skip to Main Content
Sportgame Ultimate Rivals Nu Verkrijgbaar
Afbeelding: Apple / In Ultimate Rivals: The Rink kiezen spelers uit meer dan 50 sportsterren in verschillende disciplines om twee tegen twee een ijshockeywedstrijd te spelen

Sportgame Ultimate Rivals nu verkrijgbaar

Apple heeft vandaag Ultimate Rivals van Bit Fry Game Studios, Inc. onthuld, een nieuwe reeks sportgames waarin toppers uit het ijshockey, basketbal, American football, honkbal en voetbal samenkomen in één gelicentieerde videogame. Een primeur in de sport- en gamewereld. In Ultimate Rivals: The Rink, de eerste titel in deze reeks, kunnen spelers kiezen uit meer dan 50 sportsterren die ze twee tegen twee laten spelen in een ijshockeywedstrijd. Spelers kunnen bijvoorbeeld Alex Ovechkin en Alex Morgan opstellen tegen De’Aaron Fox en Jose Altuve, of ze het gevecht laten aangaan met Skylar Diggins-Smith en Wayne Gretzky. Elke spelerscombinatie maakt unieke spelstrategieën mogelijk en biedt nieuwe kansen om te winnen van AI of van andere spelers in een online multiplayerwedstrijd. Op het ijs moeten de reflexen van spelers snel genoeg zijn. De game komt echt tot leven door de prachtige visuals en meeslepende geluidseffecten. Ultimate Rivals: The Rink is vanaf vandaag verkrijgbaar in Apple Arcade op iPhone, iPad, Apple TV en Mac. En in het voorjaar van 2020 komt de volgende game in deze reeks er al aan, de door de NBA gelicentieerde basketbalgame, Ultimate Rivals: The Court.

“We slaan met deze reeks een compleet nieuwe weg in. Bij ons staat de gamer centraal. Spelers kunnen hun fantasie de vrije loop laten en het ultieme sportteam samenstellen voor welke sport dan ook”, aldus Ben Freidlin, CEO en oprichter van Bit Fry Game Studios, Inc. en bedenker van Ultimate Rivals.

“Met Apple Arcade streven we ernaar een samengestelde catalogus te leveren waarin elke titel spelers een nieuwe, innovatieve ervaring biedt die de grenzen verlegt van wat een game kan zijn. De franchise van ‘Ultimate Rivals’ doet precies dat, ‘zei Phil Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “‘Ultimate Rivals: The Rink “is een geweldige nieuwe toevoeging aan Apple Arcade en we zijn enthousiast dat iedereen het kan uitproberen.”

“De games op Apple Arcade zijn met de grootste zorg gekozen en elke titel is op geheel eigen wijze grensverleggend. De Ultimate Rivals-reeks hoort er dus helemaal thuis”, aldus Phil Schiller, senior vice president of Worldwide Marketing bij Apple. Ultimate Rivals: The Rink is een geweldige aanwinst voor Apple Arcade en we zijn razend benieuwd wat iedereen ervan vindt.”

In Ultimate Rivals laten spelers hun favoriete sporters in actie komen in een spannende game met soepele 60-bps graphics, strakke controls, toonaangevende visuals en een geweldig sounddesign. Er is keus uit sporters uit de NHL, NBA, NFL Players Association (NFLPA), MLB, WNBA en het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam Players Association (USWNTPA), en afgezwaaide toppers als Wayne Gretzky. Om het boeiend te houden, worden gaandeweg steeds meer sporters toegevoegd. Dankzij korte sessies en duidelijke spelregels is de game makkelijk toegankelijk en geweldig leuk. De meest bedreven gamers hebben altijd de beste kansen om te winnen. Speler kunnen online een multiplayer-wedstrijd spelen of de strijd aangaan met AI-tegenstanders, door middel van touchbediening of een Bluetooth-controller.

Bit Fry Game Studios, Inc., een onafhankelijke multiplatformontwikkelaar en uitgever van sportgames, is gespecialiseerd in de combinatie van gaming, entertainment en sportsterren. Het is de eerste studio die licenties van alle spelersbonden en vier competities combineert in één gamereeks. Bit Fry heeft baanbrekende licentieovereenkomsten gesloten met negen professionele sportorganisaties, waaronder de NHL, NHL Players’ Association (NHLPA), NBA, National Basketball Players Association (NBPA), MLB, MLB Players Association (MLBPA), NFLPA, Women’s National Basketball Players Association (WNBPA), de USWNTPA,, en daarnaast ook met Wayne Gretzky. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en de eerste investeerder was voormalig eigenaar en vice-voorzitter van de Red Sox, Les Otten. Intussen konden ook diverse andere grootheden uit de sport- en gamewereld aan de rij investeerders worden toegevoegd, waaronder voormalig NBA-commissaris David Stern, medebedenker van de Xbox en Managing Partner van 1UP Ventures Ed Fries, MLB-ster en World Series-winnaar Ryan Howard, David Ortiz en het door Nolan Ryan bestuurde private-equityfonds Dugout Ventures, medeoprichter van March Capital Gregory Milken, directeur Equities Trading voor Noord- en Zuid-Amerika bij Barclays’ Todd Sandoz en BITKRAFT Esports Ventures.

Back To Top