skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Derde Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten derde kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het boekjaar 2020, dat werd afgesloten op 27 juni 2020. De kwartaalomzet bedroeg $ 59,7 miljard, een stijging van 11 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 2,58 per aandeel, een stijging van 18 procent. De internationale verkopen vertegenwoordigden 60 procent van de totale omzet.

“Apple heeft de recordomzet van het derde kwartaal te danken aan een groei in de dubbele cijfers op het gebied van zowel producten als diensten en groei in al onze geografische segmenten”, zegt Tim Cook, CEO van Apple. “In deze onzekere tijden laten deze resultaten zien hoe belangrijk onze producten zijn voor onze klanten, en hoe Apple onophoudelijk blijft innoveren. Er is heel wat gaande om ons heen. Maar Apple investeert 100 miljoen dollar in het Racial Equity and Justice Initiative en streeft ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Zo maken we met onze producten en daden waar wat we geloven: dat we kansen moeten scheppen en de wereld beter moeten achterlaten dan we hem hebben aangetroffen.”

“Ons derde kwartaal laat duidelijk zien dat Apple ook in moeilijke tijden kan blijven innoveren en daadkracht kan tonen”, zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “Dankzij onze recordomzet is het aantal devices dat in gebruik is in al onze geografische segmenten en grote productcategorieën toegenomen. Onze winst per aandeel is 18% gegroeid en de cashflow bedroeg $ 16,3 miljard. Beide resultaten zijn records voor dit kwartaal.”

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,82 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Het dividend wordt per 13 augustus 2020 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 10 augustus 2020 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

Daarnaast heeft de raad van bestuur heeft het splitsen van het aantal aandelen in vier goedgekeurd, zodat de aandelen binnen het bereik van een grotere groep investeerders vallen. Bij het sluiten van de markt op 24 augustus 2020 ontvangt ieder die op dat moment aandelen van Apple bezit drie extra aandelen per aandeel. Met ingang van 31 augustus 2020 worden de aandelen verhandeld op basis van de splitsing.

De conference call waarin de resultaten van het derde kwartaal van boekjaar 2020 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 30 juli 2020 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top