skip to Main Content
Samenwerking Voor Ontwikkelen Van Slimme Devices
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Samenwerking voor ontwikkelen van slimme devices

Amazon, Apple, Google en de Zigbee Alliance hebben vandaag een nieuwe werkgroep aangekondigd die een nieuwe, royaltyvrije connectiviteitsstandaard gaat ontwikkelen en bevorderen om zo de compatibiliteit voor slimme producten in huis te vergroten, waarbij beveiliging voorop staat. Bestuursleden van de Zigbee Alliance zoals IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (voorheen Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy en Wulian werken ook samen met de werkgroep aan het project.

Het project ‘Connected Home over IP’ heeft als doel het ontwikkelingsproces voor fabrikanten te vereenvoudigen en de compatibiliteit voor consumenten te vergroten. Het project vloeit voort uit de gemeenschappelijke overtuiging dat slimme devices in huis veilig, betrouwbaar en naadloos moeten werken. Het project maakt gebruik van IP (Internet Protocol) om communicatie tussen slimme devices in huis, mobiele apps en clouddiensten mogelijk te maken en een reeks IP-netwerktechnologieën voor het certificeren van devices te ontwikkelen.

De werkgroep hanteert een opensourcebenadering voor de ontwikkeling en implementatie van een nieuw, uniform connectiviteitsprotocol. Het project gaat gebruikmaken van beproefde slimme technologieën voor in huis die zijn ontwikkeld door Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliance en andere bedrijven. Door deze technologieën te benutten, kan het protocol sneller worden ontwikkeld, zodat fabrikanten en consumenten eerder van de voordelen kunnen profiteren.

Het project moet ertoe leiden dat fabrikanten gemakkelijker devices kunnen maken die compatibel zijn met slimme producten in huis en spraakdiensten zoals Alexa van Amazon, Siri van Apple, Google Assistant en andere diensten. Het beoogde protocol vormt een aanvulling op bestaande technologieën. De leden van de werkgroep moedigen fabrikanten van devices aan te blijven innoveren met behulp van de technologieën die op dit moment beschikbaar zijn.

Het project ‘Connected Home over IP’ nodigt fabrikanten van devices, siliciumleveranciers en andere ontwikkelaars van slimme producten voor in huis uit om mee te werken en een bijdrage te leveren aan de standaard.

Bedrijven die mee willen doen of updates willen ontvangen, kunnen terecht op connectedhomeip.com.

Back To Top