skip to Main Content
Acht Ontwikkelaars Ontvangen Een Apple Design Award
Afbeelding: Apple / De trofee van de Apple Design Award is door het Apple Design-team ontworpen en staat voor uitmuntende prestaties.

Acht ontwikkelaars ontvangen een Apple Design Award

Apple heeft vandaag de ontwikkelaars van acht apps en games een Apple Design Award toebedeeld omdat ze stuk voor stuk zo goed doordacht en creatief zijn. De winnaars brengen nieuwe ideeën tot leven en laten duidelijk zien dat ze de technologie van Apple tot in de puntjes beheersen. De apps zijn gemaakt door zowel grote als kleine ontwikkelaars uit de hele wereld. Ze bieden gebruikers een nieuwe manier van werken, creëren en spelen.

“Elk jaar laten app- en game-ontwikkelaars zich weer van hun beste kant zien. Degenen die in onze ogen met kop en schouders boven de rest uitsteken, krijgen een extra erkenning”, aldus Ron Okamoto, Vice President van Apple Worldwide Developer Relations. “Het is niet niks om een Apple Design Award te ontvangen. Winnaars uit het verleden hebben bijzondere apps en games op hun naam staan. De visie, vastberadenheid en hoge lat van de bekroonde ontwikkelaars zijn niet alleen een inspiratiebron voor andere Apple ontwikkelaars, maar ook voor de mensen bij Apple zelf.”

Winnaars Apple Design Award: Apps

Darkroom van Bergen Co. is een veelzijdige foto- en videobewerkingsapp met een mooie en gebruiksvriendelijke interface. Dankzij de intuïtieve regelaars en opzet kunnen niet alleen amateur- maar ook beroepsfotografen de mooiste resultaten bereiken. Darkroom maakt gebruik van Apple technologieën als foto- en camera-API’s, Quick Actions voor het beginscherm, contextgevoelige menu’s en voelbare feedback, en is dan ook het toonbeeld van een geavanceerde mobiele bewerkingstool.

In Looom van iorama.studio maak je spelenderwijs animaties, net zoiets als wanneer je muziek maakt. Gewone gebruikers én professionals kunnen in deze speelse, creatieve interface hun eigen stop-motion animatie-loops tekenen. De uitgebreide functionaliteit en intuïtieve interface gaan gepaard met vernieuwende bedieningsmogelijkheden. Looom is gemaakt voor iPadOS en maakt volop gebruik van Apple technologieën als Apple Pencil en de Donkere modus.

Shapr 3D van Shapr 3D ZRT is een krachtige CAD-app voor iPad die de gangbare workflows voor het maken van architectonische en technische tekeningen wel eens op zijn kop zou kunnen zetten. Je hoeft niet achter je bureau te zitten om meteen werk te maken van een geniale ingeving. Als technisch tekenaar heb je alleen een iPad en Apple Pencil nodig om te profiteren van een uitgebreide set tools om complexe 3D-modellen te maken. Shapr 3D is exclusief voor iPad gemaakt en maakt gebruik van ARKit en de sleepfunctionaliteit. Later dit jaar kun je in deze app ook de LiDAR-scanner gebruiken om automatisch een nauwkeurige 2D-plattegrond en 3D-model van een kamer te laten genereren. Deze kun je als uitgangspunt voor een verbouwing of aanbouw gebruiken. Vervolgens kun je met behulp van augmented reality in de gescande ruimte op ware schaal zien hoe het nieuwe ontwerp staat.

StaffPad van StaffPad Ltd. zet handgeschreven muzieknotaties om in digitale bladmuziek. Deze app is geknipt voor componisten die hun muziek graag digitaal willen schrijven en componeren. Mede dankzij Apple technologieën als Apple Pencil, de sleepfunctionaliteit en Core ML wordt elke maat omgezet in een mooie muzieknotatie die bovendien nog met intuïtieve aanraak- of Apple Pencil-tools kan worden bewerkt.

Winnaars Apple Design Award: Games

Sayonara Wild Hearts is ontwikkeld door Simogo en wordt uitgebracht door Annapurna Interactive, en werd al bij de lancering geroemd om het uitstekende design. Deze unieke, prachtig vormgegeven game ademt de sfeer van een videoclip. Spelers kunnen hier terecht voor een adrenalinekick, maar ook voor een hoopvolle boodschap. De kinetische gameplay is enerverend, de landschappen zijn betoverend mooi en de visuals en beweging zijn fascinerend. Deze game maakt gebruik van allerlei Apple technologieën, zoals Metal, Game Center, ruimtelijke audio en gamecontrollers.

Sky: Children of the Light van thatgamecompany is een magisch koninkrijk waar de spelers over uitgestrekte landschappen vliegen om hemelse wezens te helpen de weg naar huis terug te vinden. Dankzij de slimme multiplayer-integratie en avontuurlijke graphics is Sky: Children of the Light een baanbrekende queeste-game. Het team heeft gebruikgemaakt van Apple technologieën als een aangepaste Metal-engine, voelbare feedback, Game Center en ruimtelijke audio.

Song of Bloom van de onafhankelijke ontwikkelaar Philipp Stollenmayer is een unieke game met een niet-lineair verhaal vol slimme puzzels. Spelers volgen het verhaal dat in alsmaar veranderende kunststijlen wordt verteld. Song of Bloom biedt een innovatieve, ambachtelijk gemaakte gameplay met een fantastisch design.

Where Cards Fall is ontwikkeld door The Game Band en wordt uitgebracht door Snowman. In deze realistische avonturengame bouwen spelers kaartenhuizen die levensbepalende herinneringen moeten verbeelden. Mede dankzij Apple technologieën als Metal, voelbare feedback, Game Center en iCloud komen de dromerige ruimtelijke puzzels, meeslepende audio en unieke miniatuurstijl prachtig uit de verf.

De afgelopen 20 jaar hebben meer dan 250 ontwikkelaars een Apple Design Award in ontvangst mogen nemen. Deze erkenning heeft ontwikkelaars van innovatieve app-designs een boost gegeven, waardoor ze hun stempel om complete genres hebben gedrukt. Eerdere winnaars als Pixelmator, djay, Complete Anatomy, HomeCourt, Florence en Crossy Road hebben de norm gesteld in categorieën als storytelling, interface-ontwerp en het gebruik van Apple tools en technologieën.

Ga voor meer informatie over deze apps en games naar de App Store.

Back To Top