skip to Main Content
Virtuele WWDC20 Vanaf 22 Juni
Afbeelding: Apple / Voor het eerst houdt Apple zijn Worldwide Developers Conference in virtuele vorm

Virtuele WWDC20 vanaf 22 juni

Apple heeft vandaag aangekondigd dat zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference dit keer in virtuele vorm wordt gehouden, vanaf 22 juni in de AppleDeveloper-app en op de Apple Developer-website. Deelname is gratis voor ontwikkelaars. Het bedrijf heeft ook Swift Student Challenge onder de aandacht gebracht, een mooie kans voor beginnende ontwikkelaars om hun programmeerkunsten te demonstreren met een zelfgemaakte Swift-playground. Tijdens alweer de 31e editie van WWDC krijgen miljoenen creatieve en innovatieve ontwikkelaars wereldwijd als allereersten toegang tot de nieuwe versies van iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS, en kunnen ze hun licht opsteken bij de engineers van Apple. Zo zijn ze perfect toegerust om geweldige apps te bouwen die het leven van Apple klanten overal ter wereld verrijken.

“WWDC20 wordt groter dan ooit en brengt straks gedurende een week in juni maar liefst 23 miljoen ontwikkelaars bij elkaar. We kunnen niet wachten om te vertellen waar het met de diverse Apple platforms naartoe gaat”, aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Ontwikkelaars kunnen zich alvast verheugen op een scala aan nieuwe tools om nog mooiere apps te bouwen en diensten op touw te zetten. Hoewel het bijna zover is, zullen we tussentijds nog een tipje van de sluier oplichten en laten weten wat we voor WWDC20 zoal in petto hebben.”

“Ook beginnende ontwikkelaars tellen mee bij Apple en vorig jaar mochten we er maar liefst 350 verwelkomen uit 37 verschillende landen”, zegt Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering bij Apple. “Ondanks het virtuele karakter van WWDC20 willen we niet nalaten de creatieve vondsten van onze jonge ontwikkelaars van overal ter wereld in het zonnetje te zetten. We zijn heel benieuwd naar de ideeën waarmee deze nieuwe generatie innovatieve denkers voor de dag komt bij de Swift Student Challenge.”
Swift Playgrounds is een baanbrekende app voor iPad en Mac waarin beginnende ontwikkelaars op een leuke en interactieve manier leren programmeren met Swift. Vanaf nu tot en met 18 mei om 08:59 (CET) kunnen beginnende ontwikkelaars meedoen aan de Swift Student Challenge met een interactieve scène van drie minuten die ze hebben gemaakt in een Swift-playground. Winnaars worden beloond met een WWDC20-jack en -buttonset. Ga voor meer informatie naar developer.apple.com/wwdc20/swift-student-challenge.

In de Apple Developer-app vinden ontwikkelaars vanaf juni meer informatie over het programma van WWDC20, waaronder details over de Keynote en de Platforms State of the Union, het tijdschema voor de diverse sessies en meer. Ook op de Apple Developer-website en via e-mail zal te zijner tijd meer informatie worden verstrekt.

De App Store is ’s werelds veiligste en meest dynamische marktplaats voor apps, die elke week meer dan een half miljard bezoekers trekt in 175 verschillende landen en regio’s. Voor gebruikers is het de ideale plek om iets nieuws te ontdekken, en grote en kleine ontwikkelaars vinden er een wereldwijd publiek voor hun apps. Sinds de App Store in 2008 het licht zag, kunnen ontwikkelaars er prima zaken doen en hebben ze al tal van spraakmakende, innovatieve apps ontwikkeld.

Back To Top