skip to Main Content
Apple Voor Het Eerst Genomineerd Voor De Oscars
Afbeelding: Apple / De meeslepende oorglogsfilm ‘Greyhound’, naar een script van hoofdrolspeler Tom Hanks, heeft een Oscar-nominatie in de wacht gesleept voor beste geluid.

Apple voor het eerst genomineerd voor de Oscars

Cupertino, Californië – Apple heeft vandaag zijn eerste Oscar-nominaties in de wacht gesleept, iets meer dan een jaar na de wereldwijde lancering van Apple Original-films op Apple TV+. Het veelgeprezen ‘Wolfwalkers’ is genomineerd als beste animatiefilm en de meeslepende oorlogsfilm ‘Greyhound’, naar een script van hoofdrolspeler Tom Hanks, maakt kans op een Oscar voor het beste geluid. Met deze Oscar-nominaties erbij opgeteld heeft Apple nu al 81 prijzen en 329 nominaties op zijn naam staan.

“Het is fantastisch dat deze unieke, waardevolle films wereldwijd zoveel lof krijgen van zowel critici als publiek”, zegt Zack Van Amburg, Head of Worldwide Video bij Apple. “In korte tijd hebben we bij Apple al heel wat opgebouwd en het is prachtig dat deze films nu met een nominatie worden beloond. We zijn de kunstenaars en filmmakers die de samenwerking met ons zijn aangegaan ontzettend dankbaar.”

“We zijn heel blij met de Oscar-nominaties voor ‘Wolfwalkers’ en ‘Greyhound’”, zegt Jamie Erlicht, Head of Worldwide Video bij Apple. “Onze felicitaties gaan uit naar de filmmakers en de cast en crew die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt en iedereen die deze films overal ter wereld onder de aandacht heeft gebracht. Ik kan nu al vertellen dat er nog veel meer prachtig werk op stapel staat.”

Wolfwalkers

‘Wolfwalkers’ van Apple is de nieuwste film van de twee keer voor een Oscar genomineerde regisseur Tomm Moore en regisseur Ross Stewart, gemaakt in coproductie met vooraanstaande animatiestudio’s Cartoon Saloon en Melusine Productions. ‘Wolfwalkers’ heeft een AFI FEST-prijs gewonnen en kwam als beste animatiefilm uit de bus bij de critici van onder meer de Los Angeles Film Critics Association, New York Film Critics Circle, Dublin Critics Circle, Chicago Film Critics Association, San Diego Film Critics Society en de Alliance of Women Film Journalists. ‘Wolfwalkers’ is ook genomineerd voor een BAFTA- en Golden Globe Award, dingt mee naar 10 Annie Awards en is genomineerd door de Producers Guild of America in de categorie beste animatiefilm.

Vanaf deze week draait ‘Wolfwalkers’ weer in de bioscoop, om te beginnen in het Angelika Film Center in New York vanaf vrijdag 19 maart. Eind maart en in april volgen meer bioscopen in Noord-Amerika.

In een tijd van bijgeloof en toverkunst reist een jonge jagersleerling, Robyn Goodfellowe, samen met haar vader naar Ierland om daar de laatste roedel wolven uit te roeien. Wanneer Robyn het verboden gebied buiten de stadsmuren verkent, raakt ze bevriend met een vrijgevochten meisje, Mebh. Zij is lid van een mysterieuze stam waarvan het gerucht gaat dat ze ’s nachts in wolven veranderen. Als ze samen op zoek gaan naar de vermiste moeder van Mebh, ontdekt Robyn een geheim dat haar verder de betoverde wereld van de ‘Wolfwalkers’ in trekt. Gevaarlijk, want ze loopt het risico te veranderen in een wolf, hét doelwit van haar vader. ‘Wolfwalkers’ is geproduceerd door Paul Young, Nora Twomey, Tomm Moore en Stéphan Roelants. GKIDS is distributeur van de film in Noord-Amerika. WildCard is distributeur van de film in het Verenigd Koninkrijk.

Greyhound

In de meeslepende oorlogsfilm ‘Greyhound’ speelt Tom Hanks een ervaren marinier die als nieuwbakken kapitein een konvooi van 37 schepen moet beschermen dat duizenden soldaten en belangrijke benodigdheden vervoert over de gevaarlijke wateren van de Atlantische Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zonder luchtsteun moeten de kapitein en zijn kleine vloot van drie escorteschepen zich vijf dagen lang een weg zoeken in een deel van de oceaan met de onheilspellende naam ‘the Black Pit’. Daarbij worden ze belaagd door Duitse onderzeeërs. ‘Greyhound’ is geïnspireerd op gebeurtenissen tijdens de Slag om de Atlantische Oceaan, die plaatsvond in de eerste maanden van de Amerikaanse samenwerking met Groot-Brittannië en de geallieerden. Naast Hanks vervullen Stephen Graham, Rob Morgan en Elisabeth Shue de hoofdrollen. De film is gebaseerd op een script van Tom Hanks, geregisseerd door Aaron Schneider en geproduceerd door Gary Goetzman.

De Oscar-nominatie voor ‘Greyhound’ volgt op een nominatie van BAFTA in de categorie speciale visuele effecten en geluid, een nominatie van de Visual Effects Society and Motion Picture Sound Editors in twee verschillende categorieën, en een nominatie van de Cinema Audio Society in de categorie ‘Outstanding Achievement in Sound Mixing’. De film kreeg bovendien nominaties voor de People’s Choice Awards, Critics Choice Super Awards en Critics Choice Awards, en gooide bij diverse groepen critici hoge ogen.

Apple TV+

Op Apple TV+ zijn bekroonde Apple Originals te zien van de creatiefste verhalenvertellers van dit moment. Apple TV+ biedt topkwaliteit op het gebied van series (zowel drama’s als comedy’s), speelfilms, documentaires en entertainment voor het hele gezin, en is te bekijken op een breed scala aan devices. Apple TV+, dat op 1 november 2019 werd gelanceerd, is ’s werelds eerste streamingdienst met alleen originele programma’s en heeft meer originele hits gebracht en binnen kortere tijd meer prijzen gekregen dan welke andere streamingdienst dan ook. Apple Originals zijn al bekroond met Golden Globe Awards, Critics Choice Awards, Critics Choice Documentary Awards, Daytime en Primetime Emmy Awards, een NAACP Image Award, een Peabody Award en meer.

Apple TV+ is in de Apple TV-app beschikbaar in meer dan honderd landen en regio’s op meer dan een miljard schermen, op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac, bepaalde smart-tv’s van LG, Sony en VIZIO, Amazon Fire TV- en Roku-devices, Chromecast met Google TV, PlayStation- en Xbox-consoles, en via tv.apple.com, voor € 4,99 per maand met een gratis proefperiode van zeven dagen. Klanten die een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Mac of iPod touch kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang gratis proberen. Deze speciale aanbieding blijft drie maanden geldig nadat het in aanmerking komende device voor het eerst is geactiveerd.

Back To Top