skip to Main Content
Nieuwe Apple Sanlitun Vandaag Open
Afbeelding: Apple / De nieuwe Apple Sanlitun ligt naast de vorige locatie op het open plein van Taikoo Li.

Nieuwe Apple Sanlitun vandaag open

Vandaag opent Apple de geheel nieuwe Apple Sanlitun, de herziene versie van de eerste Apple Store in China. De nieuwe Store ligt naast de vorige locatie op het open plein van Taikoo Li Sanlitun. Hij is twee keer zo groot als de vorige Store en biedt diverse primeurs voor Apple in China. Vanaf de opening worden de uitgebreide procedures voor gezondheid en veiligheid in acht genomen die tegenwoordig in alle Apple Stores gelden voor werknemers en bezoekers, zoals het dragen van een mondkapje, temperatuurcontroles en social distancing bij de ingang en in de Store.

De nieuwe Store bevat veel van de nieuwste designsnufjes van Apple Stores, zoals een Forum, een Viewing Gallery en een Boardroom. In het Forum zullen de sessies van Today at Apple worden gehouden, waarbij de grootste artiesten, musici en creatieve geesten hun opwachting zullen maken om bezoekers te laten zien hoe zij te werk gaan. De Viewing Gallery op de indrukwekkende bovenverdieping biedt prachtig uitzicht op het levendige plein. En in de Boardroom kunnen lokale ondernemers persoonlijk advies en begeleiding van het Apple team krijgen. Voor service en ondersteuning is er meer dan twee keer zoveel ruimte als in de vorige Store, zodat klanten op een comfortabele manier met een Genius kunnen praten of een sessie van Today at Apple kunnen meemaken.

Apple Sanlitun is ook de eerste Apple Store in China met geïntegreerde zonnepanelen. Deze zorgen voor de stroom in de Store die eronder ligt, en die net als alle andere vestigingen van Apple waar dan ook ter wereld uitsluitend op hernieuwbare energie draait. Apple ondersteunt voldoende schone energie in China om elk jaar meer dan 450.000 huishoudens van stroom te voorzien.

“Deze Store stelt een nieuwe standaard voor Apple Retail in China, en we vinden het mooi dat we kunnen voortbouwen op onze geschiedenis in Beijing,” aldus Deirdre O’Brien, Senior Vice President Retail + People bij Apple. “We kijken ernaar uit om bij Apple Sanlitun onze klanten te verwelkomen, waarbij net als in de rest van de wereld de veiligheid en gezondheid van onze klanten voorop staat.”

Sinds Apple Sanlitun 12 jaar geleden openging met 52 teamleden, zijn er meer dan 22 miljoen bezoekers geweest, wat ongeveer het inwoneraantal van heel Beijing is. Nu zijn er glazen panelen van 10 meter, gemaakt in Xiamen, die de grens tussen binnen en buiten doen vervagen. Karakteristieke trappen aan beide kanten van de winkel lopen parallel met buitentrappen en zorgen zo voor nog meer transparantie en flow. De vloeren zijn van Padang Light steen uit de provincie Shandong, en het terras aan de westkant is omzoomd met honingbomen (Sophora japonica), de officiële boom van Beijing. Er werken nu 185 medewerkers, die vandaag een nieuw tijdperk voor Apple in Beijing inluiden.

De nieuwe Apple Sanlitun opent vandaag om 17:00 onze tijd. Volgens de Chinese standaardprotocols moeten klanten die de opening willen bijwonen, hun persoonlijke gezondheidscode laten zien en scannen wanneer ze in de rij gaan staan.

Back To Top