skip to Main Content
De Beste App Store-titels Van 2020
Afbeelding: Apple / De vijftien beste App Store-titels van 2020 zijn die apps en games die opvallen door hun positieve culturele bijdrage, doordat ze mensen helpen of op een andere manier van betekenis zijn.

De beste App Store-titels van 2020

Apple heeft vandaag de beste App Store-titels van 2020 bekendgemaakt, dat wil zeggen die vijftien apps en games die dit jaar onmisbaar waren om ons leven makkelijker, gezonder en meer verbonden te maken. Deze apps en games vallen niet alleen op door hun hoge kwaliteit, creatief ontwerp, bruikbaarheid en innovatieve technologie. Wat even belangrijk is, is dat ze een positieve culturele bijdrage leveren, mensen helpen of op een andere manier van betekenis zijn.

“Dit jaar geldt meer dan ooit dat onze meest creatieve en verbonden momenten zich via apps afspelen. Dit hebben we te danken aan het geweldige werk van al die ontwikkelaars die ons het afgelopen jaar allerlei nieuwe, behulpzame appervaringen hebben gebracht”, aldus Phil Schiller, Apple Fellow. “Overal ter wereld hebben talloze ontwikkelaars de mooiste dingen bedacht. Deze vijftien winnaars zijn een uitstekende afspiegeling van die innovatiedrang. Hun impact is voor zoveel mensen van groot belang, of het nu gaat om fit en ontspannen blijven, thuisonderwijs volgen of honger bestrijden.”

De onafhankelijke ontwikkelaar van Wakeout! zorgt ervoor dat we thuis tijdens het (school)werk lekker kunnen blijven bewegen met lichte oefeningen voor iedereen. Met de uitgebreide fantasiewerelden in games als Genshin Impact, Legends of Runeterra, Disco Elysium, Long Hat House en Sneaky Sasquatch in Apple Arcade ben je er echt helemaal uit, terwijl Disney+ de onbegrensde mogelijkheden biedt waar velen van ons zo naar snakken. Dankzij de App Store-winnaars van 2020 kunnen we er thuis het beste van maken: afstandsonderwijs via Zoom, dagelijkse routines instellen met Fantastical of rustig in slaap vallen met Endel.

Beste apps van 2020

iPhone-app van het jaar: Wakeout!, ontwikkeld door Andres Canella.

iPad-app van het jaar: Zoom.

Mac-app van het jaar: Fantastical, ontwikkeld door Flexibits.

Apple TV-app van het jaar: Disney+.

Apple Watch-app van het jaar: Endel.

Beste games van 2020

iPhone-game van het jaar: Genshin Impact van miHoYo.

iPad-game van het jaar: Legends of Runeterra van Riot Games.

Mac-game van het jaar: Disco Elysium van ZA/UM.

Apple TV Game van het Jaar: “Dandara Trials of Fear,” van Long Hat House.

Apple Arcade-game van het jaar: Sneaky Sasquatch van RAC7.

App-trend van 2020

Apps zijn een afspiegeling van onze cultuur en in 2020 hebben ontwikkelaars heel duidelijk een trend ingezet waarbij we meer naar elkaar omzien. Om gebruikers de dagelijkse zelfzorg te bieden die ze nodig hebben en om Black-welzijn te onderstrepen, heeft Shine een categorie toegevoegd die speciaal gewijd is aan geestelijke gezondheid en Black lives. Voor leerkrachten en leerlingen die een nieuwe schoolsituatie moesten uitvinden, biedt Explain Everything Whiteboard een samenwerkingstool in de cloud, waarmee groepjes leerlingen zelfs op afstand aan projecten kunnen blijven samenwerken. En voor gezinnen die in contact willen blijven met hun dierbaren, heeft Caribu tientallen interactieve games en meer dan honderd boeken toegevoegd aan hun realtimeplatform voor videogesprekken. Pokémon GO heeft zijn populaire game voor buiten aangepast met onderdelen die je thuis kunt spelen. De ShareTheMeal-app van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties maakt het gebruikers makkelijk om hun maaltijd met anderen te delen. De teller staat inmiddels op 87 miljoen gedeelde maaltijden. Wereldwijd hebben appontwikkelaars hun creatieve energie aangewend om gebruikers te helpen gezond te blijven, onderwijs te volgen, contact te houden en zich te vermaken.

Speciaal voor deze vijftien titels hebben de ontwerpers van Apple voor het eerst een fysieke prijs gemaakt. Het ontwerp is ingegeven door het bekende blauwe App Store-symbool en de onderscheiding is helemaal gemaakt van gerecycled aluminium. Op de voorkant staat het App Store-logo en op de achterkant de naam van de winnaar.

Back To Top