skip to Main Content
Phil Schiller Wordt Apple Fellow
Afbeelding: Apple / Phil Schiller

Phil Schiller wordt Apple Fellow

Apple kondigde vandaag aan dat Phil Schiller Apple Fellow wordt na een kleurrijke carrière die begon in 1987. In deze rol zal hij rapporteren aan Tim Cook, CEO bij Apple, en doorgaan met het aansturen van de App Store en Apple Events. Greg Joswiak (Joz), al geruime tijd lead binnen Product Marketing, voegt zich bij het management als Senior Vice President Worldwide Marketing.

“Phil heeft geholpen om Apple te maken tot wat het tegenwoordig is. Zijn bijdrage is belangrijk, verreikend en diepgaand. Ook in deze nieuwe rol blijft hij voor Apple de onmisbare partner en leider die hij al decennialang is”, zegt Tim Cook, CEO bij Apple. “En Joz is dankzij z’n jarenlange ervaring als lead binnen Product Marketing geknipt voor zijn nieuwe functie. Hij zal ongetwijfeld zorgen voor een naadloze overgang nu het team met zulk belangrijk en boeiend werk bezig is. Ik ben ontzettend blij dat het managementteam kan gaan genieten van zijn samenwerking, ideeën en energie.”

Schiller praat al dertig jaar mee over zowel de producten als de marketing van Apple. Kortgeleden leidde hij nog de planning en uitvoering van de eerste virtuele Apple Worldwide Developers Conference ooit. Het evenement staat bekend om de belangrijke aankondigingen op het gebied van zowel software als hardware en de creatieve uitvoering, en deze editie liet zien wat er met virtuele evenementen bereikt kan worden in het coronatijdperk.

“Voor mij was het een droom die uitkwam om bij Apple te werken, met zoveel producten waar ik dol op ben, en met dierbare vrienden: Steve, Tim en vele anderen”, zegt Schiller erover. “Ik begon bij Apple toen ik 27 was. Dit jaar ben ik 60 geworden, en het is tijd voor verandering. Ik blijf bij Apple werken zolang ze me nog willen; er stroomt Apple bloed door mijn aderen. Maar ik wil de komende jaren ook tijd maken voor mijn familie, vrienden en een paar persoonlijke projectjes die me dierbaar zijn.”

Joswiak wordt Senior Vice President Worldwide Marketing. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het productmanagement en de productmarketing van Apple, ontwikkelaarsrelaties, marktonderzoek, business management, onderwijs, zakelijke klanten en internationale marketing.

Joswiak heeft ruim twintig jaar ervaring als leider binnen Apple Product Marketing en is de afgelopen vier jaar Vice President Worldwide Product Marketing geweest. Hij heeft voor talloze baanbrekende producten het productmanagement en de productmarketing geleid, waaronder voor de oorspronkelijke iPod en iPhone. Hij heeft een Bachelor of Science-diploma op het gebied van Computer Engineering van de University of Michigan.

Back To Top