skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten 2e Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten 2e kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2021, dat werd afgesloten op 27 maart 2021. De kwartaalomzet was met $ 89,6 miljard de hoogste ooit, en 54% hoger dan het tweede kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,40. De internationale verkopen vertegenwoordigden 67 procent van de totale omzet.

“Dit kwartaal weerspiegelt hoeveel onze producten voor onze gebruikers betekenen in deze bijzondere tijd. Het laat ook zien dat consumenten positief naar de toekomst kijken”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Apple voert momenteel ingrijpende innovaties door in zijn gehele assortiment en we blijven werken aan manieren om onze teams en de gemeenschappen waarin we werken, te helpen uit deze pandemie te komen en een betere wereld te creëren. Dat begint natuurlijk met producten als de gloednieuwe iMac en iPad Pro, maar het reikt veel verder. Neem bijvoorbeeld de 8 gigawatt aan nieuwe schone energie die we gaan opwekken, en onze investering van $ 430 miljard in de Verenigde Staten de komende 5 jaar.”

“We zijn trots op de resultaten van het tweede kwartaal, met omzetrecords in alle geografische segmenten en groei met dubbele cijfers in al onze productcategorieën. Het aantal actieve Apple devices was nog nooit zo hoog”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “Dankzij deze resultaten konden we beschikken over een operationele cashflow van $ 24 miljard, waarvan we gedurende het kwartaal bijna $ 23 miljard konden laten terugvloeien naar onze aandeelhouders. We zien onze toekomst met vertrouwen tegemoet en blijven fors investeren, zodat we het leven van onze klanten nog mooier kunnen maken en we onze langetermijndoelen weten te realiseren.”

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,22 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Dat komt neer op een toename van 7 procent. Het dividend wordt per 13 mei 2021 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 10 mei 2021 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd. De raad van bestuur heeft ook toestemming gegeven om het budget voor de terugkoop van aandelen met $ 90 miljard te verhogen.

De conference call waarin de resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2021 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 28 april 2021 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top