skip to Main Content
Entrepreneur Camp For Black Founders And Developers
Afbeelding: Apple / Op het allereerste Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers van Apple worden leidinggevenden en medewerkenden van dertien appbedrijven welkom geheten.

Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers

In het kader van Apple’s voortdurende steun aan de zwarte gemeenschap en zijn inspanningen om obstakels uit de weg te ruimen, verwelkomt het bedrijf vandaag leidinggevenden en medewerkers van dertien appbedrijven als de eerste lichting van het Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers.

In 2019 kwam Apple met het allereerste Entrepreneur Camp, een intensief technologielab voor appbedrijven dat was opgericht en werd geleid door ontwikkelaars uit ondervertegenwoordigde groepen. Destijds ging het om vrouwen die deelnamen als beginnend ondernemers en ontwikkelaars. De deelnemers aan dit programma hebben later goede financiering binnengehaald, krijgen veel lof en prijzen en vergroten hun teams én hun publiek van wereldwijde appgebruikers.

Het programma is bedoeld om ontwikkelaars de kans te geven hun apps op een hoger plan te tillen, onder meer door ze nieuwe technische vaardigheden bij te brengen en ze te leren met kritische blik naar de gebruikerservaring te kijken. Dit gebeurt in praktijkgerichte technologielabs, met individuele begeleiding door deskundigen en technici van Apple bij het programmeren, en met mentorschap, inspiratie en inzichten van hoge leidinggevenden van Apple.

Bovendien werkt Apple bij de begeleiding van de deelnemers samen met Harlem Capital, een op beginnende ondernemers gericht durfkapitaalbedrijf in New York met een nadruk op diversiteit. Deze nieuwe samenwerking maakt deel uit van het Racial Equity and Justice Initiative (REJI), een project van 100 miljoen dollar dat voortbouwt op de inspanningen van Apple voor raciale gelijkheid in het onderwijs, de economie en het strafrecht. De bedoeling is om gemeenschappen van kleur in het hele land meer kansen te geven en om de weg te bereiden voor de volgende generatie van diverse leiders.

“Deze geweldige appontwikkelaars en leidinggevenden belichamen de ondernemingsgeest die zo diep in de zwarte gemeenschap verankerd is,” zegt Lisa Jackson, Vice President Environment, Policy and Social Initiatives van Apple, die het REJI leidt. “In hun werk zien we nu al hoeveel programmeren te bieden heeft bij het bouwen aan een betere wereld en we zijn trots om ze te kunnen steunen terwijl zij de weg bereiden die ongetwijfeld door velen gevolgd gaat worden.”

Back To Top