skip to Main Content
‘Little America’ Nu Exclusief Op Apple TV+
Afbeelding: Apple / Conphidance in ‘Little America’.

‘Little America’ nu exclusief op Apple TV+

‘Little America’, een lang verwachte en door critici bejubelde serie van Apple, is nu overal ter wereld exclusief te zien via de streamingdienst Apple TV+. ‘Little America’ is een verzameling grappige, romantische, ontroerende en verrassende verhalen over immigranten in Amerika, waarin hun belevenissen op een menselijke en integere manier worden getoond. Apple TV+, dat iets meer dan twee maanden geleden werd gelanceerd, is de jongste loot aan de dienstentak van Apple, naast Apple Arcade, Apple News+, Apple Card, de App Store, Apple Music, iCloud en meer.

‘Little America’, dat geïnspireerd is op de waargebeurde verhalen in Epic Magazine, is gemaakt door Emmy-genomineerde Lee Eisenberg, Oscar-genomineerden Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon, Emmy-winnaar Alan Yang en Epic Magazine. Het eerste seizoen van acht afleveringen verschijnt direct in zijn geheel, en heeft op filmwebsite Rotten Tomatoes een score van 100 procent naar aanleiding van de recensies van critici. Een tweede seizoen van de serie is al aangekondigd.

“‘Little America’ presenteert verhalen die algemeen menselijk, emotioneel en inspirerend zijn. De serie past perfect bij wat wij bij Apple TV+ willen creëren”, aldus Zack Van Amburg, Head of Worldwide Video bij Apple. “Elke aflevering van ‘Little America’ laat een mooie ervaring uit een ander deel van de wereld zien, en wij hopen dat mensen overal ter wereld zich erin kunnen herkennen.”

In het eerste jaar nadat Apple TV+ van start is gegaan heeft de dienst al historische prijzen en nominaties gekregen: een Critics’ Choice Award en meerdere Golden Globe- en Screen Actors Guild-nominaties voor ‘The Morning Show’, een GLAAD Media Award-nominatie voor ‘Dickinson’ en een Cinema for Peace Award voor ‘The Elephant Queen’.

“Lee, Kumail, Emily en het hele team achter ‘Little America’ hebben een unieke reeks trotse verhalen van hoop en succes gemaakt”, zegt Jamie Erlicht, Head of Worldwide Video bij Apple. “We zijn erg blij dat we deze serie nu met Apple TV+-kijkers over de hele wereld kunnen delen, en dat we dit jaar en daarna nog meer urgente en unieke verhalen kunnen presenteren.”

Wat critici zeggen over ‘Little America’:

The New York Times
“De serie als geheel biedt een complex en genuanceerd perspectief op immigrantenervaringen. Mensen in ‘Little America’ voelen de drang om hun boeltje te pakken en te verhuizen. Dat geeft hoop, maar er is onvermijdelijk ook verlies aan verbonden. Het gaat over verlangens, je brood verdienen en dromen najagen, maar ook over heimwee, vervreemding en eenzaamheid.”

Rolling Stone
“Deze aangrijpende nieuwe serie van Apple TV+ vertelt immigrantenverhalen, op een diepgevoelde, empathische manier. De serie herinnert ons nog eens krachtig aan de principes waar ons land op gebouwd is.”

CNN.com
“‘Little America’ is een messcherp uitgevoerde reeks immigrantenverhalen. […] In een tijd waarin immigratie een polariserende politieke kwestie is geworden, doet ‘Little America’ weldadig aan. Het is een serie die inspiratie geeft, en die niet bang is om mensen die Amerika als woonplaats hebben gekozen een hart onder de riem te steken.”

Chicago Sun-Times
“Elke mooi gemaakte, prachtig gefilmde schets raakt op een natuurlijke manier aan heikele maatschappelijke kwesties, maar ‘Little America’ is bepaald geen tendentieuze propaganda met extreme standpunten aan welke kant van het politieke spectrum dan ook. Daarvoor is de serie veel te genuanceerd, complex en geraffineerd. Het zijn gedenkwaardige, hier en daar onweerstaanbaar grappige portretten van echte, driedimensionale medebewoners van onze planeet, die natuurlijk ook hun fouten hebben, maar in wie je je in de meeste gevallen goed kunt verplaatsen, en die gewoon ook heel aardig zijn.”

Variety
“‘Little America’ is een zorgvuldig gemaakte serie met wijze verhalen waarin recht wordt gedaan aan het erfgoed dat erin wordt uitgebeeld.”

The Hollywood Reporter
“In de hele serie, die uit schijnbaar zo wijd uiteenlopende culturele en geografische elementen bestaat, voel je de zorg die aan elke aflevering is besteed. Aan het begin hoor je steeds muziek uit het land van herkomst van de personages, en zie je een tweetalig label ‘geïnspireerd op een waargebeurd verhaal’. Sommige afleveringen zijn geregisseerd door filmmakers van dezelfde etnische afkomst als de hoofdpersoon.”

IndieWire
“Het belangrijkste is misschien dat ‘Little America’ nooit patriottische propaganda wordt; dat komt niet doordat de Verenigde Staten en zijn beleid in de serie worden afgekraakt (dat gebeurt zelden), maar doordat op een selectieve manier wordt benadrukt wat Amerika in zijn beste vorm te bieden heeft.”

Apple TV+ is verkrijgbaar via de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac, sommige smart-tv’s van Samsung, en Amazon Fire TV- en Roku-devices, en via tv.apple.com. Een abonnement kost € 4,99 per maand met een gratis proefperiode van zeven dagen. Later dit jaar komt de Apple TV-app beschikbaar op smart-tv’s van LG, Sony en VIZIO. Klanten die een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Mac of iPod touch kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang gratis proberen. Deze speciale aanbieding geldt voor een beperkte tijd: ze blijft drie maanden geldig nadat het in aanmerking komende device voor het eerst is geactiveerd.1

Over Little America

‘Little America’, dat geïnspireerd is door de waargebeurde verhalen uit Epic Magazine, is een verzameling grappige, romantische, ontroerende en verrassende verhalen over immigranten in Amerika, waarin hun belevenissen op een menselijke en integere manier worden getoond, en die tegenwoordig relevanter zijn dan ooit.
‘Little America’ van Universal Television wordt geproduceerd door Lee Eisenberg (‘The Office’, ‘Good Boys’), die uitvoerend producent is, en verder door Kumail Nanjiani (‘The Big Sick’,’ ‘Silicon Valley’), Emily V. Gordon (‘The Big Sick’), Alan Yang (‘Master of None,’ ‘Parks and Recreation’), Siân Heder (‘Tallulah,’ ‘Orange Is the New Black’), Joshuah Bearman (‘Argo’), Joshua Davis (‘Spare Parts’) en Arthur Spector (‘The Shack’). Heder is tevens samen met Eisenberg uitvoerend producent.

Back To Top