skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Tweede Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten tweede kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2020. Dit kwartaal werd afgesloten op zaterdag 28 maart 2020. De kwartaalomzet bedroeg $ 58,3 miljard, een stijging van 1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 2,55 per aandeel, een stijging van 4 procent. 62% van de kwartaalomzet kwam uit de internationale verkoop.

“Ondanks de enorme wereldwijde impact van COVID-19 groeide Apple ook in het afgelopen kwartaal met de hoogste omzetgroei ooit, die we te danken hebben uit diensten en een kwartaalrecord voor wearables”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “In deze moeilijke tijden vertrouwen onze gebruikers op Apple producten om op nieuwe manieren contact te houden, het nieuws te volgen, creatief te zijn en te werken. Wij willen niet alleen op nieuwe manieren tegemoet blijven komen aan deze behoeften, maar ook de strijd blijven steunen tegen deze crisis; zo hebben we al tientallen miljoenen gezichtsmaskers en op maat gemaakte gezichtsschermen aan zorgverleners over de hele wereld gestuurd en hebben we ook miljoenen gedoneerd aan stichtingen als Global Citizen en America’s Food Fund.”

“We zijn blij met het werk van onze Apple teams van over de hele wereld en met hoe goed we zakelijk en financieel presteren in deze lastige omstandigheden”, vertelt Luca Maestri, CFO van Apple. “Het aantal devices dat in gebruik is nam toe in al onze geografische segmenten en in alle productcategorieën. De cashflow bedroeg in het kwartaal $ 13,3 miljard, dat is $ 2,2 miljard meer dan een jaar geleden. We hebben vertrouwen in onze toekomst en blijven aanzienlijk investeren in al onze bedrijfstakken, zodat we het leven van onze klanten nog mooier kunnen maken en we onze langetermijndoelen halen, waaronder de belofte dat we binnen vijf jaar $ 350 miljard willen bijdragen aan de Amerikaanse economie.

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,82 uit te keren per algemeen Apple aandeel, een verhoging van 6 procent. Het dividend wordt per donderdag 14 mei 2020 uitgekeerd aan aandeelhouders die op maandag 11 mei 2020 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd. De raad van bestuur heeft ook goedkeuring gegeven om het budget voor de terugkoop van aandelen met $ 50 miljard te verhogen.
De conference call waarin de resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2020 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op donderdag 30 april 2020 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top