skip to Main Content
Apple Introduceert “Zij Creëert” In Stores Wereldwijd
Afbeelding: Apple / In maart krijgen Store-bezoekers de kans om in de speciale Today at Apple-serie “Zij creëert” van verschillende vrouwen te leren. Via creativiteit worden belangrijke onderwerpen aangekaart en ontdekken de deelnemers hoe ze ook iets voor anderen kunnen betekenen. Op 7 maart presenteert kunstenaar Aurélia Durand, die ook het artwork voor de collectie maakte, een Kunst Lab-sessie met iPad bij Apple Champs-Élysées.

Apple introduceert “Zij creëert” in Stores wereldwijd

In het kader van Internationale Vrouwendag komt Apple met een unieke Today at Apple-serie, speciaal samengestelde verzamelingen in de Apple TV-app, Apple Podcasts en Apple Books, aanbevelingen in de App Store en een Activiteit-uitdaging voor Apple Watch.

In de hele maand maart worden er in Apple Stores wereldwijd ruim 5000 sessies binnen de serie “Zij creëert” gehouden. Aan de hand van fotografie, design, technologie, zakelijke onderwerpen, muziek en film van inspirerende vrouwen komen lastige onderwerpen en nieuwe perspectieven aan bod en leren de deelnemers wat ze voor hun gemeenschap kunnen betekenen. In geselecteerde Stores worden ruim 100 sessies georganiseerd onder leiding van vrouwen uit verschillende sectoren, die met behulp van allerlei creatieve media een sleutelrol vervullen in hun gemeenschap. Bijdragen komen onder meer van Linda Sarsour, medevoorzitter van de Women’s March, muzikanten Meghan Trainor en Victoria Monét, en designer Carla Fernández.

“Het is enorm belangrijk voor Apple om het werk, de geestdrift en de bijdragen van vrouwen in het zonnetje te zetten”, aldus Deirdre O’Brien, Senior Vice President Retail + People bij Apple. “We zijn er erg trots op dat we een steentje bijdragen aan Internationale Vrouwendag met de serie “Zij creëert”, waarin Store-bezoekers inspiratie kunnen opdoen van een aantal van de meest enthousiaste en innovatieve creatieve geesten ter wereld.”

Vanaf vandaag kan iedereen zich aanmelden voor twee nieuwe Today at Apple-sessies, geïnspireerd op creatieve vrouwen en onder leiding van Apple. In een Muziek Lab-sessie met de muziek van Alicia Keys ontleden deelnemers haar nieuwe nummer “Underdog”, ontdekken ze waar zij haar inspiratie vandaan haalt en maken ze zelf een remix met GarageBand op iPhone en iPad. De nieuwe Kunst Lab-sessie “Speelse portretten” is geïnspireerd op het werk van drie kunstenaressen uit New York, Tokio en Warschau. In de sessie leren de deelnemers hoe ze van een doodnormale foto een kunstwerk kunnen maken met behulp van patronen, stickers en kleuren in de Procreate-app op iPad Pro.

In geselecteerde Stores overal ter wereld worden sessies met creatieve vrouwen georganiseerd. Ga naar apple.co/she-creates voor meer informatie over de serie“Zij creëert”.

Daarnaast viert Apple Internationale Vrouwendag met de volgende activiteiten:

  • In de maand maart worden elke dag populaire apps en games uitgelicht die gemaakt zijn door vrouwen. In de VS is deze maand elke App van de dag en Game van de dag het werk van vrouwelijke ontwikkelaars, designers en ondernemers.
  • Vanaf vandaag vinden klanten in de Apple TV-app een verzameling over vrouwen die het verhaal vanaf de andere kant vertellen via film en tv. In de Apple TV-app zijn onder meer de verzamelingen “Bold New Voices”, “Women Directing Women”, “Rebellious Icons” en “Recent Watershed Moments in TV” te zien. Deze zijn verzameld uit het ruime aanbod originele series en films van Apple TV+, nieuwe blockbusters om te huren of kopen, populaire streaming-apps en premium Apple TV-kanalen. Daarnaast bevat de Apple TV-app tijdelijk gratis proefabonnementen op de zenders Starz, BritBox, History Vault en Lifetime Movie Club, met allerlei inspirerende programma’s en films over en door vrouwen. De Internationale Vrouwendag-collectie in de Apple TV-app is te vinden via www.apple.co/IWD2020.
  • Op 8 maart verschijnt op Apple Podcasts de nieuwe uitgelichte verzameling “Inspiring Women”, met podcasts, programma’s en verhalen van en over vrouwen. In Apple Books raden bijzondere vrouwen hun lievelingsboeken aan.

Daarnaast kunnen Apple Watch-bezitters van over de hele wereld op 8 maart een exclusieve Activiteit-beloning en Berichten-stickers in de wacht slepen. Ze moeten dan op die dag minimaal 20 minuten wandelen, hardlopen of een rolstoelwork-out doen.

Back To Top