skip to Main Content
Apple Music Awards
Afbeelding: Apple / Apple maakt de jaarlijkse Apple Music Awards bekend.

Apple Music Awards

Vandaag heeft Apple de winnaars bekendgemaakt van de tweede jaarlijkse Apple Music Awards. De winnaars behoren tot de beste en meest spraakmakende muzikanten van 2020 en hebben een enorme impact op de wereldwijde cultuur. Er zijn Apple Music Awards in vijf verschillende categorieën en de winnaars worden bepaald deels op voordracht van redacteuren en deels op basis van populariteit onder klanten overal ter wereld. De winnaars van wereldwijde artiest van het jaar, songwriter van het jaar en doorgebroken artiest van het jaar zijn geselecteerd door de kenners en smaakmakers van het wereldwijde redactieteam van Apple Music. De awards voor song en album van het jaar zijn toegekend op basis van de streamcijfers waaruit blijkt waar Apple Music-abonnees dit jaar het meest naar luisterden.

Het Apple Music Awards-programma gaan van start op maandag 14 december 2020, met een week vol speciale optredens, fan-events, interviews en nog veel meer, en dit wereldwijd te streamen via Apple Music, Apple Music TV en de Apple TV-app. Fans die nog niet geabonneerd zijn op Apple Music kunnen zich aanmelden voor een gratis proefperiode van drie maanden via apple.com/nl/apple-music.

“De Apple Music Awards zijn onze kans om de geweldige artiesten in de schijnwerpers te zetten die volgens ons de wereld en onze klanten enorm hebben beïnvloed en geïnspireerd, en die ons dit jaar via muziek dichter bij elkaar hebben gebracht”, aldus Oliver Schusser, Vice President Apple Music and Beats van Apple. “Er staat een fantastische muziekweek gepland in december en we kijken er erg naar uit om deze week samen met deze artiesten en hun fans te vieren.”

En de winnaars zijn…

Artiest van het jaar: Lil Baby

Lil Baby is in 2020 een van de grootste namen in hiphop, met miljarden wereldwijde streams en meerdere tracks van “My Turn” die hoog in de hitlijsten van Apple Music staan. Met zijn diep ontroerende en actuele “The Bigger Picture”, heeft hij zich definitief gevestigd als onbetwistbare, authentieke stem van de jeugdcultuur. Zijn uitvoering van de track op het Rap Life Live-evenement van Apple Music was op zich al een van de opvallendste momenten van 2020. Sinds de mixtape waarmee hij in 2017 zijn debuut maakte, was Lil Baby al een intrigerende stem. Maar 2020 is het jaar waarin hij een onmiskenbare wereldster is geworden.

Lil Baby: “Dit jaar heeft me erg veranderd. Nu ik een artiest ben, heb ik het gevoel dat mijn stem via mijn muziek gehoord kan worden en dat ik wel iets moest zeggen. En mijn fans hebben geluisterd. Ik bedank dus al mijn fans, en Apple Music voor de speciale manier waarop zij contact met mijn fans mogelijk maken.”

Doorgebroken artiest van het jaar: Megan Thee Stallion

Met twee singles op nummer 1 en een langverwacht debuutalbum op komst, kun je rustig zeggen dat 2020 het jaar is van Megan Thee Stallion, de rapper uit Houston. Haar samenwerking met Cardi B op “WAP” en met Beyoncé op de “Savage”-remix zijn wereldwijd meer dan 300 miljoen keer beluisterd op Apple Music. De voormalige Apple Music Up Next-artiest breekt nu definitief door en dit is nog maar het begin voor haar.

Megan Thee Stallion: “Ik ben zo trots dat ik doorgebroken artiest van het jaar ben geworden. Het is echt fantastisch.. Apple Music rockt al zo lang met mij, zelfs voordat ik een Up Next-artiest werd, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik hou net zoveel van jullie als jullie van mij.”

Songwriter van het jaar: Taylor Swift

Taylor Swift is zonder twijfel een van de meest vooraanstaande en meest bekroonde songwriters, en haar album “folklore” bevestigt dit maar weer eens. “folklore” werd gedurende de eerste maanden van de coronapandemie in isolatie geschreven en opgenomen, stond meteen bovenaan de albumhitlijst van Apple Music en behaalde het record van het meest gestreamde popalbum op de dag van release. Met zijn melancholische verhalen over liefdesdriehoeken, spoken en trauma’s is “folklore” een lyrisch meesterwerk.

Taylor Swift: “Gekozen worden tot songwriter van het jaar is in elk jaar fantastisch, maar ik denk dat het dit jaar nóg specialer is, omdat ik alleen echt contact met mijn fans kon maken door songs te schrijven. Het betekent zo veel voor me: de reacties van de fans op de nummers die ik schrijf en de uitwisseling van emoties hebben me dit jaar echt op de been gehouden. Ik wil de fans daarvoor dus ontzettend bedanken en ook iedereen bij Apple Music voor alles wat jullie doen.”

Song van het jaar: “The Box” van Roddy Ricch

The Box”, de debuutsingle van Roddy Ricch, was de meest succesvolle en populairste single van het jaar, met wereldwijd ruim 460 miljoen Apple Music-streams tot nu toe. De single heeft talloze memes voortgebracht en heeft langer dan elke andere song bovenaan de hitlijsten gestaan in 2020.

Album van het jaar: “Please Excuse Me for Being Antisocial” van Roddy Ricch

Na het succes van “The Box” is het debuutalbum “Please Excuse Me for Being Antisocial” van de rapper uit Compton (Californië) sinds de release wereldwijd nu al ruim 1,5 miljard keer via Apple Music gestreamd.

Roddy Ricch: “Mijn eerste telefoon was een iPhone. Het is bizar dat mijn muziek me op een punt brengt dat een platform als Apple me in de schijnwerpers of op een voetstuk zet. Mijn waardering voor Apple Music kent geen grenzen. Het winnen van deze award motiveert me om nog harder te werken. Dit bevestigt dat ik op de juiste weg ben en dat ik het beste uit mezelf weet te halen.”

Back To Top