skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Van 4e Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten van 4e kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2020, dat werd afgesloten op 26 september 2020. De kwartaalwinst bedroeg $ 0,73 per aandeel, bij een recordomzet van $ 64,7 miljard. De internationale verkopen vertegenwoordigden 59 procent van de kwartaalomzet.

“Apple heeft een boekjaar dat werd gekenmerkt door innovatie in tijden van tegenspoed afgesloten met een recordomzet in het vierde kwartaal, voornamelijk dankzij een absolute recordomzet voor Mac en diensten”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Ondanks de aanhoudende impact van de coronacrisis heeft Apple nog nooit zoveel producten geïntroduceerd als in deze periode, en de eerste reacties op al onze nieuwe producten, vooral onze eerste iPhone-modellen met 5G, zijn erg positief. Tijdens de pandemie bieden de producten van Apple een venster op de wereld voor mensen die thuiswerken of afstandsonderwijs geven of volgen. Onze teams voorzien in de behoeften van deze tijd dankzij creativiteit, passie en de revolutionaire oplossingen die alleen Apple kan bieden.”

“Met deze uitstekende resultaten voor het vierde kwartaal sluiten we een opmerkelijk boekjaar af, waarin de omzet, winst per aandeel en vrije cashflow tot recordhoogte zijn gestegen, ondanks een uiterst wisselvallige en uitdagende macro-omgeving”, zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “Dankzij onze verkoopresultaten en de ongekende trouw van onze klanten zijn er nu in alle grote productcategorieën meer devices dan ooit in gebruik. Verder hebben we dit kwartaal bijna $ 22 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders. Dit ligt in het verlengde van ons streven naar een neutrale nettokaspositie.”
De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,205 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Het dividend wordt per 12 november 2020 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 9 november 2020 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het vierde kwartaal van boekjaar 2020 worden besproken, kan vanaf 22:00 uur op 29 oktober 2020 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top