skip to Main Content
IPad Air Nu Te Bestellen En Leverbaar Op 23-10
Afbeelding: Apple / De iPad Air van de 4e generatie is in verschillende kleuren beschikbaar.

iPad Air nu te bestellen en leverbaar op 23-10

De krachtigste, veelzijdigste en kleurrijkste iPad Air ooit is gearriveerd. Je kunt vanaf vandaag niet alleen de nieuwe iPhone 12 bestellen, maar ook de geheel vernieuwde iPad Air. Die is vanaf vrijdag 23 oktober leverbaar. iPad Air is verkrijgbaar in vijf prachtige kleuren en heeft een all-screendesign met een groter 10,9-inch Liquid Retina-display, verbeterde camera’s en audiovoorzieningen, een nieuwe Touch ID-sensor in de knop bovenop en de krachtige A14 Bionic-chip voor een gigantische prestatieboost. Daarmee is dit verreweg de krachtigste en veelzijdigste iPad Air die Apple ooit heeft gemaakt.

Nieuw all-screendesign en nieuwe kleuren

iPad Air heeft een compleet nieuw dun en licht design gekregen en is verkrijgbaar in vijf prachtige kleuren: zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw. Het nieuwe all-screendesign omvat een groter 10,9-inch Liquid Retina-display met 3,8 miljoen pixels voor een verbluffend mooi beeld en geavanceerde technologieën als volledige laminering, ondersteuning voor een brede kleurweergave (P3), True Tone en een antireflectiecoating. Om het display aan alle kanten meer ruimte te geven, is in de knop bovenop een Touch ID-sensor van de volgende generatie verwerkt. Daarmee kun je snel, makkelijk en veilig je iPad Air ontgrendelen, bij apps inloggen en met Apple Pay betalen. iPad Air is compatibel met het Magic Keyboard met een zwevend design en ingebouwd trackpad, de Smart Keyboard Folio en de nieuwe Smart Folio-covers. Hij is ook geschikt voor Apple Pencil (2e generatie), die je magnetisch aan de zijkant kunt vastklikken en zo kunt koppelen, opladen en opbergen.

De power van de A14 Bionic

iPad Air is er dankzij de A14 Bionic, de meest geavanceerde chip die Apple ooit heeft gemaakt, heel veel sneller op geworden. De A14 Bionic kan moeiteloos de meest veeleisende apps aan, zodat je op iPad Air nu nog makkelijker 4K-video’s monteert, de prachtigste kunstwerken maakt of je volledig kunt verliezen in een complexe gamewereld. De A14 Bionic maakt gebruik van baanbrekende 5-nanometer verwerkingstechnologie en bevat maar liefst 11,8 miljard transistors. Daardoor werkt nagenoeg elk onderdeel van de chip sneller en energiezuiniger. Deze nieuwste generatie van de chip uit de A-serie heeft een nieuw design met zes cores, waardoor de CPU 40% sneller is. Daarnaast zorgt een nieuwe 4-core graphics-architectuur voor 30% betere grafische prestaties. Om baanbrekende machine learning-mogelijkheden te kunnen bieden, is de A14 Bionic uitgerust met een nieuwe 16-core Neural Engine die twee keer zo snel is en tot wel 11 biljoen berekeningen per seconde kan verwerken. Apps die gebruikmaken van machine learning, worden hiermee naar een hoger plan getild. In de CPU van de A14 Bionic zitten ook nog eens machine learning-versnellers van de volgende generatie, waardoor machine learning-berekeningen tien keer zo snel kunnen worden uitgevoerd. Dankzij deze combinatie van de nieuwe Neural Engine, de machine learning-versnellers in de CPU en de verbeterde GPU-prestaties biedt iPad Air allerlei mogelijkheden voor onder meer beeldherkenning, natuurlijke taalverwerving en het maken van bewegingsanalyses.

Andere verbeteringen in iPad Air

iPad Air heeft aan de voorkant een 7-MP FaceTime HD-camera en aan de achterkant dezelfde 12-MP camera als iPad Pro. Daarmee kun je foto’s in een hogere resolutie maken en 4K-video’s opnemen. In het nieuwe design van iPad Air zijn de stereospeakers aan de lange zijde ingebouwd. Dat levert een breder stereogeluid op als je een video bekijkt. iPad Air heeft nu een USB-C-poort voor gegevensoverdracht tot 5 Gbps, wat tien keer zo snel is. Op die poort kun je een camera, een harde schijf of zelfs een 4K-beeldscherm aansluiten. Met Wi-Fi 6, een 60% snellere dataverbinding en de A14 Bionic is dit veruit de krachtigste iPad Air ooit.

Meer mogelijkheden met iPadOS 14

De nieuwe iPad Air wordt geleverd met iPadOS 14. Deze versie bevat nieuwe features en designs die de unieke mogelijkheden van iPad, zoals het grote Multi-Touch-display, en de veelzijdige accessoires optimaal benutten. In iPadOS 14 zijn ook de gebruiksmogelijkheden van Apple Pencil verder uitgebreid, waardoor je meer opties hebt bij het maken van aantekeningen en je je handgeschreven aantekeningen op meer manieren kunt gebruiken. Als je nu iets op iPad noteert, benut Slimme selectie de machine learning op je device om onderscheid te maken tussen je handschrift en je tekeningen. Daardoor kun je je handgeschreven teksten nu heel simpel selecteren, knippen en als getypte tekst in een ander bestand plakken, gewoon met dezelfde gebaren als altijd. Vormherkenning tovert je getekende vormen om in een geometrisch perfecte versie en zet ze automatisch op de juiste plek als je in Notities een diagram of illustratie maakt. En de dataherkenningsfeature werkt ook voor handgeschreven telefoonnummers, datums, adressen en links. Als je dus met de hand een telefoonnummer hebt genoteerd, kun je dat bellen door er even op te tikken.

Op iPad met iPadOS 14 zit nu ook de Schrijven-feature, zodat je met je Apple Pencil in elk tekstveld kunt schrijven. Daardoor kun je tussen de bedrijven door even snel op een iMessage reageren of iets in Safari opzoeken zonder je Apple Pencil te hoeven neerleggen. Ook Schrijven benut de machine learning op je iPad om je handschrift meteen in getypte tekst om te zetten. Dus wat je ook schrijft, het blijft altijd privé.

iPadOS 14 is vanwege allerlei iPad-specifieke snufjes een ervaring op zich:

 • Nieuwe compacte lay-out voor binnenkomende FaceTime- en telefoongesprekken, Siri-interacties en zoekopdrachten die de gebruiker minder afleiden.
 • Universele zoekfunctie om vrijwel alles te vinden, zoals apps, contactgegevens, bestanden en het antwoord op veelgestelde vragen over mensen en plekken.
 • Nieuwe navigatiekolom in apps als Foto’s en Bestanden plus een gestroomlijnde knoppenbalk, zodat alle regelaars op één plek zitten.
 • Widgets in een nieuw jasje met actuele informatie op het beginscherm.

De milieuvriendelijkste en meest geavanceerde iPad-serie aller tijden

De nieuwe iPad Air heeft een uitermate milieuvriendelijk ontwerp en past in het plan van Apple om in 2030 volledig CO2-neutraal te opereren. Zo is de behuizing van iPad Air vervaardigd van 100 procent gerecycled aluminium en is voor de soldeerverbindingen op het moederbord 100 procent gerecycled tin gebruikt. De nieuwe speakers van iPad Air bevatten 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen en alle houtvezels in de verpakking zijn gerecycled of afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Ook bevat iPad Air geen schadelijke stoffen en is hij uitermate energiezuinig.

iPad Air vormt samen met de snelle iPad Pro, iPad van de achtste generatie en iPad mini de meest geavanceerde iPad-serie aller tijden. Alle iPads zijn geschikt voor Apple Pencil, leveren topprestaties en hebben een geavanceerd display en een batterij voor een hele dag. Wel verschillen ze qua formaat, prestaties en prijs, dus er is voor elk wat wils. Lees meer over de iPad-serie op apple.com/nl/ipad/compare.

Prijzen en beschikbaarheid

 • De nieuwe iPad Air kan vanaf vandaag in de VS en meer dan 30 andere landen en regio’s worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app, en is leverbaar vanaf vrijdag 23 oktober. De Wi-Fi-modellen van iPad Air zijn verkrijgbaar vanaf € 669 en de Wi-Fi + Cellular-modellen vanaf € 809. De nieuwe iPad Air is verkrijgbaar met 64 GB of 256 GB opslag en je kunt kiezen uit vijf prachtige kleuren: zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw.
 • iPadOS 14 is het krachtige besturingssysteem dat speciaal voor iPad is ontwikkeld en zit al op de nieuwe iPad Air. Voor alle iPad Pro-modellen, iPad Air 2 en nieuwer, iPad van de 5e generatie en nieuwer en iPad mini 4 en nieuwer is iPadOS 14 gratis te downloaden.
 • De afzonderlijk verkrijgbare Apple Pencil (2e generatie) is compatibel met iPad Air en kost € 135.
 • Het Magic Keyboard en de Smart Keyboard Folio voor iPad Air zijn afzonderlijk verkrijgbaar voor respectievelijk € 339 en € 199 met een indeling voor meer dan 30 talen, waaronder vereenvoudigd Chinees, Duits, Frans, Japans en Spaans.
 • De Smart Folio’s voor iPad Air zijn verkrijgbaar voor € 89 in zwart, wit en drie nieuwe seizoenskleuren: donkermarineblauw, cyprusgroen en citrusroze.
 • Voor (ouders van) studenten en aankomende studenten in het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs, onderwijzend personeel en onderwijs­ondersteunend personeel is de nieuwe iPad Air verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl-edu/shop/.
 • In aanmerking komende klanten die een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang en Apple Arcade drie maanden lang gratis proberen. Deze speciale aanbieding geldt voor een beperkte tijd.
Back To Top