skip to Main Content
Apple Introduceert AirPods Max
Afbeelding: Apple / Met AirPods Max zijn de betoverende features van AirPods nu verkrijgbaar in een compleet nieuw draadloos over-ear design met uitgebalanceerd hifi‑geluid, actieve ruisonderdrukking, ruimtelijke audio en meer.

Apple introduceert AirPods Max

Apple heeft vandaag AirPods Max aangekondigd, een innovatieve draadloze koptelefoon met alle betoverende features van AirPods in een over-ear design met hifi-geluid. AirPods Max is voorzien van een speciaal akoestisch design, H1-chips en geavanceerde software die computationele audio mogelijk maakt. Het resultaat is een weergaloze muziekervaring met Adaptieve EQ, actieve ruisonderdrukking, de Transparantie-modus en ruimtelijke audio. AirPods Max wordt geleverd in vijf schitterende kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze. De koptelefoon is vanaf vandaag te bestellen en wordt geleverd vanaf dinsdag 15 december.

“AirPods zijn de populairste oortjes ter wereld en geliefd om hun gebruiksgemak, formidabele geluid en innovatieve design. Met AirPods Max hebben we de magische ervaring van AirPods verpakt in een schitterende over-ear koptelefoon met hifi-geluid”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing bij Apple. “Met zijn speciale akoestische design, krachtige H1-chips en geavanceerde software zorgt de draadloze AirPods Max via computationele audio voor de ultieme persoonlijke muziekervaring.”

Speciaal akoestisch design

Alles aan AirPods Max is met de grootste zorg ontworpen, zodat elke gebruiker van uitzonderlijk geluid kan genieten. Het ademende mesh-materiaal dat om de hoofdband zit, verdeelt het gewicht en vermindert de druk op het hoofd. De hoofdband zelf is van sterk en toch flexibel roestvrij staal en heeft een prettige pasvorm voor vrijwel elk hoofd. De hoofdband laat zich soepel uitschuiven en blijft goed in de gewenste stand zitten.

De oorschelpen zijn zo bevestigd dat de druk optimaal wordt verdeeld. Dankzij het revolutionaire design kunnen de schelpen onafhankelijk draaien en kantelen, zodat ze perfect op de contouren van het hoofd aansluiten. De oorkussens bevatten akoestisch ontworpen traagschuim zodat ze optimaal afdichten – cruciaal voor een intense geluidsbeleving. Met de Digital Crown, geïnspireerd op Apple Watch, kun je heel precies het volume regelen, audio afspelen of pauzeren, nummers overslaan, telefoontjes aannemen of beëindigen, en Siri activeren.

Baanbrekende muziekervaring

AirPods Max is voorzien van een door Apple ontworpen dynamische 40-mm driver die zorvoor een rijk en diep basgeluid, accurate middentonen en glasheldere hoge frequenties, zodat het hele geluidsspectrum voortreffelijk te horen is. Dankzij de unieke motor met twee ringmagneten van neodymium bedraagt de harmonische vervorming van AirPods Max minder dan 1 procent voor het complete hoorbare bereik, zelfs op maximaal volume. En via de door Apple ontworpen H1-chip in elke oorschelp, het speciale akoestische design en de geavanceerde software levert AirPods Max een optimale geluidskwaliteit met computationele audio. De chips bevatten 10 audiocores die wel 9 miljard bewerkingen per seconde aankunnen voor computationele audio. Dit resulteert in een baanbrekende muziekervaring, die nog verder wordt verbeterd met Adaptieve EQ, actieve ruisonderdrukking, de Transparantie-modus en ruimtelijke audio.

 • Adaptieve EQ: Adaptieve EQ stemt het geluid af op de pasvorm en de mate waarin oorkussens afsluiten. Op basis van het geluid dat de gebruiker bereikt, worden de lagere en middelste frequenties in real time aangepast. Zo ontstaat een rijke audio-ervaring waarbij geen enkel detail verloren gaan
 • Actieve ruisonderdrukking: De actieve ruisonderdrukking zorgt voor intens geluid wagebruikers helemaal in opgaan. Elke oorschelp heeft drie naar buiten gerichte microfoons die omgevingsgeluid detecteren, terwijl één microfoon aan de binnenkant van de oorschelp het geluid meet dat het oor van de luisteraar bereikt. Met behulp van computationele audio wordt de mate van ruisonderdrukking voortdurend aangepast aan de pasvorm van de koptelefoon en de bewegingen van de gebruiker
 • Transparantie-modus: In de Transparantie-modus horen gebruikers niet alleen de muzimaar ook het omgevingsgeluid. Op die manier klinkt alles, ook de eigen stem, volkomen natuurlijk, terwijl het geluid tegelijkertijd perfect wordt afgespeeld. Eén druk op de knop voor ruisonderdrukking is genoeg om te wisselen tussen actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus
 • Ruimtelijke audio: AirPods Max maakt gebruik van ruimtelijke audio. Dit houdt in dat bewegingen van het hoofd dynamisch worden gevolgd om geluid vrijwel overal in een ruimte te plaatsen. Zo klinkt het helemaal alsof je in de bioscoop zit als je content beluistert die is opgenomen in 5.1, 7.1 en Dolby Atmos. En met de gyroscoop en de versnellingsmeter in je AirPods Pro Max en iPhone of iPad volgt de ruimtelijke audio de beweging van je hoofd en je device, worden die bewegingsgegevens vergeleken en wordt vervolgens het geluidsveld verplaatst, zodat het geluid altijd goed is, ook als je je hoofd beweegt

De magie van AirPods

Net als de andere AirPods biedt de nieuwe AirPods Max ongeëvenaarde draadloze audio bij wat je ook doet. Dus of je nu muziek luistert, met mensen belt, films of tv-series kijkt, games speelt, of iets aan Siri vraagt: het geluid is altijd even geweldig. Net als AirPods en AirPods Pro is ook AirPods Max met een simpel tikje te configureren. De koptelefoon wordt dan automatisch gekoppeld aan alle devices die bij je iCloud-account zijn aangemeld, waaronder iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch en Apple TV.

AirPods Max detecteert automatisch wanneer hij op het hoofd wordt gezet, aan de hand van de optische en positiesensoren. Zodra hij op het hoofd zit, hoor je geluid. En dat wordt weer gepauzeerd zodra je de koptelefoon afzet of een oorschelp optilt. Telefoongesprekken en Siri-commando’s klinken kraakhelder op AirPods Max dankzij de straalvormende microfoons die omgevingsgeluid onderdrukken en vooral je stem laten horen.

Batterij en prestaties

De batterij van AirPods Max gaat geweldig lang mee en levert tot wel 20 uur hifi-geluid, gesprekstijd of filmgeluid met actieve ruisonderdrukking en ruimtelijke audio ingeschakeld.
AirPods Max wordt geleverd met een zachte, compacte Smart Case die de batterij spaart wanneer AirPods Max niet in gebruik is.

Andere features

 • Je kunt automatisch wisselen tussen je iPhone, iPad en Mac als geluidsbron. Wanneer je muziek afspeelt op een Mac, kun je probleemloos een telefoontje aannemen op je iPhone. AirPods Max wisselt dan automatisch.
 • Via Audio delen kun je eenvoudig een audiostream delen tussen twee paar AirPods op iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV 4K.
 • Houd AirPods Max dicht bij het device en je verbindt ’m met een tikje.
 • Muziek afspelen, bellen, het volume regelen, routeaanwijzingen krijgen enzovoort. Het gaat allemaal extra eenvoudig als je het aan Siri vraagt. Met ‘Berichten aankondigen’ leest Siri automatisch de berichten voor die je binnenkrijgt.

Prijzen en beschikbaarheid

 • AirPods Max kan vanaf vandaag worden besteld voor €629 via apple.com/nl en in de Apple Store-app in de VS en meer dan 25 andere landen en regio’s. AirPods Max wordt geleverd vanaf dinsdag 15 december.
 • AirPods Max vereist Apple devices met iOS 14.3 of hoger, iPadOS 14.3 of hoger, macOS Big Sur 11.1 of hoger, watchOS 7.2 of hoger, of tvOS 14.3 of hoger.
 • AirPods zijn verkrijgbaar vanaf €179 en AirPods Pro zijn verkrijgbaar voor €279.
 • Klanten kunnen hun AirPods Max, AirPods Pro en AirPods gratis laten voorzien van een persoonlijke inscriptie via apple.com/nl en de Apple Store-app.
Back To Top