skip to Main Content
Apple Onthult Apple Fitness+
Afbeelding: Apple / Dit is Apple Fitness+: het nieuwe fitnessen. Mogelijk gemaakt door Apple Watch.

Apple onthult Apple Fitness+

Vandaag onthult Apple Fitness+, de eerste fitnessvoorziening die ontworpen is voor Apple Watch. Apple Fitness+ is later dit jaar verkrijgbaar. Met Apple Fitness+ worden de gegevens uit Apple Watch slim omgezet, zodat ze op het scherm van iPhone, iPad of Apple TV kunnen worden bekeken. Fitnessen was nooit eerder zo persoonlijk. Iedereen, van beginner tot de fanatieke fitnesser, kan meedoen met de sportschoolwork-outs: deze work-outs worden gegeven door toptrainers van wereldformaat op motiverende muziek van beroemde artiesten. Niet alleen wordt bewegen zo makkelijker en leuker, maar gebruikers kunnen nu ook sporten waar en wanneer ze maar willen.

“Onze klanten kunnen nu op nieuwe manieren gaan en blijven sporten met Apple Watch”, vertelt Jay Blahnik, Senior Director of Fitness for Health Technologies van Apple. “Er is voor elk wat wils: er is een scala aan sportschoolwork-outs die geschikt zijn voor iedereen en worden geleid door steengoede trainers. Voor elk niveau, van beginner tot doorgewinterde sporter, is er een behapbaar programma. Bovendien kun je zo altijd en overal sporten. Wij zijn ervan overtuigd dat sporten met Apple Watch dankzij het gemak en de inspirerende content van Fitness+ naar een nog hoger niveau wordt getild.”

Slim en samen

Apple Fitness+ doet persoonlijke aanbevelingen, zodat klanten snel met de volgende work-out kunnen beginnen die goed bij hen past. Verder zorgt Apple Fitness+ via Apple Watch voor wat extra motivatie, zodat ze de work-outs tot het einde volhouden.

Fitness+ geeft op basis van slim maatwerk en eerdere afgeronde work-outs nieuwe opties aan die passen bij de work-outs die gebruikers het vaakst selecteren, of stelt ter afwisseling iets nieuws voor. Klanten kunnen met een intuïtieve filtertool zoeken op wat ze belangrijk vinden voor hun work-out: of dat nu het soort work-out, de trainer, de duur of de muziek is. En abonnees van Apple Music kunnen de muziek van Fitness+-work-outs makkelijk bewaren om er later, bijvoorbeeld tijdens een andere work-out, naar te luisteren.

Als gebruikers een work-out selecteren en daar vanaf hun iPhone, iPad of Apple TV aan beginnen, wordt automatisch ook het juiste work-outtype gestart op Apple Watch. Tijdens de sessie worden de gegevens van Apple Watch op een inspirerende manier weergegeven voor die extra boost. Als de trainer bijvoorbeeld een timer instelt of vraagt om even naar je hartslag te kijken, verschijnen die cijfers op het scherm. En gebruikers die nog een tandje bij willen zetten met een wedstrijdje, zien in de optionele Burn Bar hoe ze presteren ten opzichte van anderen die de work-out al hebben gedaan.

De vertrouwde activiteitsringen geven op het scherm de voortgang aan en sluiten met een feestelijke animatie. Via Activiteit-deling kunnen gebruikers de afgeronde Fitness+-work-outs laten zien aan familie en vrienden, en je kunt je work-outs ook op sociale media delen.

Na de lancering verschijnt Fitness+ in het tabblad in de nieuwe Conditie-app op iPhone, die ook voor iPad en Apple TV beschikbaar zal zijn.

Sportschoolwork-outs

Apple Fitness+ gaat van start met de populairste soorten trainingen, zoals Cycling, Treadmill, Rowing, HIIT, Strength, Yoga, Dance, Core en Mindful Cooldown – en bij elk van de trainingen is de muziek precies op maat afgestemd door de trainers. De Fitness+-trainers geven elke week nieuwe work-outs vanuit de sportschool, die variëren in lengte, soort en muziekgenre. Er zijn dus steeds weer nieuwe work-outs om aan mee te doen.

Fitness+ bevat ook een beginnersprogramma voor klanten die nog nooit hebben gefitnesst of juist weer met fitness willen beginnen. Met dit programma leren ze de basis van bewegen en sporten, en kunnen ze zich voorbereiden op de sportschoolwork-outs.

Klanten kunnen voor Fitness+ elk merk fitnessapparatuur gebruiken. Voor veel work-outs hebben ze helemaal niets nodig, of alleen een set gewichten. Wie vanuit Fitness+ een loopbandsessie start op een apparaat dat compatibel is met Apple Gymkit, kan de loopband met één tikje aan Apple Watch koppelen om de metingen te synchroniseren.

De trainers van Fitness+

Fitness+ gaat van start met een team gevierde, charismatische en bevlogen trainers, die stuk voor stuk specialist op hun vakgebied zijn en samen uitmuntend fitnessmateriaal ontwikkelen. Ze duiken ook op in elkaars sessies om iedereen welkom te heten.

Elke trainer heeft een eigen inspirerend verhaal dat echt raakt. Onder de trainers van Fitness+ bevinden zich onder andere atleten, yogi’s, personal trainers, vechtsporters, gezondheidscoaches, turners, Ironman-winnaars, marathonlopers en sportschooleigenaren. Wie je trainer ook is, je kunt rekenen op een open, multidimensionale sessie.
Privacy

Privacy is een fundamenteel mensenrecht en een van de kernwaarden van Apple. Net als alle andere features, en vooral die op gezondheidsgebied, is Apple Fitness+ ontworpen met privacy in het achterhoofd. Alle adviezen in Apple Fitness+ worden aangestuurd door informatie op het device zelf. Alle work-outgegevens worden tijdens het gebruik van Fitness+ bewaard in de Gezondheid-app op iPhone. Verder worden gegevens als calorieën en de gekozen work-outs en trainers nooit samen met de Apple ID van de gebruiker bewaard.

Prijzen en beschikbaarheid

  • Apple Fitness+ is in eerste instantie beschikbaar in Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het VK en de VS.
  • De gezondheid en het welzijn van onze klanten staan voorop. In de Apple Online Store zijn dan ook veel voorzieningen voor shopping en ondersteuning aanwezig. Klanten kunnen chatten met een Apple Specialist en hulp krijgen bij het shoppen, maandelijkse financieringsopties kiezen, in aanmerking komende devices inruilen en Genius-ondersteuning en contactloze levering aanvragen. Ook afhalen in de Store is mogelijk. Klanten worden geadviseerd apple.com/nl/retail te raadplegen voor meer informatie over de geldende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en de voorzieningen die in de lokale Store worden aangeboden.
Back To Top