en is de soundtrack opnieuw opgenomen.

Gametrend van 2019: Oude toppers in een nieuw jasje
Game-ontwikkelaars uit de hele wereld hebben iOS dit jaar overspoeld met vertrouwde klassiekers, maar dan voorzien van geavanceerde technologie, opvallend design en innovatieve features. Dat leverde een diepte en kwaliteit op die tot voor kort onmogelijk leken op mobiele devices. Hits als Mario Kart Tour (Nintendo), Minecraft Earth (Mojang), Pokémon Masters (DeNA Co), Assassin’s Creed Rebellion (Ubisoft), Gears POP! (Microsoft Corporation), The Elder Scrolls: Blades (Bethesda) en Call of Duty: Mobile (Activision Publishing) mogen we geen simpele remake of een eerbetoon noemen. Het gaat om originele releases die een paar van de populairste titels uit de gamegeschiedenis nieuw leven inblazen.

Apple Arcade-game van het jaar: Sayonara Wild Hearts (Simogo)
In 2019 heeft Apple een gloednieuw tabblad aan de App Store toegevoegd: Apple Arcade, een baanbrekende gamingservice zonder reclame of extra aankopen. De ruim 100 games in Apple Arcade hebben stuk voor stuk iets unieks te bieden, maar één titel steekt daar nog met kop en schouders boven uit en verdient de titel ‘Apple Arcade-game van het jaar’. Sayonara Wild Hearts van ontwikkelaar Simogo en uitgever Annapurna Interactive is een hoopvolle, grandioze en unieke game waarvan je adrenaline op hol slaat en je hart sneller gaat kloppen. Je beweegt je met zo’n 300 kilometer per uur door een wereld vol ronkende motoren, vlijmscherpe zwaarden en gebroken harten.

Naast de selecties van de redactie van de App Store zijn ook lijsten met de meest gedownloade apps en de meest gedownloade games van het jaar beschikbaar.

De App Store is het internationale app-platform van Apple dat ervoor heeft gezorgd dat mensen op compleet nieuwe manieren kunnen werken, met elkaar in contact kunnen komen en kunnen leren en spelen. De App Store is een grote aanjager van de app-economie en heeft ontwikkelaars over de hele wereld USD 120 miljard opgeleverd. De App Store is uitgegroeid tot de veiligste en actiefste marktplaats voor apps ter wereld, met ruim een half miljard bezoekers per week. Privacy, beveiliging, kwaliteit en beheer zijn cruciaal voor de App Store. Elke app moet aan de strenge eisen van Apple voldoen om in de App Store te komen én te blijven. Om gebruikers een handje te helpen met het ontdekken van nieuwe titels, schrijven deskundigen informatieve redactionele artikelen en stellen ze elke dag een lijst met de beste apps samen. De App Store is de beste plaats om in de wereld van de apps te duiken, en is beschikbaar op iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en iMessage.

Back To Top