skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Eerste Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten eerste kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van het boekjaar 2021, dat werd afgesloten op 26 december 2020. De kwartaalomzet was met $ 111,4 miljard de hoogste ooit, een stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 1,68 per aandeel, een stijging van 35 procent. De internationale verkopen vertegenwoordigden 64 procent van de totale omzet.

“Dit recordkwartaal voor Apple was nooit mogelijk geweest zonder het onvermoeibare en innovatieve werk van elk teamlid van Apple ter wereld”, zegt Tim Cook, CEO van Apple. “We zijn ontzettend blij met de enthousiaste reacties van klanten op het onovertroffen assortiment van baanbrekende producten dat we tijdens de feestdagen hebben mogen aanbieden. Daarnaast zijn we bezig om de community waar we deel van uitmaken weer sterk en eerlijk te maken. Dat proberen we onder andere door ons Racial Equity and Justice Initiative en met onze belofte dat we de komende jaren $ 350 miljard gaan investeren in de Verenigde Staten.”

“Onze bedrijfsprestaties in het kwartaal tot december is te danken aan een groei in de dubbele cijfers binnen al onze productcategorieën. We hebben records verbroken in al onze geografische segmenten en een recordaantal actieve devices bereikt”, vertelt Luca Maestri, CFO van Apple. “Dankzij deze resultaten kwam onze cashflow uit op $ 38,8 miljard. Verder hebben we dit kwartaal ruim $ 30 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders. Dit ligt in het verlengde van ons streven naar een neutrale nettokaspositie.”

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,205 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Het dividend wordt per 11 februari 2021 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 8 februari 2021 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2021 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 27 januari 2021 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top