skip to Main Content
Apple Introduceert Paarse IPhone 12
Afbeelding: Apple / De verbluffende paarse afwerking voor iPhone 12 en iPhone 12 mini vormt een prachtige aanvulling op het verfijnde ontwerp met platte rand en het nauwkeurig gefreesde achterglas.

Apple introduceert paarse iPhone 12

Apple heeft vandaag een gloednieuwe paarse uitvoering van iPhone 12 en iPhone 12 mini onthuld. Deze nieuwe kleur accentueert de aluminium rand van iPhone 12, die in alle kleuruitvoeringen perfect bij de kleur van de uiterst precies gefreesde glazen achterkant past. Beide modellen zijn voorzien van een geavanceerd dual camera-systeem met krachtige computationele fotofunctionaliteit en de beste videokwaliteit van alle smartphones. Ook hebben ze beide een ruimbemeten Super Retina XDR-display, met oleds voor een mooi helder beeld, en Ceramic Shield aan de voorkant, waardoor de valbestendigheid beduidend groter is. De door Apple ontworpen A14 Bionic is de snelste chip in een smartphone en levert de benodigde power voor alles wat je op iPhone 12 doet. En omdat deze chip ook uitermate zuinig met energie omspringt, gaat de batterij lang mee. De iPhone 12-modellen zijn ook geschikt voor 5G en supersnel draadloos opladen via MagSafe, de technologie die aan de basis staat van een heel scala simpel vast te klikken accessoires.

iPhone 12 en iPhone 12 mini in paars zijn vanaf vrijdag 23 april alvast te bestellen en verkrijgbaar vanaf vrijdag 30 april. Ter aanvulling op je iPhone kun je onder meer kiezen uit een nieuw leren hoesje of nieuwe leren sleeve met MagSafe in donkerviolet, een siliconenhoesje in Capri-blauw, pistachegroen, cantaloupe of amethist, of een leren kaarthouder in de kleur Arizona. Deze accessoires zijn allemaal vanaf vandaag te bestellen.

“iPhone 12 is de populairste smartphone ter wereld, en de iPhone 12-serie heeft een klanttevredenheidsscore van ruim 99 procent. De nieuwe paarse uitvoering komt net op tijd voor de lente en is een vrolijke aanvulling op de huidige serie. Wij denken dan ook dat onze klanten er helemaal weg van zullen zijn”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Deze prachtige nieuwe kleur wordt toegevoegd aan de vijf andere schitterende kleuren waarin iPhone 12- en iPhone 12 mini verkrijgbaar zijn. Deze modellen zijn allemaal voorzien van een geavanceerd dual camera-systeem, een Super Retina XDR-display, verbeterde valbestendigheid, de A14 Bionic, wat de snelste chip ooit in een smartphone is, een batterij met een lange gebruiksduur en ook nog eens de beste 5G-voorziening van alle smartphones.”

Robuust design en indrukwekkend display

Het design van de 6,1-inch iPhone 12 en 5,4-inch iPhone 12 mini is niet alleen mooi, maar ook uitermate stevig. Bovendien is iPhone 12 mini de kleinste 5G-smartphone ter wereld. In de compacte behuizing zit toch gewoon alle technologie van iPhone 12, en het prettig grote display loopt van rand tot rand. Beide modellen hebben een platte rand van hoogwaardig aluminium en Ceramic Shield aan de voorkant. Dit laatste materiaal ontstaat door een kristalliseringsprocédé bij hoge temperatuur, waardoor het displayglas nanokristallen van keramiek bevat en daardoor tot vier keer beter bestand is tegen een val.

iPhone 12 en iPhone 12 mini hebben allebei een all-screen Super Retina XDR-display dat van rand tot rand loopt en waarop de kleuren uitermate nauwkeurig worden weergegeven. Op dit nieuwe OLED-scherm is de helderheid tot op de pixel geregeld, is de contrastverhouding 2.000.000:1 en levert de HDR-weergave superscherpe HD-video’s en foto’s met meer detail op. Ook is de piekhelderheid bijna twee keer zo hoog als die van iPhone 11.

Zowel iPhone 12 als iPhone 12 mini voldoet aan de toonaangevende waterbestendigheidsnorm IP68. Dat betekent dat deze modellen een half uur lang tot op een diepte van 6 meter waterdicht zijn, dus er is niets aan de hand als je er bijvoorbeeld koffie of frisdrank op morst.

Geavanceerd systeem met twee camera’s

De A14 Bionic en het dual camera-systeem van iPhone 12 en iPhone 12 mini maken krachtige computationele fotofunctionaliteit mogelijk. Daardoor maak je makkelijker dan ooit en volledig intuïtief de mooiste foto’s en video’s. Het camerasysteem bestaat uit een ultragroothoekcamera en een nieuwe, supersnelle groothoekcamera met een diafragma van ƒ/1.6, die 27 procent meer licht opvangt en daardoor ook bij weinig licht betere foto’s en video’s oplevert. Computationele fotografie is op de iPhone 12-modellen naar een nog hoger niveau getild. De TrueDepth-, groothoek- en ultragroothoekcamera hebben nu een Nachtmodus en sneller werkende Deep Fusion, waardoor elke foto beter tot z’n recht komt. Het resultaat: meer helderheid en contrast in foto’s die je bij weinig licht in de Nachtmodus maakt, en meer textuur en minder ruis in Deep Fusion-foto’s. Slimme HDR 3 past met behulp van machine learning (ML) de witbalans, het contrast, de textuur en de verzadiging aan, waardoor je foto’s er ongekend realistisch uitzien.

iPhone 12 is voorzien van de eerste camera waarmee je HDR-video met Dolby Vision kunt opnemen. Ook is dit het eerste en tot nu toe enige device ter wereld met end-to-end Dolby Vision4, zodat je op deze iPhone videomateriaal van bioscoopkwaliteit kunt opnemen, bewerken en delen. De Dolby Vision-technologie wordt live toegepast tijdens de opname en blijft in stand als je die opname vervolgens in de Foto’s-app, iMovie of Final Cut Pro monteert. Op het toonaangevende Super Retina XDR-display van iPhone 12 zien dit soort opnamen er bovendien buitengewoon goed uit. Verder is op beide modellen de videobeeld­stabilisatie verbeterd, zien selfie-video’s er dankzij Dolby Vision nog beter uit en kun je timelapse-video’s in de Nachtmodus opnemen. Als je daarbij een statief gebruikt, kun je een langere belichtingstijd instellen om ook bij weinig licht scherpere opnamen te maken en mooiere lichtsporen vast te leggen.

A14 Bionic: qua innovatie en prestaties de onbetwiste leider

A14 Bionic is de eerste smartphone-chip die met de 5‑nanometer­technologie is geproduceerd. Deze uiterst snelle en ongekend efficiënte chip bevat de snelste CPU en GPU van alle smartphones. Daardoor kun je onder meer gamen op spelcomputerniveau en bij het fotograferen allerlei technische snufjes benutten, terwijl de batterij nog steeds lang meegaat. Voor ML-toepassingen bevat de A14 Bionic een 16-core Neural Engine, die 80 procent sneller is en maar liefst 11 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren. Daardoor leveren zelfs de meest complexe ML-modellen sneller resultaat op.

Een baanbrekende 5G-ervaring op iPhone

iPhone 12 en iPhone 12 mini geven overal ter wereld supersnel 5G door, dankzij hardware en software van wereldklasse die nauwgezet op elkaar zijn afgestemd. 5G op iPhone betekent onder meer sneller downloaden en uploaden, video van hogere kwaliteit streamen, sneller gamen, realtime interactiviteit in apps en FaceTimen in HD. En als je een supersnelle en veilige mobiele dataverbinding hebt, hoef je ook geen verbinding te maken met een openbare wifi-hotspot.

De iPhone 12-modellen hebben de meeste 5G-banden van allemaal, zodat je wereldwijd het grootste 5G-bereik hebt. In de VS zijn deze modellen geschikt voor de millimetergolf, de versie van 5G op een hogere frequentie, waardoor iPhone 12 snelheden van 4 Gb/s kan bereiken. Ook in een dichtbevolkt gebied. De iPhone 12-modellen zijn ook voorzien van een slimme databesparingsmodus, die in realtime de beste balans tussen 5G-verbruik en batterijduur bepaalt. Je hebt dan langer profijt van je snelle verbinding, omdat die alleen wordt benut als het nodig is.

Geleverd met iOS 14.5

De paarse iPhone 12 en iPhone 12 mini worden met iOS 14.5 geleverd. Deze versie maakt het mogelijk om je iPhone met Apple Watch te ontgrendelen als je een mondkapje draagt en bevat onder meer een nieuwe Zoek-tab en nieuwe emoji. Ook de Apple Podcasts-app is aangepakt en heeft nu een nieuw Programma’s- en Afleveringen-scherm. Verder is er voor Siri geen standaardstem meer ingesteld en kun je voor het Engels uit nieuwe, meer diverse stemmen kiezen. Deze software-update borduurt voort op iOS 14, dat een volledig herzien beginscherm met nieuwe widgets introduceerde, plus een appbibliotheek, App Clips voor meer gebruiksmogelijkheden in een app, en een verbeterde Berichten-app.

Innovatieve nieuwe accessoires met MagSafe

MagSafe maakt onder meer snel en efficiënt draadloos opladen mogelijk en staat aan de basis van een heel scala simpel vast te klikken accessoires die perfect bij de iPhone 12-modellen passen. MagSafe bestaat uit een aantal magneten rond een oplaadspoel, waardoor elk accessoire altijd meteen op de juiste plek vastklikt. Dat werkt simpelweg uniek. De MagSafe-opladers leveren tot 15 W aan vermogen en zijn ook geschikt voor alle huidige devices met een Qi-voorziening. Je kunt kiezen uit een enkelvoudige MagSafe-oplader en een dubbele MagSafe-oplader waarmee je tegelijkertijd je iPhone en Apple Watch kunt opladen. Andere MagSafe-accessoires zijn hoesjes van siliconen of leer, een doorzichtig hoesje, een leren sleeve en een leren kaarthouder. Inmiddels zitten er ook innovatieve MagSafe-accessoires van andere fabrikanten in de pijplijn.

Apple en het milieu

De bedrijfsvoering van Apple zelf is al CO₂‑neutraal. Het plan is nu om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. Dat betekent dat elk verkocht Apple product tegen die tijd 100% CO₂-neutraal is, inclusief de delving van de benodigde grondstoffen, de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

100% van de zeldzame aardmetalen in alle magneten van iPhone 12 is gerecycled, ook die in de camera, Taptic Engine en MagSafe. Hetzelfde geldt voor de magneten in de MagSafe-accessoires van Apple. Verder levert Apple geen lichtnetadapter en EarPods meer mee met iPhone, wat tot een lagere CO₂-uitstoot leidt. Ook zijn er daardoor minder nieuwe edelmetalen nodig en valt de verpakking kleiner uit, zodat er 70 procent meer doosjes op een pallet passen. In totaal wordt er dankzij deze aanpassingen jaarlijks meer dan 2 miljoen ton aan CO₂‑uitstoot bespaard, wat overeenkomt met de hoeveelheid CO₂ die bijna 450.000 auto’s in één jaar uitstoten.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn momenteel al verkrijgbaar in blauw, groen, zwart, wit en (PRODUCT)RED9, en binnenkort ook in het nieuwe paars, met een opslagruimte van 64 GB, 128 GB of 256 GB. Als je een iPhone 12 of iPhone 12 mini wilt kopen, ga je naar apple.com, de Apple Store-app of een Apple Store. iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en bepaalde providers (de prijzen kunnen variëren).
  • In China, Japan, het VK, de VS en ruim dertig andere landen en regio’s kun je de paarse iPhone 12 en iPhone 12 mini vanaf vrijdag 23 april om 14.00 uur alvast bestellen. Vanaf vrijdag 30 april zijn ze leverbaar.
  • De nieuwe MagSafe-accessoires voor alle iPhone 12-modellen, zoals de leren kaarthouder in de kleur Arizona, het siliconenhoesje in Capri-blauw, pistachegroen, cantaloupe of amethist, en het leren hoesje en de leren sleeve in donkerviolet zijn vandaag al te bestellen. De MagSafe-oplader, dubbele MagSafe-oplader en de overige leren hoesjes en sleeves, transparante hoesjes en siliconenhoesjes zijn al wereldwijd verkrijgbaar.
  • Voor het doen van aankopen en het aanvragen van support kunnen klanten terecht op apple.com en in de Apple Store. Iedereen kan aankoopadvies krijgen van een Apple Specialist, kiezen voor betaling in termijnen, in aanmerking komende devices inruilen, gebruikmaken van Apple Support en alle aankopen contactloos laten bezorgen of zelf ophalen bij een Store.
  • Klanten kunnen alle iPhone 12-modellen uitproberen in een Apple Store, en kunnen daar ook terecht met vragen. Apple raadt wel aan om van tevoren op apple.com/retail te kijken wat de openingstijden zijn, voor welke diensten ze er terechtkunnen en welke coronamaatregelen er gelden.
  • Klanten kunnen hun in aanmerking komende device inruilen voor korting op hun volgende aankoop of een Apple cadeaubon. Als het device niet in aanmerking komt voor korting, kan Apple het gratis recyclen.
    Klanten kunnen de beperkte garantie uitbreiden met AppleCare+, dat schade als gevolg van een ongelukje dekt, of met AppleCare+ met extra Theft and Loss-dekking. In beide gevallen krijg je 24 uur per dag en 7 dagen per week voorrang als je contact met de technische helpdesk opneemt.
  • Bij aankoop van een iPhone bij Apple kunnen klanten kosteloos een Persoonlijke onlinesessie volgen bij een Specialist, die laat zien wat ze allemaal met hun nieuwe iPhone kunnen doen.
  • Klanten die een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac kopen en aan de voorwaarden voldoen, krijgen gratis een jaarabonnement op Apple TV+ en een abonnement van drie maanden op Apple Arcade.
Back To Top