skip to Main Content
Apple TV+ Kondigt ‘The Year Earth Changed’ Aan
Afbeelding: Apple / In het kader van de Dag van de Aarde gaat ‘The Year Earth Changed’ in première op Apple TV+, met David Attenborough als voice-over van deze liefdesverklaring aan een planeet in lockdown.

Apple TV+ kondigt ‘The Year Earth Changed’ aan

In het kader van de Dag van de Aarde brengt Apple TV+ The Year Earth Changed uit, een documentaire die door Emmy- en BAFTA-winnaar David Attenborough is ingesproken. Tegelijkertijd gaat het tweede seizoen van de documentaireseries ‘Tiny World’ en ‘Earth At Night In Color’ van start. Deze baanbrekende Apple Originals zijn op 16 april 2021 in ruim 100 landen voor het eerst te zien en zijn bedoeld om aandacht te vragen voor de Dag van de Aarde, de grootste jaarlijkse milieu-actie ter wereld.

“In dit bijzonder moeilijke jaar hebben veel mensen zich weer gerealiseerd hoe mooi en bijzonder de natuur is, en daar hebben ze veel troost in gevonden”, vertelt Attenborough. “De lockdown heeft zich echter ook ontpopt tot een uniek experiment dat ons met de neus op de feiten heeft gedrukt wat betreft de impact die wij op de natuur hebben. Uit de verhalen over het gedrag van allerlei dieren blijkt dat zelfs kleine veranderingen in ons doen en laten veel effect kunnen hebben.”

In ‘The Year Earth Changed’ zijn uit de hele wereld exclusieve beelden van een ongekend jaar in onze geschiedenis te zien. Deze special biedt een frisse kijk op de wereldwijde lockdown en verhalen met een optimistische boodschap. Mensen over de hele wereld hebben de natuur op unieke manieren beleefd, uiteenlopend van fluitende vogels in uitgestorven steden en walvissen die anders communiceren tot ontmoetingen met capibara’s in Zuid-Amerikaanse buitenwijken. In deze special van een uur lang kunnen kijkers zien hoe groot het effect op de natuur is als de mens zijn gedrag verandert. Denk aan minder cruiseschepen op zeeën en oceanen, stranden die een paar dagen per jaar gesloten zijn en manieren vinden om mens en dier harmonieus naast elkaar te laten leven. Deze documentaire, met David Attenborough als voice-over, is feitelijk een liefdesverklaring aan Moeder Aarde en laat zien hoe we hoop kunnen putten uit de veerkracht van de natuur. ‘The Year Earth Changed’ is geproduceerd door de Natural History Unit van BBC Studios en geregisseerd door Tom Beard met Mike Gunton en Alice Keens-Soper als uitvoerend producenten.

Seizoen twee van ‘Tiny World’ van uitvoerend producent Paul Rudd (uit de film ‘Ant-Man’, tevens de voice-over) biedt een uniek kijkje in de natuur en laat de vindingrijkheid en veerkracht van de kleinste wezens op onze planeet zien. Voor de zes afleveringen van deze docuserie is 3160 uur aan videomateriaal van ruim 200 diersoorten geschoten. Dat levert verrassende verhalen en spectaculaire beelden op van kleine dieren en hun opvallende overlevingstechnieken. Zo zijn er voor het eerst filmopnamen gemaakt van bijzondere garnalen die hun schoonmaakdiensten met een klapsignaal aan roofvissen aanbieden; van het bijtgedrag van Blennie-vissen dat op een ongeëvenaarde manier in slow motion is vastgelegd met Phantom-hogesnelheidscamera’s; en van de wimperspitsmuis, het zoogdier met de grootste eetlust op aarde. ‘Tiny World’ is geproduceerd door Plimsoll Productions met Tom Hugh Jones als uitvoerend producent, die de serie ook samen met David Fowler heeft geschreven. Namens Plimsoll Productions waren ook Grant Mansfield en Martha Holmes uitvoerend producenten.

De baanbrekende Apple Original-serie ‘Earth At Night In Color’ wordt ook vervolgd met een tweede seizoen, bestaande uit zes nieuwe afleveringen die weer door Tom Hiddleston (uit de Avengers-filmreeks) zijn ingesproken. Dankzij het gebruik van geavanceerde camera’s en een revolutionair postproductieproces laat ‘Earth At Night In Color’ de nachtelijke wonderen van de natuur in een verrassend nieuw licht zien. Activiteiten van dieren in het donker die nog nooit eerder zijn vastgelegd, zijn met nachtcamera’s in het licht van de volle maan gefilmd: olifanten die het onder de sterrenhemel bij een drenkplaats aan de stok krijgen met hyena’s of kangoeroes die op de tast op zoek gaan naar een partner. Andere dieren die in dit nieuwe seizoen voorbijkomen, zijn poema’s, ijsberen, manta’s en piepklein plankton in het duister van de oceaan. ‘Earth At Night In Color’ is geproduceerd door Offspring Films en Sam Hodgson met Alex Williamson als uitvoerend producent.

‘Tiny World’ en ‘Earth At Night In Color’ maken deel uit van een speciale Dag van de Aarde-collectie op Apple TV+ met allerlei content over het behoud van onze planeet. Andere titels zijn de film ‘The Elephant Queen’, die met de International Green Film Award van Cinema for Peace is bekroond, en ‘Here We Are: Notes for Living on Planet Earth’, die vorig jaar op de 50e Dag van de Aarde is uitgekomen. Meryl Streep is de verteller van deze korte animatiefilm naar de populaire kinderbestseller van Oliver Jeffers. Jacob Tremblay is de stem van een vroegwijze 7-jarige jongen. Op de vooravond van de Dag van de Aarde hoort hij van zijn ouders (Chris O’Dowd en Ruth Negga) welke wonderen er op onze planeet te vinden zijn. Hij ontdekt ook een mysterieuze tentoonstelling in een museum met de toepasselijke naam Museum van Alles.

Back To Top