skip to Main Content
Golden Globes Nominaties Voor De ‘The Morning Show’
Afbeelding: Apple / ‘The Morning Show’ is genomineerd voor drie Golden Globes: Beste dramaserie, en Beste actrice in een dramaserie voor zowel Jennifer Aniston als Reese Witherspoon

Golden Globes nominaties voor de ‘The Morning Show’

Apple ontvangt vandaag voor het eerst van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) nominaties voor de Golden Globes, alle drie voor de wereldwijde hit ‘The Morning Show’: een nominatie voor Beste dramaserie en twee nominaties voor Beste actrice in een dramaserie, voor Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, sterren en producenten van de serie. De jaarlijkse Golden Globes worden op 5 januari 2020 voor de 77e keer uitgereikt.

Met de vandaag bekendgemaakte nominaties voor ‘The Morning Show’ is Apple TV+ het eerste streamingplatform dat al in zijn eerste jaar door de HFPA met nominaties is vereerd. En dat terwijl de dienst pas een maand geleden is gestart. Het is bovendien voor zowel Aniston als Witherspoon de eerste nominatie voor televisiedrama. Aniston is pas de vierde actrice in de geschiedenis met een Golden Globe-nominatie voor beste televisieactrice in zowel komedie als drama.

Aan Apple zijn vanochtend de volgende nominaties toegekend:

Beste dramaserie – ‘The Morning Show’
Beste actrice in een dramaserie – Jennifer Aniston in ‘The Morning Show’
Beste actrice in een dramaserie – Reese Witherspoon in ‘The Morning Show’

“Wij danken de Hollywood Foreign Press Association voor de historische nominaties van vandaag”, zegt Zack Van Amburg, Head of Worldwide Video bij Apple. “Na het debuut van Apple TV+, pas vorige maand, bewijzen deze nominaties de kracht van de verhalen van ‘The Morning Show’, en ook van andere Apple Originals.”

“‘The Morning Show’ raakt een snaar bij kijkers over de hele wereld, en de erkenning door de Hollywood Foreign Press Association geeft nog maar eens aan hoe actueel en bijzonder deze serie is”, aldus Jamie Erlicht, Head of Worldwide Video bij Apple. “Wij feliciteren Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Michael Ellenberg, Kerry Ehrin, Mimi Leder en de rest van de weergaloze cast en de creatieve geesten achter dit project. We kunnen niet wachten om met seizoen 2 verder in de wereld van ‘The Morning Show’ te duiken.”

“Ik ben ongelooflijk trots dat de serie is genomineerd. Het is een beloning en erkenning voor het harde werk en het talent van Reese en Jennifer”, zegt Kerry Ehrin, uitvoerend producent van ‘The Morning Show’. “Mimi, Michael en ik zijn hier enorm blij mee. We zijn HFPA dankbaar voor deze eer en Apple voor alle ondersteuning.”

“Wat een prachtige morgen voor ‘The Morning Show!’ Ik ben zo dankbaar dat ik dit verhaal mag vertellen, samen met een briljante groep makers: de leden van de cast en crew die hun hart en ziel hebben gelegd in deze verhalen over macht, hebzucht, haat en nijd op het werk”, zegt Mimi Leder, regisseur en producent van ‘The Morning Show’. “Ik vind het belangrijk en een voorrecht om kunst te maken en verhalen te vertellen die onze tijd weerspiegelen. Bedankt, HFPA, voor deze ongelooflijke eer, en ook voor de erkenning van Jennifer en Reese. Het is altijd een droom van me geweest om met hen te mogen werken. Kerry, Michael en ik weten niet wat ons overkomt!”

“Ik ben de leden van de Hollywood Foreign Press Association zo dankbaar dat ze op deze manier de geweldige acteerprestaties van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon in ‘The Morning Show’ hebben erkend”, aldus Michael Ellenberg, producent van ‘The Morning Show’. “En ik ben Apple TV+ veel dank verschuldigd voor de fantastische samenwerking, en ook de geweldige cast en crew. Ik voel me vereerd dat ik deze nominatie met ze mag delen.”

‘The Morning Show’ is alleen te bekijken door abonnees van Apple TV+ via de Apple TV-app. Elke vrijdag verschijnt er wereldwijd een nieuwe aflevering. De slotaflevering van het seizoen verschijnt op vrijdag 20 december.

‘The Morning Show’ geeft een inkijkje in de harde wereld van ochtendnieuwsprogramma’s en het leven van de televisiemakers met wie Amerika elke dag opstaat. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van twee complexe vrouwen die zich door het mijnenveld van hun veeleisende functie slaan terwijl ze zowel op het werk als privé met een crisis worstelen. “The Morning Show” is een openhartige serie die een onomwonden beeld geeft van de machtsverhouding tussen mannen en vrouwen, en tussen vrouwen en vrouwen, op de werkvloer. De serie wordt geproduceerd door Michael Ellenberg namens Media Res (dat ook fungeert als studio), samen met Jennifer Aniston en Kristin Hahn namens Echo Films, Reese Witherspoon en Lauren Neustadter namens Hello Sunshine, en Mimi Leder, die ook diverse afleveringen regisseert. De serie wordt ontwikkeld door Kerry Ehrin, die ook uitvoerend producent is.

Apple TV+ is momenteel verkrijgbaar via de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac, sommige smart-tv’s van Samsung, Roku- en Amazon Fire TV-devices, en via tv.apple.com. Een abonnement kost € 4,99 per maand met een gratis proefperiode van zeven dagen. Klanten die een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Mac of iPod touch kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang gratis proberen.1

Back To Top