skip to Main Content
Apple Introduceert De Apple Watch SE
Afbeelding: Apple / Apple Watch SE is voorzien van het grootste en meest geavanceerde Retina-display.

Apple introduceert de Apple Watch SE

Apple heeft vandaag Apple Watch SE aangekondigd, met alle essentiële features van Apple Watch in een populair modern design – allemaal tegen een beter betaalbare prijs. Met het grootste en meest geavanceerde Retina-display zien klanten direct meer details en de informatie die het meest van belang is, gewoon op hun pols. Apple Watch SE is voorzien van dezelfde versnellingsmeter, gyroscoop en always-on hoogtemeter als Apple Watch Series 6, en met de nieuwste bewegingssensoren en microfoon biedt Apple Watch SE robuuste mogelijkheden voor gezondheid en veiligheid zoals valdetectie, SOS-noodmelding, internationale noodoproepen en de Geluid-app.

Met watchOS 7 hebben gebruikers de beschikking over krachtige nieuwe features als Gezinsconfiguratie, waarmee kinderen of oudere gezinsleden een Apple Watch kunnen gebruiken zonder iPhone, plus een feature voor het bijhouden van je slaappatroon, automatische handenwasdetectie en nieuwe work-outs. Apple Watch SE is verkrijgbaar in een case van volledig gerecycled aluminium in drie prachtige kleuren, en is compatibel met alle Apple Watch-bandjes, waaronder het nieuwe solobandje en het gevlochten solobandje.

“Apple Watch SE combineert elementen van het design van Series 6 met de meest essentiële features van Apple Watch, allemaal tegen een beter betaalbare prijs”, zegt Jeff Williams, COO van Apple. “We zijn er trots op alweer een geweldige nieuwe optie aan te mogen bieden, waarin alles is opgenomen om verbonden te blijven, actiever te zijn en je gezondheid in het oog te houden.”

Design en prestaties

Apple Watch SE is voorzien van een indrukwekkend Retina-display, met dunne randen en afgeronde hoeken, dat 30 procent groter is dan in Series 3. De interface biedt alle ruimte voor grote en gemakkelijk te lezen appsymbolen en lettertypen, en de complicaties zijn exact en informatief. Er zijn veel nieuwe wijzerplaten die geoptimaliseerd zijn voor dit display, dus klanten kunnen moeiteloos meldingen, tekstberichten, work-outgegevens en meer bekijken.

Met de S5 System in Package (SiP) en dual-core processor levert Apple Watch SE razendsnelle prestaties, tot twee keer sneller dan Apple Watch Series 3. De Digital Crown met voelbare feedback genereert incrementele kliks zodat je het echt voelt wanneer je eraan draait. Apple Watch SE is uitgerust met de nieuwste speaker en microfoon, geoptimaliseerd voor een betere geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken, het gebruik van Siri en Walkietalkie,1 en beschikt over Bluetooth 5.0.

Geavanceerde fitnessfeatures

De always-on hoogtemeter van de volgende generatie laat de hele dag door in real time de hoogte zien en maakt daarbij gebruik van een nieuwe, meer energiezuinige barometrische hoogtemeter, gps en wifinetwerken in de buurt. Met deze feature kunnen kleine hoogteverschillen boven het grondniveau worden gedetecteerd, tot 30 centimeter omhoog en omlaag. De feature kan worden weergegeven als een nieuwe wijzerplaatcomplicatie of als meetgegeven tijdens work-outs.

Het ingebouwde kompas voorziet de gebruikers van betere routebeschrijvingen en kompasrichtingen, maar ook van gegevens over helling, hoogte en breedte- en lengtegraad. Gebruikers kunnen een van de drie nieuwe Kompas-complicaties aan hun wijzerplaat toevoegen, en ontwikkelaars kunnen in hun apps gebruikmaken van de kompasgegevens om uitgebreide nieuwe ervaringen te creëren.

Gezondheid en veiligheid

Met SOS-noodmelding op Apple Watch kunnen klanten snel en eenvoudig hulp inroepen of de hulpdiensten inschakelen met een simpele druk op een knop. Voor extra persoonlijke veiligheid tijdens reizen kunnen gebruikers met de Cellular-modellen van Apple Watch SE internationale gesprekken met hulpdiensten voeren2 – waar het device ook gekocht is en ongeacht de vraag of het mobiele abonnement geactiveerd is.

Valdetectie maakt gebruik van een aangepast algoritme en de nieuwste versnellingsmeter en gyroscoop in Apple Watch SE om te detecteren of een gebruiker is gevallen. Door het traject van de pols en de impactversnelling te analyseren, geeft Apple Watch de gebruiker een waarschuwing na een harde val, die kan worden genegeerd of gebruikt om de hulpdiensten te bellen. Als de Watch gedurende circa 60 seconden na de val geen beweging detecteert, worden automatisch de hulpdiensten gewaarschuwd, wordt er een audiobericht afgespeeld met de locatie van de gebruiker in de vorm van geografische coördinaten en wordt er een bericht verstuurd naar de SOS-contactpersonen.

Voor een beter inzicht in de gezondheid van het gehoor maakt Apple Watch SE gebruik van de nieuwste microfoon om de geluidsniveaus in de omgeving van een gebruiker te meten. Apple Watch SE verstuurt een melding als het decibelniveau tot een punt is gestegen waarop het gehoor kan worden aangetast. Bovendien kunnen de gebruikers de geluidsniveaus op elk moment controleren met de Geluid-app of de Geluid-complicatie.

watchOS 7

watchOS 7 bevat tal van mogelijkheden om je Apple Watch een nog persoonlijker tintje te geven. Zo kun je kiezen uit zeven nieuwe wijzerplaten, waaronder Stripes, Chronograph Pro, GMT en Artist, en ook nieuwe wijzerplaten aanpassen en delen met anderen. Met nieuwe features voor de gezondheid en veiligheid, waaronder low-range VO2max , een feature voor het bijhouden van het slaappatroon, automatische handenwasdetectie en nieuwe soorten work-outs, krijgen de gebruikers een beter inzicht in hun algehele welzijn. De Kaarten-app op je pols bevat nu routebeschrijvingen voor fietsers, en Siri kan iets voor je vertalen.

Gezinsconfiguratie en geoptimaliseerde features voor het hele gezin

Met Gezinsconfiguratie3 in watchOS 7 wordt Apple Watch uitgebreid naar het hele gezin. De kinderen en oudere leden van een gezin kunnen de verbindingsmogelijkheden, veiligheid en fitnessfeatures van Apple Watch gebruiken, ook als ze zelf geen iPhone hebben. De voordelen zijn legio: de kleinsten kunnen internetten, hun Watch personaliseren, altijd een SOS-noodmelding doen, lekker bewegen met speciaal op hen afgestemde activiteitsringen en zich beter concentreren met de nieuwe Schooltijd-modus, die elke vorm van afleiding voorkomt als ze op school zitten of huiswerk maken.

watchOS 7 beschikt ook over geoptimaliseerde features voor senioren, zoals een eenvoudig proces voor aanmelding en configuratie, en een vernieuwde XL-wijzerplaat om in één oogopslag de tijd en een uitgebreide complicatie te zien. Senioren kunnen ook gebruikmaken van een nieuwe Gezondheid-checklist in de Gezondheid-app op iPhone waarin in één gecentraliseerde weergave te zien is of gezondheidsfuncties als valdetectie zijn ingeschakeld.

Prijzen en beschikbaarheid

  • Apple Watch SE (GPS) is verkrijgbaar vanaf €299 en Apple Watch SE (GPS + Cellular) is verkrijgbaar vanaf €349.
  • Apple Watch SE (GPS) kan vanaf vandaag worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app, en is vanaf vrijdag 18 september verkrijgbaar in de VS, Puerto Rico en 27 andere landen en regio’s.
  • Apple Watch SE (GPS + Cellular) kan vanaf vandaag worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app, en is vanaf vrijdag 18 september verkrijgbaar in de VS, Puerto Rico en 21 andere landen en regio’s.
  • Ga voor beschikbaarheid van mobiele aanbieders naar apple.com/watch/cellular.
  • Nieuwe Apple Watch-bandjes kunnen vanaf vandaag worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app. De nieuwe bandjes zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 18 september. Het solobandje en gevlochten solobandje in (PRODUCT)RED-uitvoering zijn eind oktober verkrijgbaar. Het solobandje en gevlochten solobandje zijn compatibel met Apple Watch Series 4 en nieuwer.
  • watchOS 7 is vanaf 16 september te downloaden voor Apple Watch Series 3 en nieuwer en vereist iPhone 6s of nieuwer met iOS 14 of hoger. Niet alle features zijn beschikbaar op alle devices.
Back To Top