skip to Main Content
Dan Riccio Zet Nieuwe Carrièrestap Bij Apple
Afbeelding: Apple / Dan Riccio.

Dan Riccio zet nieuwe carrièrestap bij Apple

Vandaag heeft Apple bekendgemaakt dat Dan Riccio een nieuwe functie krijgt waarin hij zich onder CEO Tim Cook gaat bezighouden met een nieuw project. Hij zet hiermee zijn ruim twintigjarige carrière bij Apple voort die zich kenmerkt door innovatie, service en leiderschap. John Ternus heeft vanaf nu de leiding over Apple’s Hardware Engineering-organisatie als lid van het management.

“Elke innovatie die Dan met Apple heeft gerealiseerd heeft ons als bedrijf nog beter en innovatiever gemaakt. Daarom zijn we ontzettend blij dat hij deel van het team blijft uitmaken”, zegt Tim Cook, CEO van Apple. “Door zijn diepgaande expertise en zeer brede ervaring is John een krachtdadige en visionaire leider voor onze Hardware Engineering-teams. Ik wil hem en de teams feliciteren met deze nieuwe stappen en ik kijk al uit naar alle innovaties die ze ons gaan brengen.”

Riccio speelt een sleutelrol bij het ontwerp, de ontwikkeling en technische realisatie van bijna alle Apple producten. Hij heeft de Hardware Engineering-teams samengesteld en het vermogen van Apple vergroot om met de hoogste kwaliteit te innoveren op meerdere nieuwe productlijnen tegelijk, vanaf de eerste generatie iMac tot de meer recente 5G iPhone-serie, Macs met M1-chip en AirPods Max. Riccio trad in 1998 in dienst bij Apple als leider van het Product Design-team. In 2010 werd hij Vice President of iPad Hardware Engineering en in 2012 versterkte hij het management als hoofd van de afdeling Hardware Engineering. In zijn nieuwe positie als Vice President Engineering blijft Riccio een sleutelrol spelen in het vormgeven van de toekomst van Apple producten.

“Werken bij Apple heb ik altijd gezien als een enorme kans om de beste producten ter wereld te mogen maken met de meest getalenteerde mensen die je je maar kunt voorstellen”, aldus Riccio. “Na 23 jaar leiding te hebben gegeven aan onze Product Design- en Hardware Engineering-teams, culminerend in ons grootste en meest ambitieuze productjaar ooit, is dit het perfecte moment voor verandering. Ik kijk ernaar uit om te gaan doen wat ik het liefste doe: al mijn tijd en energie in Apple stoppen om iets nieuws en geweldigs te maken.”

Ternus krijgt de functie van Senior Vice President of Hardware Engineering. Ternus kwam in 2001 bij het Product Design-team van Apple en is sinds 2013 Vice President Hardware Engineering bij het bedrijf.

Tijdens de afgelopen periode van bijna 20 jaar bij Apple had Ternus de leiding over de hardware-engineering van allerlei revolutionaire producten, waaronder de eerste generatie AirPods en alle iPad-generaties. Kort geleden leidde Ternus het hardwareteam dat verantwoordelijk is voor de geweldige iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Tevens speelt hij een grote rol in de overgangsfase van de Mac op Apple silicon, waar het bedrijf nog middenin zit. Ternus heeft een Bachelor of Science-diploma op het gebied van Mechanical Engineering van de University of Pennsylvania.

Back To Top