skip to Main Content
Apple Maakt Samenwerking Met Malala Yousafzai Bekend
Afbeelding: Apple / Apple is een meerjarige samenwerking aangegaan met Malala Yousafzai voor de programmering van drama, komedie, documentaires, tekenfilms en kinderseries op Apple TV+.

Apple maakt samenwerking met Malala Yousafzai bekend

Apple maakt vandaag een meerjarige samenwerking bekend met Malala Yosafzai, vrouwenrechtenactivist en jongste Nobelprijswinnaar ooit. Voortbouwend op Malala’s al bestaande relatie met Apple en haar vermogen om mensen over de hele wereld te inspireren, gaat ze bijdragen aan originele programmering voor Apple TV+, met drama, komedie, documentaires, tekenfilms en kinderseries.

“Ik geloof dat verhalen de kracht bezitten om families tot elkaar te laten komen, vriendschappen te smeden, bewegingen op te bouwen en kinderen te laten dromen”, zegt Malala Yousafzai. “En ik kan me geen betere partner voorstellen dan Apple om deze verhalen tot leven te brengen. Ik ben dankbaar voor deze kans om vrouwen, jonge mensen, schrijvers en andere makers te ondersteunen terwijl zij ons hun beeld van de wereld laten zien.”

Malala en haar nieuwe productiebedrijf Extracurricular voegen zich bij de groeiende groep creatieve visionairen rondom Apple, onder wie ook Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Tom Hanks, Will Smith, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Idris Elba, Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani en Alfonso Cuarón.
Op haar zestiende publiceerde Malala haar autobiografische bestseller Ik ben Malala. Daarna heeft ze nog twee boeken geschreven, is er een documentaire over haar jeugd verschenen en heeft ze Assembly opgericht, een digitale nieuwsbrief voor meisjes en jonge vrouwen, die ook op Apple News beschikbaar is. Sinds de lancering in 2018 worden in Assembly verhalen gepubliceerd van jonge vrouwen in meer dan honderd landen en in meer dan twintig talen.

Malala heeft ook Malala Fund opgericht, een organisatie die opkomt voor het recht van meisjes op twaalf jaar veilig, gratis en goed onderwijs. Apple werd in 2018 de eerste Laureate partner van Malala Fund en ondersteunt het werk van de organisatie met plaatselijke docenten en voorvechters van meisjesrechten in acht landen waar de onderwijssituatie voor meisjes te wensen overlaat. Apple helpt ook met technologie, lesprogramma’s en onderzoek naar beleidsaanpassingen die nodig zijn om onderwijs voor meisjes te ondersteunen. De samenwerking is inmiddels verder uitgebreid en in Brazilië werken tien Apple Developer Academy’s samen met Malala Fund om meisjes daar en elders betere kansen op onderwijs te kunnen bieden.

Op Apple TV+ zijn bekroonde Apple Originals te zien van de creatiefste verhalenvertellers van dit moment. Apple TV+ biedt topkwaliteit op het gebied van series (zowel drama’s als comedy’s), speelfilms, documentaires en entertainment voor het hele gezin, en is te bekijken op een breed scala aan devices. Apple TV+, dat op 1 november 2019 werd gelanceerd, is ’s werelds eerste streamingdienst met alleen originele programma’s en heeft meer originele hits gebracht en binnen kortere tijd meer prijzen gekregen dan welke andere streamingdienst dan ook. Apple Originals hebben in iets meer dan een jaar 78 prijzen en 297 nominaties in de wacht gesleept, waaronder een Golden Globe, Critics Choice Awards, Critics Choice Documentary Awards, Daytime en Primetime Emmy Awards, een NAACP Image Award, een Peabody Award en meer.

Apple TV+ is in de Apple TV-app te gebruiken in meer dan honderd landen en regio’s op meer dan een miljard schermen, op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac, bepaalde smart-tv’s van LG, Sony en VIZIO, Amazon Fire TV- en Roku-devices, Chromecast met Google TV, PlayStation- en Xbox-consoles, en via tv.apple.com, voor € 4,99 per maand met een gratis proefperiode van zeven dagen. Klanten die een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Mac of iPod touch kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang gratis proberen. Deze speciale aanbieding blijft drie maanden geldig nadat het in aanmerking komende device voor het eerst is geactiveerd.

Back To Top