skip to Main Content
Apple En Ierland Winnen Belastingzaak
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple en Ierland winnen belastingzaak

De Europese Commissie stelde in 2014 een onderzoek in naar Apple en Ierland vanwege vermeende voordelige belastingafspraken. In 2016 oordeelde de EC dat Apple veel minder belasting betaalde dan andere bedrijven en sommeerde Ierland het misgelopen belastinggeld van 13 miljard euro en bijkomende rente alsnog te laten betalen.

Maar Ierland ging hiermee niet mee akkoord en stapte net als de EC naar de Europese rechter. In afwachting van de uitspraak van het Europese hof, kwamen de partijen in 2018 overeen om de 14,3 miljard euro (13 miljard euro + rente) op een geblokkeerde rekening te zetten, in afwachting van de uitspraak van het Europese hof.

Vandaag was dan uiteindelijk de uitspraak en deze oordeelde dat Apple niet aantoonbaar is voorgetrokken door Ierland. Apple en Ierland zijn dus in het gelijk gesteld. De EC kan nog in beroep gaan tegen deze uitspraak.

Back To Top