skip to Main Content
Reactie Van Apple Op COVID-19
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Reactie van Apple op COVID-19

Aan de wereldwijde Apple gemeenschap,

COVID-19 grijpt wereldwijd om zich heen en dit heeft gevolgen voor ons allemaal. Bij Apple komen mensen op de eerste plaats. We doen wat we doen in de overtuiging dat technologie levens kan verrijken en in de hoop dat die technologie verschil kan maken in een moeilijke tijd als deze. Leerkrachten passen innovatieve methoden toe om op afstand les te geven. Bedrijven experimenteren met nieuwe manieren om productief te blijven. En medische deskundigen kunnen in een oogwenk diagnoses stellen en miljoenen mensen bereiken met belangrijk nieuws. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om zich aan te passen en met de huidige situatie om te gaan. Apple wil mensen en gemeenschappen helpen er sterker uit te komen.

We staan wereldwijd voor de opgave om de meest kwetsbare mensen te beschermen, dit virus te onderzoeken en de zieken te verzorgen. Dit vraagt om de betrokkenheid en inzet van ons allemaal. Ik wil jullie ook vertellen op welke manieren wij ons steentje bijdragen.

Voor de gemeenschap

Apple’s donaties ten bate van de mondiale noodhulp voor COVID-19 – om de zieken te behandelen en de economische en maatschappelijke impact van de pandemie te beperken – bereikten vandaag een bedrag van 15 miljoen dollar wereldwijd.

We kondigen ook aan dat we donaties van onze medewerkers aan lokale, nationale en internationale noodhulp voor COVID-19 met het dubbele aanvullen.

In onze kantoren en Stores

Allereerst wil ik de Apple gemeenschap in Groot-China een hart onder de riem steken. Hoewel de groei van het aantal infecties drastisch terugloopt, weten we dat de gevolgen van COVID-19 nog steeds duidelijk merkbaar zijn. Ik wil onze medewerkers in China hartelijk bedanken voor hun doorzettingsvermogen en inzet. Vanaf vandaag zijn al onze Stores in Groot-China weer open. Ik wil ook ons Operations-team en hun partners bedanken voor hun harde werk om onze toeleveringsketen te herstellen. We hebben hieruit belangrijke lessen getrokken voor onze wereldwijde aanpak.

Een daarvan is dat we het risico op besmetting met het virus het beste kunnen beperken door het aantal mensen te verkleinen en de afstand tussen mensen te vergroten. Nu er steeds meer nieuwe infecties opduiken op andere plaatsen, nemen we extra maatregelen om onze teamleden en klanten te beschermen.

Wij sluiten al onze Apple Stores buiten Groot-China tot 27 maart. Wij willen onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Online kunnen aankopen gedaan worden via www.apple.com, of met de Apple Store-app, die te downloaden is in de App Store. Voor service en ondersteuning kunnen klanten terecht op support.apple.com. Ik wil ook onze geweldige Retail-teams bedanken voor hun harde werk om het leven van onze klanten te verrijken. We zijn jullie enorm dankbaar.

In al onze kantoren buiten Groot-China stappen we wereldwijd over op flexibele werkafspraken. Dit betekent dat teamleden thuiswerken als hun werk dit toelaat. Teamleden die hun werk op locatie moeten uitvoeren, dienen de richtlijnen te volgen voor het maximaliseren van de persoonlijke ruimte. Op alle locaties wordt het intensieve schoonmaakregime voortgezet. In al onze kantoren introduceren we nieuwe medische controles en temperatuurmetingen.

Medewerkers op uurbasis worden doorbetaald zoals gewoonlijk. We hebben ons verlofbeleid uitgebreid voor COVID-19-gerelateerde gezondheidsklachten en gezinsomstandigheden van medewerkers zelf of die van hun familie. Dit omvat ziekteherstel, de zorg voor een ziek familielid, verplichte quarantaine of problemen met kinderopvang door schoolsluitingen.

Voor onze klanten en partners

We weten dat gebruikers van Apple producten altijd vertrouwen op onze devices, zeker in moeilijke tijden zoals nu. We pakken deze uitdaging aan met dezelfde creativiteit en passie als altijd.

Apple News heeft inmiddels een nieuw gedeelte over COVID-19, waar gebruikers het laatste nieuws van vertrouwde nieuwsbronnen kunnen vinden.

Zoals al aangekondigd vindt onze jaarlijkse Worldwide Developers Conference dit jaar volledig online plaats. We zien dit als een mooie kans om ontwikkelaars uit de hele wereld samen te brengen op een innovatieve manier.

De vooruitzichten

Over de grootste uitdaging van dit moment is geen twijfel mogelijk. De hele Apple gemeenschap is veel dank verschuldigd aan de heldhaftige eerstehulpverleners, artsen, verplegers, onderzoekers, volksgezondheidsexperts en overheden die alles hebben gegeven om wereldwijd hulp te verlenen We kunnen nog niet voorspellen wanneer het grootste risico achter ons zal liggen.

Maar ik ben geïnspireerd door de menselijkheid en vastberadenheid die ik vanuit alle hoeken van onze wereldwijde gemeenschap heb gezien. President Lincoln zei ooit in een periode van grote tegenspoed: “Het is een tijd vol moeilijkheden en wij moeten ons beste been voor zetten. Dit is een nieuwe situatie en die vraagt om een andere manier van denken en handelen.”

Dat is precies hoe Apple grote uitdagingen altijd aangaat. En dat geldt ook voor de huidige situatie.

Tim

Back To Top