skip to Main Content
Monica Lozano Treedt Toe Tot De Raad Van Bestuur Van Apple
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Monica Lozano treedt toe tot de raad van bestuur van Apple

Vandaag heeft Apple bekendgemaakt dat Monica Lozano, President en CEO van de College Futures Foundation, is toegetreden tot de raad van bestuur van Apple. Lozano heeft ruime leidinggevende ervaring in zowel de publieke als private sector en kan bogen op een gedegen reputatie op het gebied van diversiteit en het bieden van gelijke kansen.

Voordat ze aan de slag ging bij de College Futures Foundation was Lozano 30 jaar lang werkzaam in de media als redacteur en uitgever van La Opinión, de grootste Spaanstalige krant van de VS. In die periode belichtte ze diverse onderwerpen, van kindersterfte tot de aids-epidemie. Aansluitend werd ze voorzitter en CEO van ImpreMedia, het moederbedrijf van La Opinión. Lozano blijft deel uitmaken van de raden van bestuur van Target Corporation en Bank of America Corporation.

“Via haar rol als leidersfiguur en haar baanbrekende activiteiten in het bedrijfsleven, de media en een steeds grotere kring liefdadigheidsinstellingen, werkt Monica aan een meer gelijkwaardige toekomst in het onderwijs en ons dagelijks leven”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Dankzij haar principes en ruime ervaring kan Apple blijven groeien en innoveren, en een positieve rol blijven spelen in het leven van onze medewerkers, klanten en gemeenschappen.”

“In elke organisatie die van haar visie en expertise heeft mogen profiteren, heeft Monica een voortrekkersrol gespeeld”, aldus Arthur Levinson, bestuursvoorzitter van Apple. “Na een gedegen en vruchtbare zoektocht ben ik ervan overtuigd dat Monica een positieve impact zal hebben op onze raad van bestuur en op Apple als geheel.”

“Ik heb Apple altijd bewonderd om zijn uitgangspunt dat technologieën pas echt tot hun recht komt als ze worden ingezet om levens te verbeteren en aan een betere wereld te werken”, aldus Lozano. “Ik kijk ernaar uit om samen met Tim, Art en de overige bestuursleden Apple te helpen om die waarden hoog te houden en voort te borduren op een rijke en productieve geschiedenis.”

In haar carrière als business leader, overheidsfunctionaris en filantroop heeft Lozano een onuitwisbare impact gehad op bedrijven en gemeenschappen in de VS en de rest van de wereld. Zo won ze prijzen van organisaties als de Leadership Conference on Civil and Human Rights en de United States Hispanic Chamber of Commerce.

In haar functie als CEO van de College Futures Foundation is Lozano een onvermoeibare pleitbezorger voor een ruimere toegang tot hoger onderwijs. Samen met liefdadigheidsinstellingen, lokale overheden en staten, en plaatselijke gemeenschappen streeft ze naar betere kansen voor studenten met lagere inkomens en studenten van kleur.

Lozano is medeoprichter van het Latinos and Society Program van het Aspen Institute, en voormalig voorzitter van de Board of Regents van de University of California en de raad van bestuur van liefdadigheidsinstelling de Weingart Foundation. Daarnaast is Lozano voormalig lid van de raad van bestuur van The Walt Disney Company.

Back To Top