skip to Main Content
Apple Eert Geschiedenis En Bijdragen Van Vrouwen
Afbeelding: Apple / In maart krijgen Store-bezoekers de kans om in de speciale Today at Apple-serie “Zij creëert” van verschillende vrouwen te leren. Via creativiteit worden belangrijke onderwerpen aangekaart en ontdekken de deelnemers hoe ze ook iets voor anderen kunnen betekenen. Op 7 maart presenteert kunstenaar Aurélia Durand, die ook het artwork voor de collectie maakte, een Kunst Lab-sessie met iPad bij Apple Champs-Élysées.

Apple eert geschiedenis en bijdragen van vrouwen

Ter ere van de Maand van de Vrouwengeschiedenis en Internationale Vrouwendag verschijnen er bij alle services van Apple nooit eerder vertelde verhalen, exclusieve content en speciaal samengestelde verzamelingen om extra stem te geven aan vrouwen die belangrijk zijn in cultuur en veranderingsprocessen. In deze content, die vanaf maart beschikbaar is, staan de maatschappelijke, economische, culturele en politieke prestaties centraal van alle vrouwen die bijdragen aan de discussie rondom gendergelijkheid.

Klanten kunnen in virtuele Today at Apple-sessies nieuwe vaardigheden leren van vrouwelijke makers, ze kunnen bij Apple Fitness+ op Internationale Vrouwendag inspirerende work-outs doen, of bij Apple Podcasts luisteren naar een gloednieuw programma van ABC News met geluidsmateriaal van Claudia Alta ‘Lady Bird’ Johnson, voormalige first lady, dat nu voor het eerst voor een groot publiek beschikbaar is.

Hieronder presenteren we het aanbod voor klanten in maart en daarna.

App Store

Apple stelt vrouwen centraal die zichzelf uitdagen om nieuwe wegen en manieren van werken te ontwikkelen, en die hun kennis en ervaring met anderen delen. Klanten kunnen exclusieve interviews met vrouwelijke ontwikkelaars lezen, of kijken of ze iets naar hun gading vinden in de speciaal samengestelde verzameling Apps Made by Women. Daarnaast is er in de App Store in heel maart een App van de dag en een Game van de dag van een vrouwelijke maker en biedt Apple Arcade een verzameling games met krachtige vrouwen in de hoofdrol.

Apple Music

Apple Music zet vrouwen in de schijnwerpers die toonaangevend zijn op hun gebied, records breken, lijsten aanvoeren en anderen inspireren en beïnvloeden met hun werk in en voor de (populaire) cultuur. Luisteraars van Apple Music kunnen genieten van diverse speciaal samengestelde ‘Visionary Women’-afspeellijsten van artiesten en influencers uit de hele wereld. Verder zullen er bij Apple Music vier korte films met nieuw materiaal te zien zijn en presenteren Apple Music-radio en Apple Music TV op 8 maart 24 uur lang stemmen, verhalen en muziek van fantastische vrouwen.

Apple Books

Apple Books brengt landspecifieke verzamelingen waarin bijdragen van vrouwen op allerlei gebied worden belicht. Naast een selectie van biografieën en memoires van pioniers kunnen klanten verzamelingen vinden waarin literaire beroemdheden en interessante nieuwe talenten in de schijnwerpers worden gezet, met fictiewerken van vrouwen met spannende nieuwe ideeën in elke genre, van romantiek tot sciencefiction. Ook zijn er aanbevelingen voor geweldige boeken en audioboeken met verhalen over bijzondere vrouwen in bijzondere tijden, van vrouwen die wijsheid en wegen tot zelfontplooiing delen, en met verkenningen van belangrijke intersectionele feministische perspectieven.

Apple Kaarten

Op Apple Kaarten komen speciaal samengestelde Gidsen beschikbaar, in samenwerking met Atlas Obscura, Complex, Michelin, HER en Street Art Cities. Gebruikers kunnen van alles ontdekken, van prachtige standbeelden van bijzondere vrouwen tot restaurants van vrouwelijke topkoks en culinaire talenten van over de hele wereld, interessante bedrijven in Los Angeles en straatkunst van vrouwelijke makers in New York.

Apple Podcasts

Luisteraars kunnen allerlei podcasts beluisteren over krachtige vrouwen, zoals Jennifer Doudna, winnares van de Nobelprijs voor Scheikunde 2020; Billie Eilish, singer-songwriter met een recordaantal Grammy’s; Amanda Gorman, National Youth Poet Laureate van de VS; en de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris. Ook is er een verzameling podcasts van door vrouwen opgerichte studio’s, zoals audiochuck, Lemonada Media en Wonder Media Network, en een speciale uitgave ‘The Power of Sisterhood’, die bestaat uit podcasts met thema’s rondom de rol van vrouwen in samenleving, cultuur en gezin en de vele manieren waarop vrouwen samen aan positieve verandering werken.

Heel interessant is ook de nieuwe podcast die ABC News op 1 maart lanceert: In Plain Sight: Lady Bird Johnson, over Claudia Alta ‘Lady Bird’ Johnson. Deze bestaat uit opnamen, afkomstig uit meer dan 123 uur van haar audiodagboeken uit het Witte Huis, die nooit eerder voor het grote publiek te horen zijn geweest. De luisteraar hoort verrassende onthullingen – in kleurrijke, leerzame en vaak grappige details – over hoe de voormalige first lady in de door macht bepaalde, gepolariseerde politiek van haar tijd een plaats heeft verworven als meest vertrouwde adviseur en politieke partner van president Lyndon B. Johnson.

Apple News

Lezers kunnen speciaal samengestelde onderwerpgroepen in Apple News verkennen, waarin diverse inspirerende figuren uit heden en verleden, minder bekende verhalen uit de vrouwengeschiedenis en de beste journalistieke verhalen rondom belangrijke vrouwenkwesties worden belicht. En op Internationale Vrouwendag kunnen lezers nog dieper in de materie duiken met een Spotlight-verzameling artikelen over inspirerende moderne leiders overal ter wereld.

Apple TV-App

In de Apple TV-app worden showrunners, regisseurs, acteurs en anderen in de schijnwerper gezet die zich – zowel voor als achter de camera – inzetten voor gelijkheid voor vrouwen. Er zijn speciaal samengestelde verzamelingen met verhalen van beroemde vrouwen en nieuwe talenten, waarin toonaangevende vrouwen van Apple TV+ in de schijnwerpers worden gezet en bijzondere series, films en documentaires van makers over de hele wereld worden uitgelicht.

Apple Fitness+

Vanaf Internationale Vrouwendag kunnen abonnees van Apple Fitness+, begeleid door afspeellijsten met muziek van alleen vrouwen, losgaan in een verzameling van 24 work-outs met High Intensity Interval Training, Rowing, Strength, Core, Treadmill, Cycling, Dance, Yoga en Mindful Cooldown. In deze work-outs staat de vrouw centraal, soms met een compleet thema, zoals doorzettingsvermogen, gelijke kansen en barrières doorbreken, soms door middel van inspirerende en motiverende nummers van geweldige vrouwelijke artiesten in alle muziekgenres. Op 8 maart wordt er een ‘Time to Walk’-aflevering uitgebracht met de in Korea geboren Min Jin Lee, auteur van The New York Times-bestseller Pachinko. Zij vertelt hierin hoe ze door middel van verhalen vertellen haar stem vond en hoe haar familie een nieuw leven opbouwde toen ze naar de Verenigde Staten waren verhuisd.

Apple Watch

Op 8 maart kunnen gebruikers van Apple Watch meedoen aan de activiteit-uitdaging van Internationale Vrouwendag en een limited-edition medaille verdienen door een work-out van minimaal 20 minuten op te nemen.

Research-App

De Apple Women’s Health Study is een uniek onderzoek, met als doel meer inzicht te krijgen in de menstruatiecyclus en het verband tussen de cyclus en de overgang en aandoeningen als het polycysteus-ovariumsyndroom en onvruchtbaarheid. Dit meerjarig onderzoek wordt uitgevoerd samen met onderzoekers aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health en het National Institute of Environmental Health Sciences, en gebruikers van iPhone en Apple Watch in de hele VS doen mee via de Research-app.

Today at Apple

Samen met It’s Nice That, uitgever van publicaties over ontwerp en kunst, organiseert Today at Apple drie virtuele sessies over een nieuwe blik op schoonheid en inclusiviteit, met optredens van illustrator en ontwerper Sara Andreasson, fotograaf en regisseur Camila Falquez en documentairefotograaf en -regisseur Bethany Mollenkof. Deze kunstenaars, die in hun werk veelvuldig de begrippen schoonheid, macht en representatie ter sprake brengen, zullen door middel van virtuele gesprekken en praktische handleidingen de deelnemers leren hoe ze de vrouwen in hun leven kunnen eren. Iedereen kan zich aanmelden via apple.co/new-world.

Back To Top