skip to Main Content
Apple Stopt Met De IMac Pro
Bron afbeelding: PR Apple

Apple stopt met de iMac ProApple maakte bekend dat het gaat stoppen met de verkoop van de iMac Pro. In de online Apple Store staat inmiddels de boodschap ‘Zolang de voorraad strekt’ op de productpagina van de iMac Pro, en is hij alleen nog maar als basisversie te koop.De iMac Pro werd geïntroduceerd aan het eind van 2017. En werd gezien als de tegenhanger van de toenmalige Mac Pro. Het uiterlijk was gelijk aan de “normale” iMac, op de kleur spacegrijs na, maar aan de binnenkant waren de nodige vernieuwingen.

Als consument kon je de iMac Pro met behoorlijk wat cores en betere grafische mogelijkheden opwaarderen. Wel moest je gelijk deze opties kiezen.Sinds de introductie heeft de iMac Pro weinig noemenswaardige interne updates gehad. En kreeg het ook nog eens concurrentie van de vernieuwde Mac Pro eind 2019. Daarbij bleek de afgelopen jaren dat de “normale” iMac vaak ook nog eens een beter en betaalbaarder alternatief te zijn, als vergelijking met de basis-uitvoering van de iMac Pro, voor veel consumenten. Want deze kreeg wel de nodige updates. Tegenwoordig heeft de consument ook nog eens de keuze voor de razendsnelle M1 processor, die we terugvinden in de Mac Mini, MacBook Air en MacBook.

Update 19 maart: Apple heeft de iMac Pro uit de online Apple Store gehaald.

Back To Top