skip to Main Content
WWDC 2020 Krijgt Een Volledig Vernieuwde Online Opzet
Afbeelding: Apple / Apple Worldwide Developers Conference 2020 begint in juni met een volledig vernieuwde online opzet.

WWDC 2020 krijgt een volledig vernieuwde online opzet

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference in juni zal plaatsvinden. WWDC 2020, de 31e editie van het evenement, krijgt een volledig vernieuwde online opzet met volop informatie voor consumenten, de pers en ontwikkelaars. Tijdens het online evenement krijgen miljoenen creatieve en innovatieve ontwikkelaars een voorproefje van de toekomst van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS en kunnen ze in contact komen met Apple engineers. Zo kunnen ze app-ervaringen ontwikkelen die de levens verrijken van Apple klanten over de hele wereld.

“We presenteren WWDC 2020 in juni op een innovatieve manier aan miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld en bieden de volledige ontwikkelaarsgemeenschap zo een nieuwe ervaring”, aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Gezien de huidige gezondheidssituatie moesten we met een nieuwe opzet voor WWDC 2020 komen. Met een online Keynote-presentatie en sessies kunnen we ondanks alles een compleet programma aanbieden, en kan onze volledige internationale ontwikkelaarsgemeenschap profiteren van een fantastische leerervaring. Alle details worden de komende weken bekendgemaakt.”

“Met alle nieuwe producten en technologieën waaraan we werken wordt WWDC 2020 baanbrekend”, aldus Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering bij Apple. “Ik kijk ernaar uit om te zien hoe onze ontwikkelaars met de nieuwe code aan de slag gaan en hoe de compleet vernieuwde interactie met de Apple engineers is die werken aan de technologieën en frameworks die de toekomst van alle Apple platforms zullen bepalen.”

Het programma van WWDC 2020 biedt de volledige internationale Apple ontwikkelaarsgemeenschap, die inmiddels bestaat uit meer dan 23 miljoen geregistreerde ontwikkelaars in meer dan 155 landen en regio’s, en de volgende generatie app-ontwikkelaars alle inzichten en tools die nodig zijn om hun ideeën te realiseren. Meer informatie over het programma wordt tussen nu en juni bekendgemaakt per e-mail, via de Apple Developer-app en via de Apple Developer-website.

Apple heeft ook aangekondigd dat 1 miljoen dollar wordt gereserveerd voor lokale organisaties in San Jose om het inkomstenverlies dat voortvloeit uit de nieuwe online opzet van WWDC 2020 te compenseren.

De App Store is ’s werelds veiligste en meest dynamische marktplaats voor apps, die elke week meer dan een half miljard bezoekers trekt. Dit is nog altijd de veiligste plek waar gebruikers software kunnen vinden en de schakel tussen grote en kleinere ontwikkelaars en klanten in 155 landen en regio’s. Ontwikkelaars hebben meer dan USD 155 miljard verdiend sinds de lancering van de App Store in 2008. Met meer dan 1,5 miljard actieve installaties op Apple devices biedt WWDC 2020 ontwikkelaars de kans om meer te weten te komen over de nieuwe technologieën en frameworks waarvan ze afhankelijk zijn bij het ontwikkelen van nieuwe app-ervaringen, waaronder augmented reality, machine learning, gezondheid en fitness, huisautomatisering en meer.

Back To Top