skip to Main Content
WWDC21 Zal Online Plaatsvinden Van 7 Tot En Met 11 Juni
Afbeelding: Apple / Apple Worldwide Developers Conference op 7 juni online van start

WWDC21 zal online plaatsvinden van 7 tot en met 11 juni

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference van 7 tot en met 11 juni online zal plaatsvinden. WWDC21 is gratis voor alle ontwikkelaars en biedt een unieke blik op de toekomst van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS. Tijdens WWDC21 wordt er voortgebouwd op de inzichten die zijn opgedaan tijdens de onlineconferentie van vorig jaar, die een recordaantal deelnemers wist te boeien. Ook dit jaar krijgen ontwikkelaars weer de kans om kennis op te doen over de nieuwe technologieën, tools en frameworks waar ze op vertrouwen om innovatieve, onderscheidende apps en games te bouwen. Apple heeft bovendien bekendgemaakt dat jonge ontwikkelaars zich nu kunnen aanmelden voor de Swift Student Challenge, waarin ze hun programmeerkennis kunnen aantonen door een Swift-playground te maken.

“We vinden het geweldig om onze ontwikkelaars elk jaar te treffen tijdens de WWDC, waar ze meer te weten komen over onze nieuwste technologieën en van gedachten kunnen wisselen met Apple engineers”, vertelt Susan Prescott, Vice President Worldwide Developer Relations en Enterprise and Education Marketing bij Apple. “WWDC21 wordt groter en beter dan ooit. We kunnen niet wachten om Apple ontwikkelaars nieuwe tools te bieden die ze kunnen gebruiken om apps te ontwerpen die onze manier van leven, werken en gamen gaan veranderen.”

Klanten vertrouwen meer dan ooit tevoren op Apple producten voor hun werk, onderwijs, creatieve bezigheden en entertainment. WWDC21 biedt de meer dan 28 miljoen ontwikkelaars tellende wereldwijde Apple community en de volgende generatie appontwikkelaars de informatie en tools die ze nodig hebben om hun ideeën te verwezenlijken. De conferentie van dit jaar biedt aankondigingen vanaf de keynote- en State of the Union-podia, onlinesessies, individuele workshops met technische begeleiding en nieuwe manieren voor ontwikkelaars om met Apple engineers en ontwerpers te communiceren over de nieuwste frameworks en technologieën.

Traditiegetrouw zal Apple studenten met een passie voor programmeren ook dit jaar weer stimuleren met de Swift Student Challenge, waarin ze worden uitgenodigd om een interactief tafereel in een Swift-playground te maken dat binnen drie minuten klaar is voor gebruik. Swift Playgrounds is een revolutionaire app voor iPad en Mac die het leren van de Swift-programmeertaal leuk en interactief maakt. Studenten kunnen hun Swift-playground tot en met 18 april indienen voor de Swift Student Challenge. Winnaars ontvangen een exclusieve WWDC21-jas en een set speldjes. Ga voor meer informatie naar de Swift Student Challenge-website.

Hoewel WWDC21 online wordt gehost, steunt Apple de lokale economie en gaat er, als onderdeel van het Racial Equity and Justice Initiative van $ 100 miljoen, $ 1 miljoen naar SJ Aspires, een initiatief van de stad San José voor onderwijs en gelijkheid. SJ Aspires zet zich in om jongeren in achtergestelde wijken de kans te bieden naar doelen toe te werken en een koers te bepalen om hoger onderwijs te kunnen volgen. Het initiatief biedt daarom een prestatiegerelateerd studiebeursprogramma dat leerlingen informatie verschaft over de mogelijke opleidingen die ze kunnen volgen en de kansen op de arbeidsmarkt. Door middel van persoonlijke begeleiding en advisering en met behulp van onlinetools wil de beweging barrières wegnemen waarmee zwarte en bruine leerlingen te maken hebben als het gaat om de toegang tot academisch onderwijs. Hiermee wordt voortgebouwd op de meerjarige samenwerking van Apple met de stad San José en de San José Public Library Foundation ter ondersteuning van technologieprogrammering.

Voor aanvang van WWDC21 is er aanvullende informatie over het programma beschikbaar via de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website. Deelnemers ontvangen deze informatie ook per e-mail.

Back To Top