skip to Main Content
Apple Onthuld Vernieuwde IPad Air Met A14 Bionic-chip
Afbeelding: Apple / De iPad Air van de 4e generatie is in verschillende kleuren beschikbaar.

Apple onthuld vernieuwde iPad Air met A14 Bionic-chip

Apple heeft vandaag een geheel vernieuwde iPad Air gelanceerd, de krachtigste, veelzijdigste en kleurrijkste iPad Air ooit. Dit nieuwe model, dat in vijf prachtige kleuren verkrijgbaar is, mag bogen op een all-screendesign met een groter 10,9-inch Liquid Retina-display, upgrades van de camera en het geluid, een nieuwe Touch ID-sensor die in de knop bovenop is ingebouwd en de krachtige A14 Bionic-chip voor een gigantische prestatieboost. Daarmee is dit de krachtigste en veelzijdigste iPad Air die Apple ooit heeft gemaakt. De nieuwe iPad Air is vanaf volgende maand verkrijgbaar.

“Met gepaste trots presenteren we deze compleet opnieuw ontworpen en veel krachtigere iPad Air, die op onze krachtigste chip ooit draait, de A14 Bionic”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Dit nieuwe model is uitgerust met een prachtig nieuw all-screendesign, een groter 10,9-inch Liquid Retina-display, Touch ID van de volgende generatie en een gigantische prestatieboost dankzij de A14 Bionic-chip. Zo brengen we krachtige professionele features tegen een nog beter betaalbare prijs binnen handbereik van onze klanten. De nieuwe iPad Air is onderdeel van onze sterkste iPad-lijn ooit, samen met de sterk vernieuwde iPad Pro, de iPad van alweer de achtste generatie en de krachtige nieuwe features van iPadOS 14. Keuze genoeg dus voor onze klanten om op allerlei manieren hun dagelijks leven te verrijken.”

Geheel opnieuw ontworpen iPad Air in vijf mooie kleuren

De nieuwe iPad Air heeft een compleet nieuw dun en licht design gekregen en is verkrijgbaar in vijf prachtige kleuren: zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw. Het nieuwe all-screendesign omvat een groter 10,9-inch Liquid Retina-display met 3,8 miljoen pixels voor een verbluffend mooie visuele ervaring. Bovendien is het device voorzien van geavanceerde technologieën als volledige laminering, ondersteuning voor een brede kleurweergave (P3), True Tone en een antireflectiecoating. Om het display aan alle kanten meer ruimte te geven, is een Touch ID-sensor van de volgende generatie in de knop bovenop ingebouwd. Zo kunnen klanten hun iPad Air snel, makkelijk en veilig ontgrendelen, bij apps inloggen en met Apple Pay betalen. iPad Air is compatibel met het Magic Keyboard met zijn zwevende design en ingebouwde trackpad, de Smart Keyboard Folio en de nieuwe Smart Folio Covers. Hij is ook geschikt voor Apple Pencil, die je magnetisch aan de zijkant kunt vastklikken en zo kunt koppelen, opladen en opbergen.

Een iPad Air met meer power dankzij de A14 Bionic-chip

iPad Air biedt een gigantische prestatieboost dankzij de meest geavanceerde chip die Apple ooit heeft gemaakt, de A14 Bionic. Daardoor kan deze iPad Air moeiteloos de meest veeleisende apps aan en kunnen gebruikers zware 4K-video’s monteren, prachtige kunstwerken maken, zich verliezen in complexe gamewerelden, enzovoort. De A14 Bionic maakt gebruik van baanbrekende 5-nanometer verwerkingstechnologie en bevat maar liefst 11,8 miljard transistors voor betere prestaties en efficiënt stroomverbruik in bijna elk onderdeel van de chip. Deze nieuwste generatie van de serie A-chips heeft een nieuw design van zes cores, wat een CPU-prestatieboost van 40% oplevert. Daarnaast zorgt een nieuwe 4-core graphics-architectuur voor 30% betere grafische prestaties. Om baanbrekende machine learning-mogelijkheden te kunnen bieden, is de A14 Bionic uitgerust met een nieuwe 16-core Neural Engine die twee keer zo snel is en tot wel 11 biljoen berekeningen per seconde kan verwerken. Daardoor kunnen apps die gebruikmaken van machine learning naar een hoger plan worden getild. In de CPU van de A14 Bionic zitten ook nog eens machine learning-accelerators van de volgende generatie waardoor machine learning-berekeningen tien keer sneller kunnen worden uitgevoerd. Dankzij deze combinatie van de nieuwe Neural Engine, machine learning-accelerators in de CPU en hogere GPU-prestaties worden krachtige on-device ervaringen mogelijk, zoals beeldherkenning, natuurlijke taalverwerving, bewegingsanalyses, enzovoort.

Upgrades voor de camera en beter geluid

iPad Air, die aan de voorkant een 7-MP FaceTime HD-camera heeft, is nu aan de achterkant uitgerust met dezelfde 12-MP camera als de iPad Pro. Daarmee kun je foto’s in een hogere resolutie nemen en 4K-video’s opnemen. In het nieuwe design zijn de stereospeakers aan de lange zijde ingebouwd. Zo kan de gebruiker tijdens het bekijken van video’s van een breder stereogeluid genieten.

iPad Air heeft nu een USB-C-poort voor gegevensoverdracht tot 5 Gbps, wat tien keer sneller is. Daar kun je een camera, een harde schijven of een scherm (zelfs 4K) op aansluiten. Met Wi-Fi 6, een 60% snellere LTE-connectiviteit3 en de A14 Bionic is dit veruit de krachtigste iPad Air ooit.

Typisch iPad dankzij iPadOS 14

iPadOS 14, dat vanaf woensdag 16 september beschikbaar is, bevat nieuwe features en designs die de unieke mogelijkheden van iPad (zoals het grote Multi-Touch-display) en veelzijdige accessoires benutten. iPadOS 14 zorgt voor betere toepassingen van Apple Pencil op een iPad, zoals meer opties bij het maken van aantekeningen en nieuwe manieren om met met de hand geschreven aantekeningen te werken. Slimme selectie maakt gebruik van on-device machine learning om met de hand geschreven tekst van tekeningen te onderscheiden. Daardoor kan met de hand geschreven tekst makkelijk worden geselecteerd, geknipt en als getypte tekst in een ander document worden geplakt. Je doet dat met dezelfde gebaren die je daar al voor gebruikte. Vormherkenning tovert je getekende vormen om in een geometrisch perfecte versie en zet ze automatisch op de juiste plek als je in Notities een diagram of illustratie maakt. Dataherkenning herkent telefoonnummers, datums, adressen en links in met de hand geschreven tekst, zodat je bijvoorbeeld alleen maar op een met de hand geschreven nummer hoeft te tikken om dat te bellen.

Op iPad met iPadOS 14 zit nu ook de Schrijven-feature, zodat je met je Apple Pencil in elk tekstveld kunt schrijven. Daardoor kun je tussen de bedrijven door even snel op een iMessage reageren of iets in Safari opzoeken zonder je Apple Pencil te hoeven neerleggen. Ook Schrijven benut de machine learning op je iPad om je handschrift meteen in getypte tekst om te zetten. Dus wat je ook schrijft, het blijft altijd privé.

iPadOS 14 biedt nog meer bijzondere en veelzijdige manieren om met iPad te werken:

  • Nieuwe compacte designs voor binnenkomende FaceTime- en telefoongesprekken, Siri-interacties en zoekopdrachten die de gebruiker minder afleiden.
  • Een universele zoekfunctie om snel vrijwel alles te vinden, van apps, contactpersonen en bestanden tot het antwoord op veelgestelde vragen over mensen en plaatsen.
  • Nieuwe zijkolommen voor veel apps, waaronder Foto’s en Bestanden, en gestroomlijnde knoppenbalken met alle regelaars handig bij elkaar op één centrale plek.
  • Mooie widgets in een nieuw jasje die op het beginscherm in één oogopslag relevante informatie presenteren.

Milieuvriendelijkste en meest geavanceerde iPad-lijn ooit

De nieuwe iPad Air is vanuit een milieuvriendelijke insteek ontworpen, in het verlengde van het streven van Apple om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. De behuizing is helemaal van gerecycled aluminium gemaakt en bij het solderen van het moederbord is alleen gerecycled tin gebruikt. De zeldzame aardmetalen in de speakermagneten zijn 100% gerecycled. iPad Air bevat geen gevaarlijke stoffen en is heel energiezuinig. Voor de verpakking worden houtvezels gebruikt die ofwel gerecycled zijn ofwel uit duurzaam beheerde bossen afkomstig zijn.

Samen met de krachtige iPad Pro, de iPad van de achtste generatie en iPad mini vormt de nieuwe iPad Air onze meest geavanceerde iPad-lijn ooit. Met ondersteuning van Apple Pencil, de beste prestaties in zijn klasse, geavanceerde displays en een batterij voor een hele dag4 is er voor iedereen wel een geschikte iPad, of je nu voor handzaamheid, power of prijs gaat. Lees meer over de iPad-serie op apple.com/nl/ipad/compare.

Prijzen en beschikbaarheid

  • De nieuwe iPad Air kan vanaf volgende week in dertig landen/regio’s (inclusief de VS) op apple.com en in de Apple Store-app worden besteld. De Wi-Fi-modellen van iPad Air zijn verkrijgbaar vanaf €669 en de Wi-Fi + Cellular-modellen vanaf €809. Ze worden vanaf volgende maand geleverd. De nieuwe iPad Air is verkrijgbaar met een capaciteit van 64 GB of 256 GB en in de vijf prachtige kleuren zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw.
  • iPadOS 14, het krachtige besturingssysteem dat speciaal voor iPad ontwikkeld is, wordt gratis meegeleverd met de nieuwe iPad van de achtste generatie en de nieuwe iPad Air. Deze versie is vanaf morgen beschikbaar als gratis software-update voor alle iPad Pro-modellen, iPad Air 2 of nieuwer, iPad van de vijfde generatie of nieuwer en iPad mini 4 of nieuwer.
  • De Apple Pencil van de tweede generatie, afzonderlijk verkrijgbaar voor €135, is te gebruiken met iPad Air.
  • Magic Keyboard voor iPad Air-gebruikers en de Smart Keyboard Folio zijn afzonderlijk verkrijgbaar voor respectievelijk €339 en €199, allebei met indelingen voor ruim dertig talen, waaronder Vereenvoudigd Chinees, Frans, Duits, Japans en Spaans.
  • Smart Folio’s voor iPad Air zijn verkrijgbaar voor €89 in de kleuren zwart en wit en in de drie nieuwe seizoenskleuren deep navy, cyprus green en pink citrus.
Back To Top