skip to Main Content
Apple Lanceert Nieuwe Projecten Voor Het Racial Equity And Justice Initiative
Afbeelding: Apple / In het kader van Apple’s toezegging van 100 miljoen dollar voor het Racial Equity and Justice Initiative, ondersteunt het bedrijf de lancering van het Propel Center (zie hierboven), een innovatieve hub voor de hele HBCU-community die lesprogramma’s, stages en coaching verzorgt.

Apple lanceert nieuwe projecten voor het Racial Equity and Justice Initiative

Vandaag heeft Apple een aantal nieuwe grote projecten aangekondigd in het kader van het REJI-initiatief (Racial Equity and Justice Initiative) van 100 miljoen dollar. Hiermee moeten de barrières geslecht en het onrecht bestreden worden waarmee groepen van kleur te maken hebben. Deze toekomstgerichte en maatschappijbrede inspanningen omvatten het Propel Center, een unieke innovatie- en kennishub voor HBCU’s (Historically Black Colleges and Universities); een Apple Developer Academy die programmeer- en technisch onderwijs biedt aan leerlingen in Detroit; en risicokapitaalfondsen voor ondernemers van kleur. Al deze REJI-inspanningen van Apple zijn erop gericht om mensen van kleur in het hele land meer kansen te bieden en te helpen de volgende generatie diverse leiders op te bouwen.

“Wij allen dragen verantwoordelijkheid voor de urgente taak om een rechtvaardigere, gelijkwaardigere wereld vorm te geven – en deze nieuwe projecten zijn een duidelijk signaal van Apple’s niet aflatende inzet”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We lanceren de nieuwste initiatieven van REJI met partners uit allerlei sectoren en achtergronden, van leerlingen tot leraren, ontwikkelaars tot ondernemers en buurtwerkers tot advocaten. Samen gaan we groepen die al veel te lang te lijden hebben onder racisme en discriminatie middelen aanreiken om hun achterstand weg te werken. We vinden het een eer dat we mogen helpen bij het verwezenlijken van deze visie en dat we de waarden van gelijkwaardigheid en inclusiviteit die Apple hoog in het vaandel heeft staan handen en voeten kunnen geven.”

Afgelopen juni kondigde Apple REJI aan, in de nasleep van de wereldwijde demonstraties na de moord op Breonna Taylor, George Floyd en talloze anderen. Het initiatief is gestoeld op Apple’s activiteiten om rassengelijkheid te bevorderen in het onderwijs, de economie en het strafrechtsysteem, en wordt geleid door Apple’s Vice President voor Environment, Policy en Social Initiatives, Lisa Jackson. REJI juicht de interne inspanningen van Apple toe op het gebied van diversiteit en inclusie op elk niveau van het bedrijf.

“Ieder mens verdient evenveel kansen, ongeacht zijn of haar huidskleur of postcode”, aldus Jackson. “Veel te lang hebben mensen van kleur te maken gehad met stuitende onrechtvaardigheid en institutionele belemmeringen bij het nastreven van de Amerikaanse droom. We zijn er dan ook trots op dat we onze stem en middelen kunnen inzetten voor het creëren van kansen die erkenning en inspiratie bieden en tot belangrijke veranderingen leiden.”

Apple’s steun voor HBCU’s wordt uitgebreid met het Propel Center

Apple werkt samen met Southern Company en allerlei plaatselijke belanghebbenden aan de lancering van het Propel Center, een unieke hub voor innovatie en kennis voor de HBCU-community. Met de bijdrage van 25 miljoen dollar van Apple kan het Propel Center straks HBCU-studenten en de faculteit steunen via een krachtig virtueel platform, een fysieke campus in het historische Atlanta University Center, en met activiteiten op de campus van partnerinstellingen.

Het is de bedoeling dat het Center de volgende generatie diverse leiders ondersteunt door middel van innovatieve lesprogramma’s, technologische ondersteuning, carrièremogelijkheden en fellowshipprogramma’s. Het Propel Center biedt een grote verscheidenheid aan onderwijsrichtingen, zoals AI en machine learning, landbouwtechnologie, maatschappijwetenschappen, podiumkunsten, appontwikkeling, augmented reality, ontwerp en creatieve vakken, carrièreplanning en ondernemerschap. Apple experts helpen met de ontwikkeling van de lesprogramma’s en geven langdurige coaching en leerondersteuning, en bieden ook stageplekken aan.

Het Propel Center is bedacht en ontworpen door Ed Farm, een vernieuwende organisatie die gericht is op het stimuleren van innovatie en gelijke kansen in het onderwijs. Het initiatief wordt gedragen door de samenwerking tussen Apple en Ed Farm en het werk van het bedrijf met een dertigtal HBCU’s, waarbij op campussen en gemeenschappen overal in de VS programmeerlessen, creatieve ontwikkeling en carrièremogelijkheden worden aangeboden.

“We vinden het fantastisch om samen met Apple aan dit buitengewone project te kunnen werken”, zegt Anthony Oni, oprichter en bestuursvoorzitter van Ed Farm en vicevoorzitter bij Southern Company. “Het Propel Center helpt leiderschap te ontwikkelen en innovatie in technologie en andere richtingen te stimuleren, waardoor het als springplank fungeert voor gemeenschappen in heel Amerika.”

Als onderdeel van Apple’s langlopende samenwerkingsverband met HBCU’s, roept het bedrijf ook twee nieuwe beurzen in het leven ter ondersteuning van de HBCU-engineeringprogramma’s. De nieuwe Innovation Grants van Apple helpen HBCU Colleges of Engineering hun lesprogramma over silicon- en hardware-engineering samen met experts van Apple te ontwikkelen. Het nieuwe Faculty Fellows Program ondersteunt HBCU-leerkrachten die zich bezighouden met R&D met begeleiding, hulp bij het ontwikkelen van het lesprogramma en financiële middelen voor hun laboratoriumruimte.

Voortbordurend op het reeds langlopende beursprogramma met het Thurgood Marshall College Fund, biedt Apple nu ook beurzen aan aan 100 nieuwe Apple Scholars uit ondervertegenwoordigde groepen. Het Apple Scholars-programma omvat naast financiële ondersteuning ook begeleiding en werkervaring bij Apple.

Eerste Apple Developer Academy in VS opent deuren in centrum van Detroit

Later dit jaar opent Apple een Apple Developer Academy in Detroit, de eerste in zijn soort in de VS. Detroit heeft een kleurrijke gemeenschap van zwarte ondernemers en ontwikkelaars, met meer dan 50.000 bedrijven met een zwarte eigenaar, volgens de volkstellingsgegevens van de VS. Doel van de Academy is om jonge zwarte ondernemers, makers en programmeurs te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hebben om een baan te krijgen in de iOS-app-economie die momenteel razendsnel groeit. De cursussen van de Apple Developer Academy, die gestart zijn in samenwerking met Michigan State University, zijn toegankelijk voor alle studenten van Detroit, ongeacht hun opleiding of programmeerervaring.

De Apple Developer Academy gaat twee programma’s aanbieden in Detroit. Er is een introductieprogramma van 30 dagen dat bedoeld is voor studenten die aan het nadenken zijn over een carrière in de app-economie en beter willen begrijpen wat het werk van ontwikkelaars inhoudt. Het complete academische programma is een intensieve cursus van 10 tot 12 maanden waarmee beginnende ontwikkelaars de vaardigheden kunnen ontwikkelen die nodig zijn om deel te nemen aan de iOS-app-economie en misschien zelfs een eigen bedrijf te kunnen starten. Apple verwacht dat de programmering van de Academy een kleine 1000 studenten per jaar kan bereiken met een lesprogramma dat programmeren, ontwerp, marketing en professionele vaardigheden omvat.

En volgende maand biedt Apple de eerste lichting van zijn Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers voor een virtuele ervaring, en biedt een-op-een programmeerbegeleiding door Apple experts en engineers, evenals mentorschap, inspiratie en inzichten van top Apple leiders.

Ondernemers kansen bieden met nieuwe financiële partnerschappen

Ondernemers van kleur lopen voortdurend tegen barrières aan om toegang tot financiering te krijgen. Om hier wat aan te doen, kondigt Apple vandaag twee nieuwe investeringsprojecten in risicokapitaal en bankieren aan, die beide kapitaal moeten opleveren voor bedrijven die in bezit zijn van minderheden. Het bedrijf investeert de komende 20 jaar 10 miljoen dollar in Harlem Capital, een beginnend risicokapitaalbedrijf in New York, ter ondersteuning van diens investeringen in 1000 bedrijven met oprichters van diverse achtergrond. Naast het verstrekken van kapitaal aan ondernemers van kleur, zal Harlem Capital ook zijn deskundigheid verlenen aan Apple’s bredere inspanningen om de toegang tot economische oplossingen te stimuleren. Het bedrijf gaat leerlingen van de Detroit Developer Academy en deelnemers aan Apple’s Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers begeleiden en adviseren. Verder gaat Apple ook het stageprogramma van Harlem Capital steunen, dat gericht is op het openen van deuren voor ambitieuze vrouwen en investeerders uit minderheidsgroeperingen.

Het bedrijf investeert tevens 25 miljoen dollar in het Vision Impact Fund van Siebert Williams Shank, dat kapitaal verstrekt aan kleine en middelgrote bedrijven, met de nadruk op bedrijven van minderheden. Het fonds wil vooral bedrijven ondersteunen die opereren in markten die nog niet goed bediend worden en die initiatieven voor inclusieve groei stimuleren.
Plaatselijke organisaties stimuleren

Als onderdeel van de activiteiten voor REJI, blijft Apple bijdragen aan community colleges, nonprofit-advocaten en plaatselijke organisaties die kansen creëren voor jonge mensen.

Apple geeft een bijdrage aan The King Center, een levend monument ter nagedachtenis aan Dr. Martin Luther King Jr., om zijn ideeën te verbreiden en nieuwe generaties te inspireren zijn onvoltooide werk voort te zetten. Volgende week doet Dr. Bernice A. King, dochter van Dr. King en CEO van The King Center, een oproep voor actie die jonge mensen moet aanmoedigen zich in te zetten voor hun gemeenschap in het kader van Apple’s “Challenge for Change”-serie. Dit laatste is een lespakket dat aanknopingspunten en opdrachten biedt om problemen over ras en ongelijkheid beter bespreekbaar te maken.

Apple’s bijdrage aan The King Center komt bovenop eerdere donaties die het bedrijf deed aan nonprofit-organisaties die gelijkheid en rechtvaardigheid bevorderen, zoals het Birmingham Civil Rights Institute en het Equal Justice Initiative in Montgomery, Alabama.

Back To Top