skip to Main Content
Adobe Photoshop Bestaat 30 Jaar!
Afbeelding: Adobe / Adobe Photoshop voor de iPad

Adobe Photoshop bestaat 30 jaar!

Adobe viert feest vandaag, want Photoshop bestaat deze dag 30 jaar. Het fotobewerkingsprogramma deed op 19 februari 1990 zijn intrede op de Mac en heeft sindsdien de nodige ontwikkelingen meegemaakt. Niet alleen op functionaliteit, maar ook is Adobe met photoshop, en zijn andere applicaties, overgestapt van de losse verkoop naar het huidige maandelijkse online verhuur-model. Daar zijn de nodige discussies over. Maar het feit is wel dat de gebruiker nu altijd over de laatste updates beschikt.

Adobe heeft deze dag ook een aantal nieuwe functies aangekondigd voor zowel de desktop als de iPad-versie van Photoshop.

Op de desktop-versie van Photoshop kun je nu gebruik maken van de donkere modus voor de menu’s (vanaf OS Mojave). Verder heeft Adobe de content-aware verbeterd en kun je nu ook meerdere selecties te gelijk maken. Ook is het Lens Blur-effect verbeterd, zo is het nu scherper en realistischer geworden.

Op de iPad-versie is het makkelijker geworden om objecten te selecteren. En heeft Adobe de ondersteuning voor lettertypes verbeterd. Daarnaast worden Photoshop documenten (PSD) die groter zijn dan 10MB sneller up- of gedownload. Dit zou nu 90 procent sneller gaan dan voorheen.

Back To Top