skip to Main Content
Apple Maakt Recordresultaten Voor Eerste Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt recordresultaten voor eerste kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van het boekjaar 2020, dat werd afgesloten op zaterdag 28 december 2019. De kwartaalomzet bedroeg $ 91,8 miljard, een stijging van 9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 4,99 per aandeel, een stijging van 19 procent en eveneens een record. 61% van de kwartaalomzet kwam uit de internationale verkoop.

“We zijn heel blij met deze hoogste kwartaalomzet ooit, die we vooral te danken hebben aan de vraag naar onze iPhone 11 en iPhone 11 Pro-modellen. En dan ook nog een recordomzet voor diensten en wearables”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Tijdens de feestdagen zagen we het aantal devices dat in gebruik is in al onze geografische segmenten groeien tot een totaal van ruim 1,5 miljard. Voor ons bewijst dit eens te meer hoe tevreden en trouw onze klanten zijn. Het is ook een geweldige aanjager voor de algehele groei van ons bedrijf.”

“Dankzij onze zeer sterke bedrijfsprestaties was onze nettowinst met $ 22,2 miljard hoger dan ooit en kwam onze cashflow uit op $ 30,5 miljard”, vertelt Luca Maestri, CFO van Apple. “Verder hebben we dit kwartaal bijna $ 25 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders, waarvan $ 20 miljard in de vorm de terugkoop van aandelen en $ 3,5 miljard in de vorm van dividend(equivalenten). Dit ligt in het verlengde van ons streven naar een neutrale nettokaspositie.”

Apple geeft de volgende indicaties voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2020:

  • Een omzet tussen de $ 63 miljard en $ 67 miljard
  • Een brutomarge tussen de 38 en 39 procent
  • Exploitatiekosten tussen de $ 9,6 miljard en $ 9,7 miljard
  • Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 250 miljoen
  • Een belastingtarief van ongeveer 16,5 procent

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,77 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Het dividend wordt per 13 februari 2020 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 10 februari 2020 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2020 worden besproken, kan vanaf 28 januari 2020 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top